E-Posta Hesabı Nasıl Açılır? Yeni E-Mail Hesabı Nasıl Oluşturulur?

Günümüzde e-postalar çevrimiçi kimliğimizin en önemli parçalarından biri haline gelmiş durumda. Öyle ki artık neredeyse tüm resmi haberleşmeler, sosyal medya hesapları, online hizmetlere abonelik ve hatta devlet kurumlarında hesap açma gibi birçok işlemi e-posta aracılığıyla yapıyoruz. Bu sebeple hepimiz ücretsiz e-posta hesabı sağlayan çeşitli sitelerden en az bir tane e-posta hesabı sahibiyiz. Bu yazıda e-posta hesabı açmanın püf noktaları ve şirket uzantılı e-posta hesaplarıyla ilgili bilmeniz gereken her şeyi öğrenecek ve siz de rahatlıkla kendiniz ve şirketiniz için doğru adımları atacaksınız.

Ücretsiz Hizmet Veren E-Posta Servisleri

Kişisel ve ücretsiz e-posta hesabı açmak oldukça kolaydır. Günümüzde Google’ın hizmeti olan Gmail uzantılı e-posta hesabı olmayan internet kullanıcısı neredeyse yoktur. Google’ın 2018 yılı raporlarında belirttiği üzere dünya üzerinde toplam 1.5 milyar Gmail kullanıcısı bulunmaktadır. Bunun en önemli sebeplerinden biri Android işletim sistemine sahip telefonların Gmail uzantılı e-posta hesaplarına ihtiyaç duymalarıdır. Bunun dışında internet üzerinden herhangi bir sosyal medya hesabı açarken,Gmail ile çok rahat ve zahmetsizce hesap açılabilir. Bunun gibi avantajlarla Gmail’i vazgeçilmez bir kişisel e-posta servisi haline getirir.

Diğer popüler e-posta hizmeti veren servisler ise Yahoo ve Outlook’tur. Microsoft’un sunduğu raporlara göreyse Microsoft’un kendi e-posta barındırma hizmeti olan Outlook’un tam olarak 400 milyon aktif kullanıcısı varken, Yahoo Mail 225 milyon kullanıcıya sahiptir.

Google Gmail ve G Suit

Tartışmasız dünyanın en büyük ve en önemli teknoloji şirketlerinden biri olan Google’ın kullanıcılarına sunduğu Gmail servisi ücretsiz olarak e-posta adresleri oluşturmanıza ve 15 GB’a kadar ücretsiz e-posta ya da dosya barındırmanıza izin verir. Google hesabınızda sadece e-posta değil, Google Ads, Google Adsense, Google Drive, Google Play ve daha pek çok hizmete birlikte ulaşabildiğiniz büyük bir hizmet ağına da ulaşım sağlayabilirsiniz.

Google’ın kendi tarayıcısı olan Chrome’u da kullanarak cihazlarınızı birbirleriyle senkronize edebilirsiniz. Google ve Gmail arayüzüne aşina olan kullanıcılar kendi alan adlarını kullanmak istediklerinde Google’in ücretli e-posta barındırma hizmeti olan G Suit’ten de ayrıca yararlanabilirler.

Yandex ve Yandex Mail

Google kadar eski ve köklü olamasa da Yandex’te son yıllarda artan kullanıcı sayısıyla ücretsiz hizmetler sunan bir şirket olma yolunda hızla ilerliyor. Yandex ile Yandex.com uzantısına sahip bir e-posta almak, tıpkı Gmail’de olduğu gibi oldukça kolay. Google’ın sunduğu hizmetlere benzeyen pek çok hizmet de bir Yandex hesabı aldığınızda kullanımıza sunuluyor. Bunların arasında Yandex.Disk, Yandex.Connect, Yandex. Haritalar gibi çeşitli depolama ve iletişim seçenekleri yer alıyor. Ancak dünyadaki sorunlardan dolayı, Yandex kullanıcıları e-mail adreslerini daha güvenli yerlere taşımak istemektedirler. Özellikle de kurumsal e-posta adresi kullanan işletme sahipleri, Türkiye lokasyonlu e-mail servisi sağlayıcılarını tercih ediyorlar.

Türkiye’de ise XMail ürünüyle Natro lider konumdadır. Türkiye lokasyonunda barındırılan e-postalar güvenle korunur ve herhangi bir veri kaybı yaşanmaz. Natro Xmail’in avantajları ise şu şekildedir:

  • 10 GB ve 50 GB yüksek kapasite seçenekleri
  • Yüksek Boyutlu Disk Alanı
  • Aynı alan adı içinde farklı özellik ve kotalarda hesaplar oluşturabilme
  • Kişisel, Paylaşılabilir ve Ortak Takvim, Adres Defteri ve Dosyalar
  • Mobil ve Masaüstü Cihazlarda Adres Defteri – Takvim Senkronizasyonu

En uygun fiyat garantisi ile Yandex e-mail adreslerinizi ve diğer bütün kurumsal e-postalarınızı Natro’ya taşınmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Outlook ve Hotmail

İnternet kadar eski olan ve Microsoft’un hizmeti olan Hotmail, günümüzde de Gmail’in gerisinde kalmış olsa bile hala en çok tercih edilen e-posta hizmetleri arasında yer almayı sürdürüyor. Bunun en büyük sebeplerinden biri ise Windows işletim sistemi kullanırken çeşitli hizmet ve özelliklere erişebilmek için Hotmail.com (Outlook.com ve Outlook.com.tr) uzantılı bir e-posta adresine sahip olmanızın gerekliliğidir. Aynı zamanda MS Office yazılımları, Exel ve Word gibi uygulamalara erişebilmek için de hotmail uzantısına sahip bir e-posta adresine ihtiyacınız bulunur.

Yahoo

İnternetin ilk dönemlerinde oldukça önemli olan ancak Gmail’in liderliği ele geçirmesiyle popüleritesini yitiren bir diğer ücretsiz e-posta servisi de Yahoo’dur. Google, Hotmail ya da Yandex kadar güvenilir bulunmayan bir servis olmasına rağmen, hala en çok bilinen ve kullanılan e-posta servisleri arasında yerini alır.

Mynet

Bir Türk şirketi ve haber portalı olan Mynet, kendi e-posta sunucularına da sahiptir ve ücretsiz olarak hizmet verir. Mynet uzantılı e-posta adresiyle portal üzerinden çeşitli oyunlar oynayabilir ve sosyalleşebilirsiniz.

Outlook Mail Kurulumu ve Ayarları

Şirket Uzantılı E-posta Adreslerinin Avantajları

Tüm avantajları ve kullanım kolaylıklarına rağmen kişisel e-posta adresleri için ücretsiz servislerden yararlanmak akıllıca olabilir, ancak profesyonel olarak kendi şirketinizin uzantısına sahip olmayan bir e-posta adresi kullanmak, sizi iyi göstermeyebilir. Çevrimiçi ortamda kimliğinizin en önemli parçalarından biri olan e-posta adresinizin profesyonel görünmesi, tanınırlığınız ve iş hacminiz açısından oldukça önemlidir.

Öyleyse şirket uzantılı e-posta adresine sahip olduğunuzda bunun markanız ve şirketiniz için ne gibi yararlar sağlayacağından bahsedelim ve nasıl daha verimli şirket e-postaları oluşturabilceğinizi sizlere anlatalım.

Müşterileriniz Üzerinde Profesyonel Bir İzlenim Bırakmanızı Sağlar

Müşterilerinizde birincil iletişim aracınız olacak e-posta adresinizin şirket uzantısına sahip olması, profesyonel ve kurumsal bir hava katar ve işletmenizin daha fazla ciddiye alınmasını sağlar. Şirket uzantılı e-posta adresleri üzerinden kurulan iletişim sayesinde, gerçek bir şirket olduğunuzu kanıtlar ve yasalarla belirlenmiş bir çerçevede hizmet ve ürünler sunduğunuzu gösterirsiniz. Müşteriler için en önemli konulardan biri olan güveni de sağlarsınız.

Markanızın Bilinirliğini Artırır

Potansiyel müşteriler, tedarikçiler ya da birlikte iş yaptığınız iş ortaklarınızla yapacağınız yazışmalar için şirket uzantılı e-posta adresi kullanmanız, markanızın bilinirliği açısından oldukça önemli rol oynar. Her bir e-posta ile markanız daha fazla akılda kalır, promosyonları ve kampanyaları markanızla özdeşleştirir. Aynı zamanda şirket uzantılı e-posta kullanarak atılan şirket e-postası, spam filtrelerine takılmadan doğrudan alıcının ana klasöre gider ve bu da okunurluğunu artırır.

Satışlarda Yardımcı Olur

Doğrudan marka adınızın göründüğü bir e-posta adresi sattığınız ürün ya da sunduğunuz hizmet hakkında müşterilerinize bir fikir verir. Özel bir alan adı kullanarak işinizi büyütmeye bir adım daha yaklaşırsınız. Bu satışlarınıza katkı sağlar ve çalışanlarınızın şirket adına çalıştığını da gösterir.

Ücretsiz Servislere Göre Daha Güvenlidir

Alan adına bağlı olan ve alan adının barındırıldığı özel bir sunucu alanında kendi depolama sistemi olan bir e-posta servisi, milyonlarca kullanıcısı olan ücretsiz bir e-posta servisinden çok daha özel bir korumaya sahiptir. Barındırıcınızın sunduğu kullanıcı paneli üzerinden rahatlıkla tüm hareketler, kullanıcılar ve şifreler kontrol edilebilir.

Spam’a Düşmemek için Önemlidir

Özel alan adı ya da markanızın olmadığı bir e-posta adresi alıcı tarafından şüpheli bulunabilir ve güvenilmediği için rahatlıkla spam olarak işaretlenebilir. Bunun önünde geçmenin en kolay yolu da sizi tanımlayan, ürün ve hizmetlerinizle eşleşen bir e-posta adresi ve şirket uzantısı olacaktır.

Şirket Uzantılı E-Posta Hesabı Nasıl Açılır?

1. Domain ve Hosting Aldığınız Firmadan E-posta Hizmeti Alma

Öncelikle şirketinize özel bir alan adı ve hosting hizmeti almış ve web sitenizi kullanıcılarınızın hizmetine sunmuş olmanız gerekir. Bunun için Natro’nun “Domain Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler“le ilgili blog yazısına göz atabilir ve kendi web sitenizi, kolay ve zahmetsizce hayata geçirebilirsiniz. Domain (alan adı) seçimi, markanız açısından oldukça önemlidir. Markanızı, yaptığınız işi, sunduğunuz hizmetleri veya sattığınız ürünleri tanımlayan bir alan adı olması markanızı güçlendirir ve müşterilerinize daha kolay ulaşmanıza yardımcı olur. Web sitenizi kurduğunuzda size sunulan “cPanel” ya da “Plesk Kontrol” paneli üzerinden e-posta ayarlarınızı yapmaya başlayabilirsiniz.

Natro hosting hizmetlerinin yanında ücretsiz olarak şirket uzantılı e-posta hizmeti de sunar. Bu servisin kurulumunu da 7/24 destek için hazır bulunan müşteri temsilcilerinin yardımıyla rahatlıkla yapabilirsiniz. En doğru alan adı için Natro’nun filtreleme özellikli domain sorgulama sayfasını kullanarak, siz de en uygun domain satın alabilirsiniz.

E-posta hizmetini sadece domain satın alarak da alabilirsiniz. Alan adınızın olması e-posta uzantınızın olabilmesi için zorunluluktur.

2. Cpanel ya da Plesk Kontrol Paneli Kullanarak E- Posta Hesabı Açma

Eğer hosting hizmeti satın aldıysanız ve web sitenizi hazırladıysanız cPanel ya da Plesk Panel ile tanışmış olabilirsiniz. Bu tür kontrol panellerini kullanarak birkaç basit adımda e-posta hesabı açmak oldukça kolaydır. Panel üzerindeki menüleri ve yönlendirmeleri takip ederek sahip olduğunuz e-posta hakkı kadar şirket uzantılı e-posta hesabı açabilirsiniz.

Cpanel ile e-posta hesabı açmak için izleyeceğiniz adımlar şöyledir:

  1. Müşteri paneliniz üzerinden giriş yapın.
  2. Hosting yönetimi menüsünde yer alan web hosting hesapları menüsüne tıklayın.
  3. “Cloudpanel” butonuna tıkladığınızda açılan sayfada sol menü üzerinde yer alan e-posta sitesi yönetimi menüsüne tıklayın.
  4. Burada kendi domainizin yanında yer alan yönet butonuna tıklayın.
  5. Bir sonraki adımda karşınıza çıkan sayfadan “e-posta hesabı oluştur”u seçerek e-posta hesabı oluşturabilirsiniz.

3. Gmail, Yandex ya da Diğer Hizmetler aracılığıyla Şirket Uzantılı Mail Adresi Açma

Eğer bir web siteniz yoksa ve e-posta hizmetine ihtiyacınız varsa, kendi adınıza tescillediğiniz domaininizi kullanarak Gmail ve Yandex gibi şirketlerin özel servislerinden yararlanabilirsiniz. Gmail’in G Suit adı ile sunduğu ücretli hizmeti kullanmak için Google Workspace üzerinden birkaç basit adımı takip ederek ihtiyacınız olan kullanıcı sayısını belirleyebilir ve kendi alan adı uzantınızı kullanarak Gmail altyapısıyla e-posta alıp göndermeye başlayabilirsiniz. Yandex’in de benzer bir uygulaması vardır ve ücretsiz olarak kullanılabilir.

Tüm ücretsiz servislerde aynı şekilde işleyen bir yol ile e-posta hesabı alabilirsiniz. Örneğin Google Hesabı ve Gmail uzantılı e-posta adresi almak için izleyeceğiniz ana adımlar şunlardır:

  1. Google Hesabı alma sayfasına gidin.
  2. Sayfadaki formu doldurun ve ileriye basın.
  3. Tüm bilgileri dolduruğunuzda hem yeni bir Google Hesabı hem de yeni bir Gmail hesabı almış olursunuz.
  4. Kulanıcı adı ve şifrenizi girerek hesabınıza erişebilirsiniz.

Şirket Uzantılı E-Posta Hesabı için Öneriler

Markanızı Kullanın

Şirket uzantılı e-posta “isim@markaniz.com” şeklinde alınabilir. Bu hem şirketinizde çalışanlar için hem de marka sahibi için en doğru kullanım olabilir. Böylece müşterileriniz, gönderdiğiniz e-postaların şirketinizden geldiğini rahatlıkla görebilirler.

Sade ve Açıklayıcı Olun

  • E-posta hesapları markanızın çeşitli ihtiyaçları için kullanılabilir. Örneğin; müşteri hizmetleri ile iletişim kurmak için ya da daha samimi bir hava yakalamak için, “merhaba@markaniz.com” gibi bir kullanım oldukça uygun olabilir.
  • Satış ve pazarlama departmanınız için “satis@markaniz.com” ya da “sales@markaniz.com” müşterilerinizle iletişim kurarken çok daha anlaşılır ve hedefe yönelik seçimler olabilir.
  • Her departman için kendi adını kullanarak özel bir e-posta hesabı açabilirsiniz. Örneğin; muhasebe departmanınız için “muhasebe@markaniz.com” iyi bir seçenek olarak karşımıza çıkarken, şubeler ya da mağazalar arasındaki iletişim için bölgesel isimleri de kullabilirsiniz. Örneğin; “magazaadi@markaniz.com”.
  • Otomatik oluşturulan bilgilendirme e-postaları içinse “bilgi@markaniz.com” ya da “info@markaniz.com” yeterli olabilir.
  • Basın, halkla ilişkiler ya da medyaya yönelik iletişim aracı olarak “basin@markaniz.com” ya da “press@markaniz.com” çok daha iyi seçenekler olabilir.
  • Çalışanlarınız için özelleştirilmiş e-postalara ihtiyacınız olduğundaysa direkt olarak çalışanınızın adını kullanabilirsiniz. Örneğin; ayse@markaniz.com

E-postanızı Özelleştirmeyi Unutmayın

Çevrimiçi kimliğinizin belirleyicisi olan e-postanızı da kişiselleştirmeniz oldukça önemlidir. E-posta adreslerinde imzanızı ayarlama, bir profil fotoğrafı eklemek, tam adınızı eklemek ya da imzanızda iletişim numaranızı bırakmak da e-posta adresinizin ve elbette markanızın güvenirliğini artırır.

Şirket Uzantılı E-Posta Hesabı Ücretsiz Olarak Alınabilir mi?

Ne yazık ki, şirket uzantısına sahip e-posta adresine ücretsiz olarak sahip olmanız mümkün değildir. Şirket uzantınızı e-posta adreslerinizde kullanabilmeniz için en azından bir domain (alan adı) tescil etmiş olmanız gerekir. Sahip olduğunuz her alan adı için şirket uzantılı e-posta hesabı açabilmeniz mümkün olacaktır. Alan adına sahip olmak yeterlidir ve alan adınızı web sitenizden kullanma gibi bir zorunluluğunuz yoktur, ancak eğer web sitesi ve hosting hizmeti satın alacak olursanız Natro‘nun avantajlı paketlerinde sunduğu ücretsiz e-posta hizmetlerinden de yararlanabilirsiniz.

0 Shares:
Benzer İçerikler