Kurumsal E-Posta Adresi Almak İstiyorum, Nasıl Alabilirim?

İşletmenizi kurduğunuzu düşünün, kurulma aşamasındaki gereklilikleri yerine getirdikten ve işletmenizi hayata geçirdikten sonra cevaplanması ve araştırılması gereken en önemli sorulardan:

  • E-posta nasıl açılır?
  • E-posta nasıl alınır?

gibi soruların cevabını öğrenip işletmenizin adıyla bir kurumsal mail sahibi olmak için çalışmalara başlamalısınız.

Günümüzde her sektörde var olmak için çevrimiçi olarak varlık göstermeniz gerekmektedir. Eğer işletmenizin çevrimiçi olarak varlık sağlamasını istiyorsanız kurumsal e-posta sahibi olmanız şarttır. Kurumsal mail işletmenizin alan adını kullanır. Kurumsal e-posta formatı işletmenizin adı ve .com, .info, .net gibi standart ek eklenerek oluşturulur. 

İşletmeniz için kurumsal e-posta adresinin olması marka imajı açısından büyük önem taşımaktadır. Kurumsal mail yerine kişisel mailinizi kullanırsanız, bu durum müşterilerinizin markanıza güven duymamasına neden olur. Müşterinizle anlaşma sağladığınızı düşünün. E-posta ile müşterinizle iletişim sağlarsınız. Müşteriniz mailinize baktığında, kurumsal mail ile karşılaşmadığında işletmenize olan güveni sarsılır. Müşteriniz işletmenizin profesyonelliği konusunda şüphe duyar.

Kurumsal mail sahibi olmanın işletmenize sağladığı yararları özetlenecek olursak:

  1. İşletmenizin profesyonel gözükmesini sağlar: Şirket uzantılı e-postanız müşterinizin size olan güvenini arttırır. İşini iyi yapan profesyonel güvenilir bir firma olduğunu izlenimi verir.
  2. işletmenizin marka bilinirliği ve itibarı artar: Mail atarak müşterilerinizle haberleşirsiniz. Müşterileriniz sizin e-mail adresinize iş anlaşma dokümanı yollayabilir. Ya da iş anlaşması yapmak istediğiniz muhtemel müşterilerini adaylarınıza mail atmanız gerekir. Kurumsal mal kullanmadığınız takdirde müşteri ve müşteri adaylarında iyi bir izlenim bırakmazsınız. Akılda kalıcılık konusunda sıkıntı yaşarsınız.
  3. Güvenlik sağlar: Ücretsiz mail servislerine göre daha güvenli bir mail hizmetine sahip olursunuz.
  4. Maillerinizin spam klasörüne düşmesini engeller: Kurumsal mail kullanmazsanız müşterilerin spam klasörüne düşme olasılığı fazladır. Çünkü mail gönderdiğiniz kişiler mailinizi spam olarak işaretler

Kişisel e posta nasıl açılır? Ücretsiz hizmet veren e-posta sağlayıcılarını detaylı olarak buradan inceleyebilirsiniz.

Kurumsal e-posta sahibi olmanın yararlarından bahsettikten sonra sıra kurumsal e-posta nasıl açılı ? sorusunu cevaplamaya geldi. Gerekli aşamalar adım adım anlatılacaktır. Yazının sonunda kurumsal mail sahibi olmak için gerekli bilgilere sahip olacaksınız.

Aklınızdaki Domaini Kaydedin

Domain internetteki adresinizdir. Nasıl ki fiziksel ortamda mağazaların, satış yapan dükkanların bir adresi oluyorsa, şirketinizin sanal ortamdaki adresi de bu domain adıdır.

Kurumsal e-posta almak için ilk adım işletmenize ait alan adı almaktır. İşletmenizle uyumlu ve akılda kalıcı bir alan adı seçmelisiniz. Müşterileriniz bu alan adını kolaylıkla tanıyabilmelidir. Domain adınızı seçerken dikkat etmeniz gerekenler burada detaylı olarak anlatılmaktadır.

Domain almak için çeşitli seçenekler vardır. Bu seçenekler:

  1. Yeni bir domain almak: Aklınızdaki domaini belirledikten bu domaini sorgulaması yapılır. Bunun için Natro’nun domain sorgulama aracı kullanılır.
  2. İkinci El Domain satın almak: Satılık alan adı platformu ile domain adresi sahipleri artık kullanmadıkları adresleri satışa çıkarırlar. Ya da çok tercih edilen domain adlarını satışa çıkararak kazanç elde etmek isterler. Domain adı satış işlemlerini Natro üzerinden güvenli bir şekilde yapabilirsiniz. Natro kayıtlı domain adreslerini satışa çıkarmaktadır. Size uygun gelen bu kayıtlı domainleri de satın alabilirsiniz. 
  3. Açık Arttırma ile domain almak: Satılık domain adlarını almak için birden fazla kişiden istek gelirse açık arttırma yapılır. Bazı domain adına sahip web siteleri arama motorlarında üst sıralarda yer alır. Tercih edilen, akılda kalıcı olan domain adresleri fazla alıcı bulur. Akılda kalıcı domain adına sahip satıcılar, satışlardan iyi bir kazanç elde ederler. Domain adını satın alan alıcılar ise web sitelerinin daha fazla kullanıcıya ulaşmasını sağlayan bir alan adına sahip olurlar.

 Natro Domain Sorgulama Aracı

Alan adını belirledikten sonra yapılması gerekenler:

  1.  https://www.natro.com/domain-sorgulama adresine gidin.
  2. Natro Domain Sorgulama Aracı kullanılarak belirlediğiniz alan adını yazıp Sorgula butonuna tıklayın.
  3. Natro Domain Sorgulama Aracı sizin için belirlediğiniz alan adının başkası tarafından alınıp alınmadığını kontrol eder.
  4. Girmiş olduğunuz alan adı eğer başkası tarafından alınmışsa sizin için uygun olan diğer uzantılı adları listeler. Ya da girmiş olduğunuz alan adıyla ilişkili olarak size alabileceğiniz alan adları önerir.
  5. Sizin için önerilen alan adları ve bu alan adları için uygun olan uzantı fiyatlarını uygun bir ücrete satın almanız için fiyat seçenekleri sıralar.

Kurum mail ve web sitenizi kurmak için alacağınız alan adı uzantısına dikkat etmek gerekir. En popüler uzantılar: 

  • .com : Herkes tarafından alınabilecek bir uzantıdır. 
  • .com.tr : 14 Eylül 2022 tarihi itibariyle belgesiz kaydedebilirsiniz.
  • .net
  • .org

Uzantılara göre domain adı fiyatları değişmektedir. Kurumsal mail ve kurumsal web sitesi için kullanacağınız alan adınızı uygun fiyatlı olarak natro.com adresinde bulabilirsiniz.

Bir Kurumsal E-Posta Hosting Sağlayıcısı Seçin

Alan adını seçtikten sonra alan adınızın barınacağı web hosting hizmeti almalısınız. Web hosting hizmeti ile web sitenizin internette görünmesi için web sitenizin içerdiği dosyaları bir hosting servisine yüklemeniz gereklidir. Web hosting alan adından bağımsız olarak alınabildiği gibi tek bir ücretle hem alan adı hem de web hosting alabilirsiniz.

Kurumsal e-posta hosting, kurumsal e-posta iletileri için ayrılmış sunucuları barındıran bir hizmettir. Ücretsiz olarak hizmet veren e-posta hosting hizmetleri vardır. Fakat ücretsiz e-posta hosting hizmetleri daha çok kişisel veya işlerini direkt olarak e-posta üzerinden gerçekleştirmeyen küçük ölçekli firmalar tarafından tercih edilebilir.

Kurumsal mail sahibi olmanın faydalarına ve gerekliliğine daha önce değinmiştik. Kurumsal e-posta hosting sağlayıcıları ücretlidir. Ama sağladığı avantajlar göz önüne alındığında, bu ücreti ödemekten çekinmezsiniz. Bu avantajları özetleyecek olursak:

Özelleştirilmiş bir domain adı : Şirketinize ait bir domain adına sahip kurumsal e-posta adresiniz, ücretsiz mail sağlayıcısının alan adından daha güvenilir gözükecektir.

  1. Depolama alanı daha fazladır.
  2. İstemediğiniz banner ve diğer reklam çeşitleriyle karşılaşmazsınız.
  3. Gelişmiş Güvenlik
  4. Yedekleme
  5. Takvimler
  6. Klasör Yönetimi
  7. Spam koruması
  8. Virüs Koruması

    Kurumsal mail için Natro’nun e-mail hosting hizmeti iyi bir seçenektir. Natro uygun fiyatlı, yüksek performans ve özelliklerde olan kurumsal e-posta paketleri sunmaktadır. Natro’nun kurumsal e-posta paketleri aşağıdaki olanakları sunmaktadır:

    1. Yüksek kapasiteli (50 GB)
    2. Paylaşımlı adres defteri ve takvim imkanı sunar.
    3. Tüm cihazlarla senkronizasyon sağlar.
    4. Takım çalışması için uyumludur.
    5. AntiSpam ve AntiVirüs ücretsiz olarak sunulmaktadır.

    E-Posta Hizmetlerini Kurun

    Şirketinize özel bir alan adı ve hosting hizmeti aldıktan sonra web sitenizi de yayına alıp, kullanıcıların hizmetine sunmalısınız. Bu aşamaları geçtikten sonra kurumsal e-posta ayarlarını yapabilirsiniz. Web sitenizi oluşturduğunuzda size sunulan cPanel ya da Plesk Kontrol paneli ile kurumsal e-posta ayarlarını kolayca yapabilirsiniz.

    Natro hosting hizmetlerinden hosting hizmeti aldığınızda size ücretsiz olarak şirket uzantılı kurumsal e-posta hizmeti vermektedir. Günün her saati ulaşabileceğiniz müşteri temsilcilerinin yardımıyla bu e-posta servisinin kurulumunu yaparsınız.

    CPanel ya da Plesk Kontrol paneli ile kurulum yapabilmek için panel üzerinde gerekli yönlendirmeler bulunmaktadır. Bu yönlendirmeleri izleyerek kurulumu gerçekleştirebilirsiniz.

    Cpanel ile E-Posta Nasıl Açılır ?

    1. Paneliniz üzerinde kullanıcı giriş bilgilerinizle giriş yapın.
    2. Hosting yönetimi menüsündeki web “hosting hesapları” ‘na girin.
    3. Karşınıza gelen Cloudpanel butonuna tıkladığınızda bir sayfa açılır. Bu sayfadaki sol menüde yer alan e posta sitesi yönetimi menüsünü tıklayın.
    4. Açılan sayfadan “e-posta oluştur”u seçin.
    5. Kurumsal e-posta oluşturulacaktır.

    E-Posta nasıl açılır? Daha detaylı incelemek isterseniz, “E-Posta Hesabı Nasıl Açılır? Yeni E-Mail Hesabı Nasıl Oluşturulur?” yazısını okuyabilirsiniz.

    Eğer domain adına sahipseniz fakat web sitesi sahibi değilseniz kurumsal mail hizmeti almak için E-Posta Hesabı Nasıl Açılır? Yeni E-Mail Hesabı Nasıl Oluşturulur? yazısında Diğer Hizmetler aracılığıyla “Şirket Uzantılı Mail Adresi Açma” başlığını inceleyebilirsiniz.

    E-Posta Adreslerinizi Yapılandırın

    Yeni bir kurumsal e-posta oluşturmaya başlamadan önce yapılması gereken bir işlem vardır. Öncelikle kurumsal e-posta adreslerinin alan adının DNS kayıtları Natro sunucularına yönlendirilmiş olmalıdır. 

    Öncelikle kurumsal mail için kullandığınız hosting’in yönetim paneline kullanıcı giriş bilgilerinizle giriş yapabilirsiniz. Kurumsal e-posta alanı oluşturabilmek için DNS kayıtlarına alan adı kaydedilmelidir. Eğer alan adınız DNS kayıtlarında kayıtlı değilse kayıt işlemi gerçekleştirmelisiniz. Bu konuda hizmet aldığınız firmadan yardım talep edebilirsiniz.

    Alan adınızı DNS kayıtlarına kaydettikten sonra kurumsal mail hesabı oluşturmak için kurumsal e-posta açma işlemlerine geçilir. Bunun için kurumsal e-posta için kullanmak istediğiniz alan adı ve e-posta kutusu büyüklüğü seçilir. Eğer işlem başarılı ibaresini aldıysanız sıra kurumsal e-posta hesapları eklemeye gelir.

    Gereken adımları istenildiği şekilde yaptığınızda ve e-posta hesabının başarıyla eklendiğine dair ibareyi gördüğünüzde, kurumsal e-postanızı kullanabilirsiniz. Ayrıntılı ve görsellerle açıklanmış şekilde kurumsal mail yapılandırmasının adım adım anlatıldığı Natro Hosting Panel – E-Posta Yönetimi yazısını okuyabilirsiniz.

    Kurumsal E-Posta İstemcisi Kurun

    E-posta istemcisi kurumsal e-posta almanızı ve göndermenizi sağlar. Birçok protokol kullanır. Bunlardan bazıları: HTTP, POP, IMAP’tır. Bilgisayara indirip kullandığımız geleneksel E-posta istemcilerinin yanında artık Webmail gibi e-posta programları da var. Webmail akıllı telefonlara yükleyebileceğiniz bir mail programıdır. Farklı mail hesaplarınızı birleştiren ve kolayca yönetmenizi sağlar. Webmail kurumsal e-postalarınızın güvende kalmasını sağlar. Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

    Bir diğer kurumsal e-posta istemcisi Thunderbird’dir. Thunderbird Mozilla tarafından geliştirilmiştir. Bu yazılım ücretsizdir. Windows, Linux, MacOS işletim sistemleri tarafından desteklenmektedir. Kurumsal e-posta yedeklenmesi de bu yazılım ile yapılabilmektedir.

    Thunderbird e-posta istemcisinin kurulumu kolaydır. Adım adım e-posta istemcisinin kurulumu Thunderbird Nedir, Nasıl E-Posta Kurulur? yazısında anlatılmıştır, göz atabilirsiniz.

    En İyi E-Posta Performansı ve CTR (Tıklama Oranı) için 5 Önemli Nokta

    CTR (Conversion Through Rate) belirli reklam tıklanma sayısını ölçmeye yarar. Anahtar kelimelerin ve oluşturulan reklamların ne kadar başarılı olduğunu gösteren bir veridir. Dijital pazarlama çalışmalarının ne durumda olduğu hakkında fikir verir.

    Şirketiniz için kurumsal e-posta performansı önemlidir. Bunun için iyi bir e-posta servis hizmeti almalısınız. Kurumsal mail sayısı fazla olduğunda takibi zordur. İyi bir e-posta aracı ile mesaj alma, gönderme ve yönetme işlemi kolaylaşacaktır. Belli yazılımlar size kimin, gönderdiğiniz e-postayı açtığını, bağlantılara tıkladığını gösterir. Size genel performansınızı programın arayüzünde gösterir. Tıklama oranını arttırmak için 5 önemli nokta şunlardır:

    • İyi bir e-posta performansı için iyi bir e-posta servis hizmeti seçin.
    • Online bir satış firmasıysanız müşterilerinizin ilgilerine uygun ürün ve hizmet mailleri atarak etkileşimde bulunabilirsiniz. Çeşitli hizmetlerden kişileri içeri aktararak mail göndereceğiniz kişileri belirleyebilirsiniz.
    • E-posta listenizde geri dönüş alamadığını müşterileri yeniden mail gönderip pasif olanları e-posta listenizden silebilirsiniz.
    • Hangi müşterilerin maili açtığını, maildeki linklere tıkladığını belirleyin. Çıkarımlarınızın sonucunda müşterilerinize sadakat mailleri atın onları ödüllendirin. Pasif olan müşteriler için aksiyon alın. Pasif müşterilerin ilgi alanlarını yeniden gözden geçirin. Yeni e-posta listeleri oluşturmak için çalışmalar yapın.
    • Daha kişisel veriler sizi şirketinizi çıkarmak için önemli verilerdir. Bu bilgilere erişmenize olanak kullanan e-posta servis hizmeti edinin. Müşterilerinizle ilgili sosyal medya hesapları, doğum günü, adres bilgileri, paylaştığı belgeler sizin için çok önemlidir. Bu verileri kullanarak örneğin doğum gününü kutlayan bir mesaj, müşterinizin ilgisini çekebilir. Paylaştığı bilgiler ve sosyal medya hesapları ise müşteriniz hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmanızı sağlar Böylece ilgi alanlarını daha iyi belirlersiniz. Bu ilgi alanlarına uygun hareket edersiniz. Çalışma planınız için müşterinizle ilgili her detay çok önemlidir.

    Dijital pazarlama da çok önemlidir. Müşterilerin yayınladığınız reklamlara tıklama oranlarından online mağazanızın ne kadar müşteri tarafından ziyaret edildiğini öğrenebilirsiniz. Bu iyi bir pazarlama stratejisi oluşturmanıza yarar. Gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra tıklanma oranı hala istenen oranda değilse yapılanlar yeniden gözden geçirilmelidir. CTR oranı eğer yüzde birin altındaysa duruma acilen müdahale edilmelidir.

    CTR oranının çok yüksek olması ilerde büyük problemlere yol açabilmektedir. Uygun olan CTR oranı %15’tir. Bu orana ulaşmak için çaba harcanmalıdır. 

    Kurumsal mail sahibi olmak da tıklanma oranlarında etkilidir. Ücretsiz mail sağlayıcısı kullanırsanız tıklanma oranlarınız çok düşük olacaktır. Mail gönderdiğiniz müşterileriniz kurumsal maille karşılaşmayınca hiç okumadan spam olarak işaretleyeceklerdir. Bu da potansiyel müşteri kaybına sebebiyet verir.

    0 Shares:
    Benzer İçerikler