İçerik Pazarlamasında Nasıl Başarılı Olunur? | 7 Uygulama Önerisi

Son dönemde, oldukça rekabetçi bir alan olan içerik pazarlaması için,  işletmeler güncel olarak stratejilerini değiştiriyor ve ilgi çekici içerikler için yeni gelişim alanları oluşturuyorlar.

Günümüzün rekabetçi pazarında, markanızı ön planda tutabilmek için, mantıklı yatırımlar yapmanız gerekiyor. İçerik pazarlama stratejilerinizin, rekabet ortamında ne kadar iyi performans gösterdiğini ölçmek ise; aynı derecede önem arz ediyor.

Stratejiniz için en ideali, hedef kitlenizi harekete geçiren, onların ilgi alanına giren ve markanızla etkileşimde bulunmaları için onları teşvik eden çalışmalar planlamanız. Bunu yapabilmek için ise; hedef kitlenin satın alma deneyimini / yolculuğunu iyi anlayabilmeniz gerekiyor. Satın alma deneyimini / yolculuğunu tamamlamayan kullanıcıların, satın alma davranışlarını ölçmek, bu noktada iyi bir başlangıç olur.

Kullanıcıların satın alma yolculuklarını / deneyimlerini izlemeden önce;

Farkındalık yaratma

İşleriniz ve teklifleriniz için farkındalık yaratmaya odaklanmalısınız. Böylece, hedef kitleniz ne yaptığınızı anlamaya başlayacak.

Göz önünde olma

Hedef kitleniz, ihtiyaçlarına uygun birkaç şirketi listelemiş ve aralarında seçim yapmaya başlamış olabilir. Pazarlama otomasyon araçlarınızı, hedef kitlenizin artan ilgilerini takip etmek için kullanmalısınız. Sonra ise; içeriklerinizi onların satın alma kararlarını lehinize etkileyebilecek şekilde oluşturmalısınız.

 Kararı etkileme  

Yukarıdaki aşamalardan sonra, hedef kitleniz artık almak istediği ürüne ve markaya karar vermiş olacak. Müşterilerinizin neden sizi tercih ettiği ile ilgili onlardan referans almanız, geleceğe yatırım yapmanız için faydalı olacaktır.

İçerik pazarlaması çalışmalarınızda, size yardımcı olabilecek 7 otomasyon aracı:

1. BuzzSumo

Buzzsumo, bulunduğunuz pazarda rekabet analizi yapmanız için iyi bir tercih. Pazarınızdaki ilgili konularla ilgili raporlar alabilir ve fikir sahibi olabilirsiniz. Ayrıca, rakiplerinizin neler yaptığını da BuzzSumo ile takip edebilirsiniz. Rakip markaların web site linklerinizi BuzzSumo’ya girerek, onları takip edebilir ve yeni fikirler elde edebilirsiniz.

 2. CoSchedule

Bu uygulama ile içerik yönetiminizi otomatik bir şekilde gerçekleştirilebilir ve sosyal medya kanallarında doğru zamanda ve ilgi çekici bir biçimde içerik paylaşımlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. CoSechedule’ı size ait bir “pazarlama takvimi” olarak düşünebilirsiniz. CoSchedule, içeriğinizi güncel, tutarlı ve ilgi çekici tutmaya yardımcı olur.

3. CrazyEgg

CrazyEgg’i bir “ısı haritası” olarak düşünebilirsiniz. Web sitenize gelen ziyaretçilerinizin, sitenizde hangi alanlara tıkladığını gösterir. Bu uygulamanın Google Anlaytics’ten en önemli farklı ziyaretçilerinizin sadece bağlantılara değil, sayfanın herhangi bölgesine tıkladıklarını size gösteriyor olması. Bu sayede, sayfalarınızın hangi kısımlarının ziyaretçileriniz için önemli olduğunu anlayabilirsiniz.

4. Convert Pro

Bu WordPress eklentisi, kullanıcı datalarını toplayarak (eposta vb.) yeni eklenen içerikler hakkında onlara bildirim göndererir ve ziyaretçilerinizi web sitenize geri çekmeyi ve onları başka bir sayfaya yönlendirmeyi hedefleyen bir eklenti. Web sitenizdeki dönüşümleri artırmak için bu uygulamayı tercih edebilirsiniz.

 5. MailChimp

MailChimp, kendi elektronik posta tasarımlarınızı oluşturarak, e-posta bültenleri hazırlayabileceğiniz ve binlerce kullanıcıya e-posta pazarlaması yapabileceğiniz, bir e-mail marketing uygulamasıdır. MailChimp’i kullanarak çeşitli tipte e-posta bültenleri oluşturabilir, ürün veya hizmetlerinizden haberdar olmak isteyen kişilere düzenli e-posta bültenleriyle ulaşabilirsiniz.

6. Buffer  

Buffer uygulaması ile, sosyal medya içeriklerinizi rahatlıkla planlayabilirsiniz. Buffer ile Facebook, Twitter, Linkedin ve App.net hesaplarınızı tek bir yerden kontrol edebilirsiniz. Buffer üzerinde hangi sosyal ağa, hangi sıklıkta, hangi günler ve hangi içerikleri gireceğinizi planlayabiliyorsunuz.

7. Google Analytics  

Kullanıcılarınızın en çok hangi içeriklere zaman ayırdığını, hangi iletişiminizin işe yaradığını veya yaramadığını anlayabilmeniz için kullanabileceğiniz en önemli ölçümleme uygulamasıdır. Google Analytics, içerik pazarlama stratejinize önemli ölçüde yardımcı olacaktır.

İçerik pazarlaması sadece neyin nasıl yazılacağını bilmek değildir. Sadece ilginç, hassas ve ilgi çekici içerikler oluşturmanız yetmeyebilir. Aynı zamanda hedef kitlenize ulaştığından ve çeşitli sosyal ağ platformlarında içeriklerinizin paylaşıldığından emin olmanız gerekir.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler
Devamını Oku

Sosyal Medyada Kriz Yönetimi

Sosyal medyanın engin denizinde karşı karşıya kalacağınız herhangi bir kriz, birkaç dakikada markanızın itibarını sarsacak boyutlara gelebiliyor. Bir…