33,920,99 'dan başlayan fiyatlarla
136,713,99'a Belgesiz .TR domain kaydedin
33,920,99'a Belgesiz COM.TR kaydedin
170,974,99 'dan başlayan fiyatlarla
NatroSite ile anında hazır bir web sitesine sahip olun
NatroSite’ye özel ücretsiz tasarımlar ile web sitenizi yayınlayın
23,640,69 'dan başlayan fiyatlarla
Hazır sanal-pos entegrasyonu ile.
27,070,79 'dan başlayan fiyatlarla
Hazır sanal-pos entegrasyonu ile..
20,220,59 'dan başlayan fiyatlarla
Müşterilerinize hosting hizmeti verin
Tüm e-mail çözümlerine göz atın
10 GB kotalı Pro e-mail paketleri
50 GB kotalı Kurumsal e-mail paketleri
Sanal sunucuda en ekonomik çözüm
Sanallaştırmada yüksek performans için en iyi çözüm
Daha fazla kaynak, tam sunucu kontrolü
Üstün performans, en yüksek kaynak
496,4814,49' a anında kurulum hemen teslim SSL sertifikası
Belgesiz, anında kurulum SEO dostu SSL sertifikası
Kurulum belgelerinin yer aldığı, yüksek sigortalı SSL sertifikası
Yüksek güvenlik ve kapsamlı doğrulama sunan SSL sertifikası
Dedike kaynaklar, yüksek verimlilik ve üstün performans sunan sanallaştırma teknolojisi bir arada.
Seçtiğiniz sanal sunucu, siparişiniz sırasında belirlediğiniz tüm özelleştirmeler ile birlikte dakikalar içerisinde kurulur.
Tamamı %100 SSD disklerden oluşan mimari, genişleyebilen kaynaklar ve sanallaştırma teknolojisi ile yüksek performans sunar.
Manuel yedek alabilir ya da mevcut yedekler üzerinden tek tıkla ve dakikalar içerisinde yeniden kurulum işlemi gerçekleştirilebilir.
Yedekli altyapısı ile kesintisiz erişim sağlar. Standart SLA kapsamında %99.9 network ve %99.8 donanım uptime garantisi sunar.
Tüm sanal sunucularda ihtiyaç veya beklenmedik bir arıza anında, garantili donanımlar en kısa sürede ücretsiz olarak sağlanır.
Klasik sanallaştırmanın çok ötesinde, sunucu donanım kaynaklarının sanal değil, dedike olarak ayrıştırıldığı yapı ile benzersiz performansı yakalayın.
Linux Sanal Sunucu ve Windows Sanal Sunucu ihtiyaçları için uygun işletim sistemi alternatifleri arasından seçim yapılabilir.
Yüksek trafik ya da veri transferi gerektiren web siteleri ve online uygulamalar için 100 MBit sınırsız trafik ile kesintisiz erişim sağlar.
Tüm servisler 7/24 izlenir ve olağan dışı durumlarda anında müdahale edilirek, sunucu güvenliğiniz ve iş sürekliliğiniz sağlanır.
Yüksek Kaynak ve Trafik Çözümü Sunan Bir Sanal Sunucu ile Neler Yapabileceğinizi Keşfedin
Yüksek kaynak ve trafik gerektiren ve standart hosting hizmetlerinin yetersiz kaldığı web siteleri için sanal sunucu, uygun bir çözümdür. Bir sanal sunucu sahibi olarak CPU, RAM gibi kaynakların dedike olarak ayrıştırıldığı yapı ile en iyi performansı elde edebilirsiniz.
Bir webmaster olarak web sitesi tasarlıyor ya da hizmet verdiğiniz müşterilerinizin web sitelerini tek bir alanda barındırma ihtiyacınız olabilir. Sanal sunucu ile kaynaklar çerçevesinde istediğiniz kadar web sitesi barındırabilir, dilerseniz web hosting satışı yapabilirsiniz.
Oyun sunucusu kurmak için sanal sunucu, sunduğu kaynaklar bakımından oldukça yaygın tercih edilen bir çözümdür. Web tabanlı online oyunlar için özellikle Türkiye lokasyonlu bir oyun sunucusu kurmak, gecikme sürelerini düşüreceği gibi oyun içi deneyimi de üst seviyeye taşıyacaktır.
Web tabanlı uygulamalar ve mobil uygulamalarınızı sanal sunucunuzda barındırarak çalıştırabilirsiniz. Özellikle yüksek işlem gücü gerektiren ve anlık çok fazla kullanıcının eriştiği uygulamalar için dedike kaynaklar, kesintisiz erişim ve akıcı bir uygulama deneyimi sunacaktır.
Sanal sunucuların sunduğu yüksek disk alanını bir yedekleme ortamı olarak kullanabilirsiniz. Hazır bulut depolama çözümlerinde GB başına ödeme yapmanız gerekirken, kendi sanal sunucunuza sahip olarak dilediğiniz kadar veriyi çok daha uygun maliyetli yedekleyebilirsiniz.
Sanal sunucular, henüz geliştirme aşamasındaki projeler ya da canlı dağıtım için hazır olmayan sunucu kurulumları için test alanı olarak kullanılabilir. Ayrıca yeni bileşenlerin hızlı bir şekilde keşfedilmesi ve test edilmesi için de yararlı bir test ortamı oluşturabilirsiniz.
1 AdetIP Adresi
ÜcretsizYedekleme
7/24 DDoS Koruması
%99.9Uptime Oranı
Kolay YönetimPaneli
Sanal Sunucunuz ile Birlikte Tercih Edebileceğiniz İşletim Sistemi, Kontrol Paneli ve Ek Özellikler
İhtiyaç duyduğunuz çözüme karar veremediyseniz, dilediğiniz her an istediğiniz kanaldan bize ulaşabilirsiniz.
Sunucu Kullanımı ve Yönetim ile İlgili İlham Verici İçerikler, Faydalı Araçlar ve Resimli Teknik Anlatımlar
Farklı İhtiyaçlarınız İçin En İyi Fiyat & Performans Sunan Kiralık Sunucu Çözümleri
Sunucu ve Sunucu Yönetimi ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Sanal sunucu, bir sunucunun kaynaklara bölünerek kullanılmasını sağlayan ve bu sayede de kullanıcılara daha fazla kontrol sunan, fiziksel sistem üzerine kurulu bir tür sanallaştırma teknolojisidir. Natro’da kullanılan sunucular özel donanım ve yazılımlara sahip olduğu için yüksek performansla çalışmasının yanı sıra, ihtiyaçlarınıza göre uyarlanabilir.
Sanal sunucular, bölünerek kullanılabilen server alanları sunacağı için maliyet avantajı sağlar. Birden fazla proje veya web sitenizi bu sayede tek bir sanal sunucu altında geliştirebilirsiniz. Ayrıca, yüksek performans gerektiren web siteleri için sanal sunucular tercih edilmelidir. Bu sayede yoğun web site trafiği yaşanması veya yüksek disk kullanımı gibi durumlarda web sitenizde kesintiler yaşamadan çalışmanıza devam edebilirsiniz. En önemli faydalarından birisi de kendi güvenlik yazılımınızı sanal sunucunuza kurabilir, üst seviye güvenlik önlemleri alabilirsiniz.
Fiziksel sunucular veya dedicated serverlar, yoğun trafiğe sahip olan web siteleri tarafından tercih edilir; çünkü daha fazla RAM ve yüksek veri tabanlı işlemler gerekebilir. Sanal sunucular ise daha orta ölçekli trafiğe sahip web sitesi sahipleri tarafından kullanılır. Dedicated serverlarda tüm kaynakların kullanımı tek bir kullanıcıya aittir. Sanal sunucularda ise birden fazla kullanıcı tarafından kaynakların etkin şekilde paylaşılması söz konusudur.
Virtual Dedicated Server; CPU, RAM ve disk alanı gibi kaynakların paylaşımsız şekilde kullanıldığı sanal sunucu çeşididir. Bu sayede kullanıcıların başka bir web sitesinin kaynaklarına ihtiyacı kalmaz. Ancak ihtiyaç duyulduğu zaman kolay bir şekilde kaynak aktarımı yapılabilir. VDS sunucularda root (yönetici) erişimi vardır. Bu erişimle, web site yöneticisi sunucu üzerinde tam kontrol elde eder.
VDS sunucu, günümüzde yaygın olarak tercih edilen sanal sunucu çeşitlerindendir. Yüksek kaynağa ihtiyaç duyan, yüksek trafiğe sahip veya potansiyeli olan web siteleri için VDS sunucu çözümü tercih edilir. Ayrıca dedicated serverlara göre daha ekonomik olduğu için de tercih sebebidir.
Virtual Private Server, fiziksel bir sunucunun çok sayıda birbirinden bağımsız sanal makineye ayrılmış halidir. Böylece her VPS sunucu aynı makine içindeki alanı paylaşır; ancak birbirlerinden bağımsız hareket eder. Sanallaştırma teknolojisinin kullanılması sayesinde her kullanıcının kendine ait kaynakları bulunur. Örneğin; içerisinde 6 GB RAM kapasitesi bulunan bir sunucu içerisine her biri 1 GB RAM kullanan 6 bilgisayar yapılandırılabilir.
VPS sunucular, birden fazla web sitesinin aynı kaynakları kullandığı ancak birbirinin performansını etkilemediği sanal sunuculardır. Başka bir yönden ise root (yönetici) erişimine sahibi olmak için fiziksel sunucunun kiralanmasına da gerek yoktur. Dedicated serverlara kıyasla, daha uygun fiyatlarla ihtiyacınıza uygun çözüme ulaşabilirsiniz. Eğer ihtiyacınız olursa, disk alanı, CPU, RAM ve bant genişliği gibi kaynakları sunucu kaynakları üzerinden kolay bir şekilde arttırabilirsiniz.
VPS ile VDS sunucu benzer şeyleri ifade etse de temelde VDS, VPS’in üst segmenti olarak bilinir. Her iki sanal sunucu aynı mantık üzerinden yola çıksa bile, kaynak dağıtımı açısından VDS ile VPS sunucu arasında bazı farklılıklar bulunur. VPS sunucu, sahip olduğu kaynakları yazılım anlamında bölüştürüp eşit parçalarla dağırken; VDS sunucu, sahip olduğu kaynakları donanımsal olarak ayırır. VPS’in kullanıcılara sunucu üzerinde verdiği yetki, VDS sunuculara göre daha kısıtlıdır. Ayrıca VPS server, kaynaklarını bütün web siteleri ile ortak kullanır. VDS kaynakları ise her bir kullanıcıya belirli miktarda atanmaktadır ve diğer kullanıcılarla da paylaşılmaz.
VPS ve VDS sunucu seçimi yaparken, ilk olarak web sitenizin şu anki ihtiyaçlarını ve ileride oluşabilecek ihtiyaçları göz önüne alarak karar vermelisiniz. Örneğin; CPU, RAM, disk boyutu, kullanacağınız işletim sistemi gibi kaynakları, web sitenizin trafik yoğunluğuna ve yazılımsal/sistemsel ihtiyaçlarınıza göre belirleyip, sanal sunucu tercihini bu doğrultuda yapmalısınız.
Sanal sunucu kiralarken ihtiyaçlarınızı önceden belirlemeniz ve fiyat kadar performansa da dikkat etmelisiniz. Kiralacağınız sunucunun kullanıcılarına sunduğu alt yapının güçlü olması şarttır. Aksi takdirde bu durum, web siteniz adına ilerleyen dönemlerde problemler oluşturabilir. İşlemci ve ram performansları konusunda da sanal sunucu kiralaması yapacağınız firmanın yeterliliklerine dikkat edin; çünkü, işlemci ve ram performansları bir sunucu hakkında performans ve kaliteyi gösteren ana etkenlerdendir. Bunların haricinde sunucuların kullanıcılarına sunduğu veri merkezi lokasyonlarına da dikkat edilmelidir. Yurt içi lokasyonlu sunucular tercih edilmelidir. Çünkü lokasyon uzaklaştıkça, gerçekleştirilmek istenen işlemlerde erişim hızı problemleri görülebilir.
VPS veya VDS sanal sunucu paketlerinden ihtiyacınıza uygun çözüme karar verdikten sonra, satın alma aşamasında “Sunucu Yapılandırma” bölümünden Windows veya Linux işletim sistemi, Plesk, cPanel, Cyber Panel gibi kontrol paneli seçimi yapabilirsiniz.