The Service İs Unavailable Hatası Nedir? Çözümü

503 Hatası Nedir?
503 Hatası Nedir?

Windows hosting sunucularında en çok sık karşılaşılan hata The Service İs Unavailable Hatası nedir?

503 Service Unavailable hatası ve çözümü için gereken nedir? Birçok yazılımcı ve yazılım firması bu hatanın sunucu firması ile alakalı olduğunu söyler. The service is unavailable hatası nedir sorusunun yanıtına göre, siz de bu hata hakkında detaylı bilgi edinme fırsatı bulacaksınız. Kaynakları paylaşımlı bir hosting sunucusu için sonlanmayan isteklerde bu şekilde bir sorun ortaya çıkar. Peki, bu hataya dair bilinen yanlışlar neler?

Farklı bir cihaz üzerinden kontrol etmek, hosting firmasının iss limitleri, tarayıcı üzerinde ki ön belleri temizlemek gibi aslında doğru bilinen yanlışlar vardır. Çözüm asla bu şekilde olmayacaktır. Doğru bilgi ve çözüm önerileri aşağıda verilmiştir.

The Servise İs Unavailable Hatası Neden Olur?

Merak edilen bir diğer soru ise yaşanan bu problemin neden kaynaklandığıdır. Direkt olarak bu problemin kaynaklanma nedenine göre hareket ederek, çözümünün gerçekleşmesi de sağlanmış olacaktır. Aşağıda bu soruna neden olabilecek durumlar verilmiştir.

  • Aşırı kaynak tüketim bu hatanın ortaya çıkmasına neden olabiliyor.
  • Yazılımda ki döngüsel hataların yarattığı sonsuz istekler bu şekilde bir hataya neden oluyor.
  • Saldırı almak ya da yüklü bir istek alma gibi durumda ortaya çıkabiliyor.
  • Band limitinin dışına çıkılmasında yaşanan bir sorun olabiliyor.
  • Yazılım hatalarından oluşan error loğlar ile ortaya çıkabiliyor.
  • Domin bazlı bir uygulama havuzu yerine panel vb. gibi yapılan default havuzunu kullanması ile ortaya çıkabiliyor.
  • Son olarak The service is unavaible hatasının sebebi ram ve CPU yetersizliği kaynaklı olabiliyor.

Yukarıda verilen nedenlerden ötürü, ne yazık ki bu şekilde bir hatanın oluşması söz konusu olabilir. Böyle bir hata ile karşılan bilgisayar kullanıcılarının alabileceği önlemler ve çözüm önerileri verilmiştir. Değerlendirip, bu alanda sunulan çözüm önerilerine göre hareket edilebilir.

The Servise İs Unavaible Hatası Çözümü

Son olarak böyle bir hata durumunda çözümün nasıl olacağı hakkında bilgi veriliyor. ISS uygulama havuzunun aktif olup olmadığını kontrol etmek, yapmanız gereken ilk işlemler arasında. Bunun dışında sunucu üzerinde ki görev yöneticisi ve buna benzer sistemler üzerinden ram ve CPU kullanımının kontrol edilmesi de söz konusu olabilir. Sunucu disk sistemi üzerinde yer alan I / O yapılıp yapılmadığı konusunda da kontrollerin yapılması önemli olacaktır. Bunu değerlendirmeniz durumunda, sorun yaşamadan hata ve çözüm üzerinden dilediğiniz gibi hareket edebilirsiniz.

Tema ve eklenti sistemi gibi gerekli kaynakların miktarlarının belirlenmesi gibi yapabileceğiniz hususlar da olacak. Bunları kontrol ederek ve gerekli işlemlerin yapılmasını sağlayarak direkt olarak The service is unavaible hatası çözümü kolayca sağlanabilir. Dilediğiniz gibi işlemleri yaparak bu hatadan kurtulabilirsiniz. Anında çözüm sağlamanız mümkün olacaktır.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler