.COM Domain Almanız için En Önemli 10 Neden

.COM; herhangi bir web sitesinin internetteki açık adresi olarak tanımlanan domain uzantıları arasında, dünya genelinde en tercih edilen ve kullanıcılar tarafından internet dünyası ile özdeşleşen bir uzantıdır.

Ülkemizde daha çok “alan adı” olarak tanımlayabileceğimiz ve web sitelerinin en önemli unsurlarından biri olan domain ve domain uzantısı seçimi,  hedef kitlenizin internet ortamında sizi rahatça bulabilmesine olanak sağlamak açısından çok önemlidir. Bu sebeple dünyanın en çok tercih edilen ve ilk olma özelliğini taşıyan, uluslararası bilinirliğe ulaşmış .COM domain uzantısına sahip olmak, tüm web sitesi sahipleri için önemli bir tercih sebebi haline gelmiştir.

Ticari kelimesinin İngilizce karşılığı olan commercial ‘in kısaltılmasıyla geliştirilen, öncelikle kurumsal firmaların kullanımına sunulan ve internet dünyasının ilk domain uzantısı olma özelliğine sahip olan .COM uzantısı; bugün internet üzerinde varlığını üst sıralara taşımak ve saygın bir siteye sahip olmayı amaçlayan tüm kullanıcıların öncelikli tercihidir.

En uygun fiyatlı .COM domain fırsatlarını kaçırmamak için burayı ziyaret edebilirsiniz: https://www.natro.com/domain-sorgulama/com-domain-kayit

.COM uzantısının tercih edilme nedenlerini ele alacağımız bu yazımızda öncelikle domain kavramını ve işleyişini sizlerle paylaşmanın doğru olacağını düşünmekteyiz.

Domain Nedir?

Domain; Türkçede “alan adı” olarak bilinirlik kazanmış,  internet kullanıcısının bir siteye ulaşmak için tarayıcıya yazdığı sitenin kendisine özel alınmış açık adrestir. Bir diğer anlatımla, domain bir web sitesinin, bir blog veya bir e-ticaret sitesinin dijital ortamda kendini temsil eden kartviziti olarak açıklanabilir.

Kurumsal bir sitenin alan adı; çoğunlukla işletmenin kendine ait markası veya sunduğu hizmeti tanımlayan anahtar kelimelerden oluşabileceği gibi, kişisel web sitelerinde ise kişi adlarına rastlamak mümkündür.

Şunu belirtmekte fayda vardır ki; internet ortamında erişilebilirliğinizi fazlasıyla arttırmak ve kullanıcıların sitenize kolaylıkla ulaşmasını sağlamak adına doğru adlandırılmış bir alan adı yeterli değildir. Alan adınızın mutlaka doğru bir alan adı uzantısı ile de desteklenmesi gerekmektedir. Siteniz için almayı düşündüğünüz alan adı uzantısının uluslararası bir değere sahip olması güvenilirliği ve prestiji de beraberinde getireceğinden dolayı, .Com uzantısı tam da bu noktada devreye girmektedir.

Domainler Nasıl Çalışır?

Domainler, bir web sitesinin on-line konumlandırılması olarak tanımlanan IP ( Internet Protokolü) protokolü üzerinden çalışır. IP adresi, her bilgisayara ayrı atanan farklı sayılardan oluşmaktadır. Kullanıcıların aradıkları web sitelerine farklı numaralar kanalıyla ulaşmaları zor olduğundan, sistem siteye ait sayı dizilerini kelimelere döker. Daha açık bir anlatımla;  domain, IP adreslerinin hatırlanması imkansız olması sebebiyle, internet sitesinin IP adresine karşılık gelen harflerden oluşturduğu bir kombinasyondur.  

Domain ile ilgili rehber niteliğinde bir blog yazısı arıyorsanız, buradaki linke tıklayarak kapsamlı blog yazımıza ulaşabilirsiniz.

.COM Nedir, Nasıl Satın Alınır?

.Com; herhangi bir web sitesinin açık adresi veya kartviziti olarak tanımladığımız alan adlarının, internet ortamında barınabilmesine olanak sağlayan ve alan adını tamamlayıcı en önemli unsuru olarak dünya genelinde geçerliliğini kanıtlamış popüler bir alan adı uzantısıdır.

Siteniz için kullanacağınız alan adınızın kalitesi ve doğru seçilmiş olması, arama motorlarında doğru sıralamada yer almanız için tek başına yeterli değildir. Siteniz için seçtiğiniz alan adı ancak doğru bir alan adı uzantısı ile tamamladığınızda bir bütünlük sağlayacak ve sitenizin hedef kitleniz tarafından daha rahat bulunmasına olanak sunacaktır.

Dünya genelinde en geçerli uzantı olarak kendini kanıtlamış olan .Com uzantısına sahip olmak günümüzde pek de kolay değildir. Her gün binlerce web sitesinin on-line olduğu dijital dünyada tüm alan adı uzantı taleplerinin öncelikle .COM üzerinden yapıldığı düşünüldüğüne, seçtiğiniz alan adınızın kimsenin daha önce kullanmamış olduğu çok özgün bir yaklaşım olması gerektiğini göz önünde bulundurmak gerekmektedir. Bir alan adını kıymetli kılan en önemli unsurun kolay hatırlanabilir ve ayırt edici olması gerekliliğini göz ardı etmemek gerekir.

Günümüzde, yeni kurulacak firmalar, kurumsal markalarını oluştururken bu konuya öncelik vermekte, seçimlerine çok dikkatle yapmakta ve ancak .COM uzantısı daha önce satın alınmamış alan adları üzerine çalışmalar yapmaktadırlar.  Konuya bir diğer açıdan yaklaşmak gerekirse, şaşırtıcı bir sonuçla karşı karşıya kalınmaktadır. .COM uzantısı, artık markalara sadece kendi sunduğu olasılıklar kapsamında hizmet verebildiğinden dolayı, marka oluşumlarında bir nevi karar verici statüye sahip olmuştur.

Yeni bir web sitesi oluşumunda, seçilen alan adını ve uzantısını satın almak isteyen firmaların, bu konuda hizmet veren profesyonel kuruluşlar ile işbirliği yapmaları hızlı olmanın yanı sıra olası alternatif seçimler için hareket kabiliyeti de getirecektir. Ayrıca alan adı ve uzantısının alımı ile bitmeyecek olan süreçte, web sitesinin barınması, kurulumu ve teknik desteğin sağlanması açısından da bu konuda hizmet veren deneyimli firmaların kullanılması oldukça önemlidir.

Alan adı ve uzantısının satın alımı esnasında hizmet alınacak firma seçiminde dikkat edilmesi gereken birkaç konuyu daha sizlerle paylaşmak ve dikkat etmeniz gereken konuların altını çizmek isteriz. 

  • Fiyatlandırma

Domain adları ve uzantılar satın alınırken, süreler bazında size sunulan teklifler iyi değerlendirilmelidir. Alan adları satın alımları yıllık, 2 veya 3 yıllık gibi belirli zaman aralıkları seçenekleri baz alınarak yapılırken en dikkat edilmesi gereken konu, sahiplenme süresi sona erdiğinde size sunulacak yeni teklifin çok yüksek maliyetlerde olması ve sizi yenileme yaparken zorda bırakmasıdır.   

  • Özel domain tescili

Domain tescil şirketlerinin size sunduğu tekliflere;  satın alımlar sırasında verdiğiniz tüm bilgilerin korumaya alınması ve WHOIS gizlilik korumasına alınması ile ilgili bütçenin de dahil edilip edilmediğinden emin olmanız gerekmektedir.

  • Web hosting eşleştirmesi

Domain satın alımı yaparken, çalıştığınız firmanın hosting hizmeti de sunan bir domain tescil şirketi olması, tüm işlemlerinizin aynı çatı altından güvenli şekilde yürütülmesini ve kontrolünü sağlayacaktır. Ayrıca; firmanın satış sonrası hizmetler ve müşteri ilişkileri konusunda  referans verebilecek bir yapıya sahip olduğundan emin olmanız gerekmektedir.  

.COM Domain Almanız için En Önemli 10 Neden

1. Dünyanın en büyük markalarının alan adlarının .COM uzantısı ile tamamlanıyor olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda, uzantının aynı zamanda bir popülerlik getirdiği ve markanıza itibar kattığı gerçeği ortaya çıkmaktadır.

2. Web sitelerinin alan adı ve uzantıları, kullanıcılara site ile ilgili ön bilgi verme özelliğini de barındırır. .COM uzantılı siteler kullanıcılar tarafından daha güvenilir bulunmaktadırlar.

Bazı kullanıcılar; spam içerikli ve güvenilmez buldukları için daha az bilinen alan adı uzantılarını ziyaret etmezler.

3. Geçmişi eskilere dayanan alan adı uzantısı olmasından dolayı tüm kullanıcılar arasında bilinirliği en yüksek uzantıdır ve bu bilinirlik avantajıyla çoğu kullanıcının tüm alan adlarının sonuna .COM uzantısını özdeşleştirdiği gözlemlenmiştir.

4. Uluslararası geçerliliğe sahip olduğundan, dünyanın her hangi bir bölgesinde iş yaparken ve markanızı tanıtırken, kullanıcılarda güven duygusu yaratırsınız.

5. .COM uzantılarına öncelik veren arama motorları üzerinde görünürlük açısından büyük avantaj sağlamak mümkündür.   

6. Alan adının tam olarak bilmedikleri herhangi bir markayı veya firmayı arayan kullanıcıların; deneme yöntemi ile yaptıkları aramalarda ilk olarak .COM uzantısıyla arama yapmayı tercih ettikleri uzantının seçimi için önemli bir gerçektir.

7. Sitenize başka bir web sitesi üzerinden bağlantı almak backlink istediğinizde, diğer uzantılara istinaden daha kolay bir işleyiş sunan .COM uzantısı bu konuda avantaja sahiptir.

8. Değer kazanma oranı çok yüksek olan .COM; olası marka öngörülerinde bulunarak, önceden satın alım yapan yatırımcılarına büyük kazançlar sağlamaktadır. Örneğin; hiçbir üretimi veya girişimi olmadığı halde bir marka yaratarak, onun domainini .COM uzantısı ile alarak beklemeye geçen yatırımcı, kısa bir süre içinde kendisine sunulacak teklifler ile kazanç elde edebilmektedir.

9. .COM uzantılı bir alan adınız olduğu takdirde, adınıza özel kurabileceğiniz özel mail hesabınızın uzantısının da .COM olması, sizlerden ilk kez gelen mailleri açarken kullanıcılara kendini güvende hissettirecektir.

10. Mobil uyumlu olması, sitelerinizin ulaşılabilirliğini artıracaktır.

Aklınızdaki domaini hemen sorgulayın ve en uygun fiyatlarla kaydedin! Onlarca alan adı uzantısını sorgulamak için burayı ziyaret edebilirsiniz:

0 Shares:
Benzer İçerikler