Markalı Çevrimiçi Varlık Neden Her Zamankinden Daha Önemli?

COVID-19 salgını öncesinde, sadece çevrimdışı olarak varlığı sürdüren pek çok işletme vardı. Çevrimiçi işletmelerden farklı olarak, bu işletmeler ya çok uzun süredir yoğun caddelerde fiziksel olarak hizmet veriyor ve kendisine sadık müşterileri vardı ya da gerçekten insanların bayıldıkları harika bir ürün ya da hizmet sunuyorlardı.

Hatta bazılarının kendine özgü bir adı veya logosu bile yoktu, ancak kulaktan kulağa yayılma, el ilanları, posterler ve duyurular vb. geleneksel pazarlama uygulamalarıyla büyümeyi başarmışlardı.

Kimlik İhtiyacı: Markalaşma

Artık herkesçe bilinen “evde kalma” ve “sosyal mesafe” prensipleriyle birlikte mevcut geleneksel ticari pazarlama sistemleri adeta devrildi. COVID’den önce, birçok restoran sadece mağaza içi yemek hizmeti veriyordu, ancak artık çevrimiçi sipariş ve teslimat yapmaya çalışıyorlar. Ancak, çevrimiçi satış yapmak ve çevrimiçi bulunabilmek için akılda kalıcı bir marka şarttır. Örneğin, daha önceleri, sitenin arkasındaki mağazadan falafel sandviçi alalım demek çok daha kolaydı. Ancak artık, aynı yerden online sipariş vermeye çalıştığınızda, uygun bir marka veya kimliğe sahip olmadıkları için kendilerini bulabilmek zor. Kimlik dışında bir markanın başka birçok faydası vardır. Örneğin, güçlü bir marka şunlara yardımcı olur:

  • Müşteriler markanızı ve ürününüzü daha iyi hatırlar.
  • Müşteriler markanız hakkında daha fazla konuşur veya sizi başkalarına tavsiye ederken kolaylıkla tarif edebilirler.
  • Müşteriler sizi internetten kolayca bulabilir ya da iyi bir yorum yazmak yorum sitelerinde sizi arayabilirler.
  • Kimliğinizi ve işletme mesajınızı daha iyi betimlersiniz.
  • Sadece fiziksel konumunuzdakileri değil, farklı alanlardan da müşteri çekebilirsiniz.

Çevrimiçi ve Çevrimdışı Adres: Alan Adı

Bir marka dışında bir işletmenin çevrimiçi bir adrese veya başka bir deyişle, web sitesini barındırdığı bir alan adına ihtiyacı vardır. Geçmişte, işletmeler yüksek trafik alan bölgelerde veya stratejik konumlarda bulunuyorlarsa çevrimdışı olarak büyüyebilirlerdi. Örneğin, bir otobüs durağının yanındaki bir dükkân, genellikle otobüs şoförlerine yanı sıra gezginlere ve oradan geçmekte olan insanlara hizmet sunabilir. Oysa “modern” çağda… Bu işletmelerin, oradan geçmekte olan müşterileri yaptıkları satışların o kadar da yüksek olmadığı kesin. Bu nedenle, çevrimiçi bir varlığa sahip olmak her zamankinden daha fazla gereklidir. Çevrimiçi web siteniz, siz uyurken bile işinizi pazarlamak ve müşteri çekmek için 7/24 faaliyet gösterecektir.

Artık işletmenizi açıklayan doğru çevrimiçi adresi seçmek her zamankinden daha fazla önem kazanıyor. İşte işletmeniz için doğru web adresini seçme konusunda birkaç ipucu:

  • İşletmenizi açıklayan anahtar kelime terimini veya müşterinizin çevrimiçi arama yaparken yazabileceği bir terimi kullanın.
    Örneğin, sabun satan ve evinize aylık olarak el yapımı sabunlar sunmak için abonelik modeline sahip bir web sitesi olan Soap.club sitesini ele alabiliriz.
  • Hatırlanması, görüntülenmesi ve tanınması kolay olan kısa alan adları seçin.
    Örneğin, Berber.club unutulmaz, markalaşabilir ve kısa bir alan adına harika bir örnektir.
  • Güvenli, markalaşabilir ve adınıza anlam ve değer katan .CLUB gibi güvenilir bir alan adı uzantısı seçin.
    Örneğin, Dans.club işletmeyi açıklayan harika bir alan adıdır ve club kelimesi üyeliği ve topluluğu ön plana çıkararak alan adını anlamlı kılar.

Bu ipuçlarının işletmenizi çevrimiçi dünyaya taşımanıza ve çevrimiçi satış yapmaya başlamanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Uygun fiyatla unutulmaz bir .CLUB domain kaydetmek için natro.com adresini ziyaret edin.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler