2018 yılında, WordPress İçin Ön Görülen 5 Gelişme

fortune teller’s hands
Dünyada en çok tercih edilen WordPress içerik sistemi, gün geçtikçe çeşitli eklentiler ve güncellemelerle büyüyor. Peki 2018 yılında, hangi gelişmeler yaşanacak?

WordPress, dünyadaki pek çok web sitesinde tercih edilen ve kullanılan bir içerik yönetim sistemidir. Ayrıca, dünya çapındaki web sitelerinin yaklaşık %28’i, web site operasyonlarıda WordPress’e güvendikleri tahmin edilmektedir.

Bu kadar çok tercih edilen WordPress içerik sistemi için, ön görülen gelişmeler ise şöyle:

1. Video Üst Bilgi Kullanımı ve Popülerliği Artacak 

Pazarlamacılar, reklam verenler, web tasarımcıları ve sektörle ilgilenen birçok kişi, video içeriklerinin etkileyici olduğunun ve görsel içeriklere oranla daha fazla tercih edildiğinin bilincinde. WordPress’in 4.7 “Vaughan” sürümüyle birlikte hayatımıza giren, ve görsel açıdan kişiselleştirilebilir zenginlikler sunan video üst başlıkları, WordPress’in her zaman önemli parçalarından biri olmuştur. Ancak; yapılan araştırmalara göre, sadece spesifik türde web sitelerinin video üst bilgilerine önem verdiği ve kullanıldığı görülmektedir. 2018 yılında ise; daha fazla web sitesinin bu özelliği tercih etmesi ve bununla birlikte yeni temaların geliştirileceği ön görülmektedir.

2. Mobilitenin Önemi Artacak 

Günümüzde, teknolojik erişimin çoğunluğu mobil yolu ile gerçekleşmektedir. Bu nedenle, kullanıcıların etkin bir şekilde içeriklere mobil olarak erişebilmesini sağlayacak farklı temaların ön plana çıkması düşünülüyor. Mobil platformlar tarafından iyi kullanılamayan, modası geçmiş tema ve tasarımlar artık ne kullanıcılar ne de Google tarafından tercih edilmeyecektir. Bu nedenle, web geliştiricilerin ve WordPress uzmanlarının mobiliteyi ihmal etme lüksleri yoktur.

3. Sürükle ve Bırak (Drag & Drop) Özelliği Popüler Hale Gelecek  

WordPress’in gelişmiş sürükle ve bırak özelliği, kullanıcıların her daim, zamandan tasarruf etmelerine olanak sağlamaktadır. WordPress’in dünyada bu kadar popüler olmasının en önemli nedenlerinden biri de, rahatlıkla kişiselleştirilebilir olması ve web sitelerini pratik bir şekilde güncel tutabilmesidir. Sürükle ve bırak özelliği, bu noktada oldukça önem arz etmektedir. Buradan yola çıkarak, sürükle ve bırak özelliğinin daha basite indirgenmesi ve kullanıcıları hiçbir şekilde engellememesi için bazı yeni girişimlere yer verilmesi planlanmaktadır.

4. Siber Güvenliğin Geliştirilmesi 

                 Web sitelerinde son dönemlerde artan siber suçlar ve profil saldırıları ile birlikte, kullanıcı profillerini güvence altına almak için gerekli adımlar atılmaya başlandı. 2018 yılında, kullanıcıları mümkün olduğunca yüksek seviyede koruyabilmek için, WordPress’e farklı ve güçlü güvenlik araçlarının eklenmesi bekleniyor.

5. E-ticaret Sitelerinin Popülerliğinin Artması 

Son dönemde, oldukça gelişen ve kullanılmaya başlayan bir diğer web site türü ise; e-ticaret siteleridir. Bu noktada, WordPress de yine önemli bir rol oynamaktadır. Bu nedenle, 2018 yılında WordPress’de bulunan e-ticaret temalarının ve eklentilerinin geliştirilerek, online satış sektörüne girmek isteyen kullanıcıların kullanabileceği güçlü bir platform haline gelmesi ve kişilerin teşvik edilmesi sağlanacaktır.

WordPress WooCommerce tabanlı bir e-ticaret sitesi oluşturmak için, Natro’nun yeni geliştirilen e-ticaret hosting paketlerine de ayrıca göz atabilirsiniz. 

 

[zombify_post]
0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler