WordPress Resim Yükleme Sorunu Nasıl Çözülür? [Adım Adım]

WordPress sitenizde resim yükleme sorunu mu yaşıyorsunuz? Çoğu yeni başlayanlar için resim yükleme hataları oldukça kafa karıştırıcı olabiliyor.

Resimlerin yüklenememesi WordPress’teki en yaygın sorunlardan biridir. Neyse ki düzeltmek oldukça kolaydır.

Bu yazıda WordPress’te resim yükleme sorununu nasıl kolayca çözebileceğinizi göstereceğim. Ayrıca bu soruna neyin neden olduğunu ve gelecekte nasıl önleyebileceğinizi açıklayacağım.

WordPress’te Resim Yükleme Sorunu Nedenleri

WordPress’teki resim yükleme sorunu genellikle hatalı dosya izinlerinden kaynaklanmaktadır. WordPress dosyalarınız hosting veya sunucunuz da depolanır ve çalışması için belirli dosya izinlerine ihtiyaç duymaktadır.

Yanlış dosya izinleri, WordPress’in barındırma sunucusunda dosyayı okumasını veya yüklemesini önler. Resim dosyasını yüklerken aşağıdaki hatayı alabilirsiniz.

‘Unable to create directory wp-content/uploads/2019/04. Is its parent directory writable by the server?’

Türkçesiyle alacağınız hata : “wp-content/uploads dizini oluşturulamıyor. Bir üst dizin sunucu tarafından yazılabilir mi?”

Bu sorunun başka işareti de resimlerinizin medya kütüphanesinde kaybolduğudur.

Resim Yükleme Sorunu
Resim Yükleme Sorunu

Resimler daha önce çalışıyordu? Dosya izinlerini kim değiştirdi?

Birkaç nedenden dolayı bu sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Sunucunuzdaki yanlış bir yapılandırma bazen bir şey yapmadan bu izinleri değiştirebilir.

Örneğin hosting hizmeti aldığınız firma beklenmedik şekilde izinlerini değiştiren bir güncelleme yapabilir. Web sitenizde her şey yolunda gidiyorsa, görüntü yükleme sorununu çözmek için doğru dosya izinlerini uygulayabilirsiniz. WordPress’te resim yükleme sorunlarını düzeltmek için doğru dosya izinlerinin nasıl ayarlanacağına göz atalım.

WordPress Resim Yükleme Sorunu Çözümü

Dosya izinlerini değiştirmek için Filezilla programını indirebilirsiniz.

Öncelikle web sitenize FTP yoluyla bağlanın ve sonra /wp-content/ klasörüne gidin. WordPress’in görüntüler dahil tüm medya yüklemelerinizi kaydettiği uploads klasörünü bulacaksınız.

Şimdi upload dizinine sağ tıklayın ve ardından izinler seçeneğini seçin. İlk önce uploads dizini ve içindeki tüm alt dizinler için dosya izinlerini 744 olarak ayarlamanız gerekmektedir.

Resim Yükleme Sorunu
Resim Yükleme Sorunu

bunu yapmak için sayısal değer kutusuna 744 girin ve ardından alt dizinlere dönüştür seçeneğinin yanındaki kutuyu işaretleyin. Şimdi yalnızca dizinlere uygula düğmesine tıklayın.

Bu değişiklikleri uygulamak için tamam düğmesine tıklayın ve tüm dosya izinlerine böylelikle izinler uygulanmaya başlayacaktır.

Not: Dizin izinlerini 744 olarak ayarlamak sorununuzu çözmüyorsa, 755’i deneyebilirsiniz.

Bir sonraki adımda, upload dizinindeki tüm dosyalar için dosya izinlerini ayarlamanız gerekecektir.

Bunu yapmak için, upload dizinine sağ tıklayın ve dosya izinlerini seçin. Dosya izinleri iletişim kutusunda, sayısal değerleri 644 olarak değiştirin.

Alt dizinlere tekrar bağla seçeneğinin yanındaki kutuyu işaretleyin. Son olarak yalnızca dosyalara uygula düğmesini tıklamanız gerekir. Bu değişiklikleri uygulamak için tamam düğmesine tıklayın.

FileZilla üzerinde upload klasöründeki tüm dosyaların izinlerini değiştirecek. Tamamlandıktan sonra, WordPress yönetici alanınıza dönebilir ve görüntüleri tekrar yüklemeyi deneyebilirsiniz.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler