WordPress Kırık Link Nasıl Kontrol Edilir?

WordPress Kırık Link Nasıl Kontrol Edilir

Her işte olduğu gibi bir web sitesi sahibi olmanın da beraberinde getirdiği birçok sorumluluk bulunmaktadır. Buna bağlı olarak da bu sorumlulukları yerine getirmek ve düzenli bir takip sağlamak web sitenizin sağlığı ve verimliliği açısından önemlidir. Bu nedenle disiplinli ve kontrollü bir şekilde sürekli olarak web sitenizle ilgilenmeniz gerekmektedir. Bunlar kulağa çok meşakkatli gelse de esasında durum bu şekilde değildir. Bir web sitesini sorunsuz çalışacak şekilde kontrol etmek ve düzenli tutmak, birkaç basit yöntemle sağlanabilir. Özelikle WordPress tabanlı sitelerde bu daha da kolaydır çünkü hazır eklentiler aracılığı ile birçok işlem gerçekleştirilebilir. Düzenli ve güncel tutmak için WordPress Broken Link Checker eklentisini kurmadan önce kırık link nedir inceleyelim.

Web sitelerinde en çok karşılaşılan sorunlardan biri kırık linktir. Kırık link, tıklanabilir durumdaki bir linkin hiçbir adrese gitmemesine verilen isimdir. Genellikle harf hatalarından veya daha öncesinde aktif olan bir adresin değiştirilmiş olmasından kaynaklanır. X tarihinde verdiğiniz bağlantı linki o an aktif ve çalışır durumdayken, Y tarihinde artık geçerliliğini yitirmiş olabilir. Unutmayın ki tek bir harfin değişmesi bile linkin kırılmasına neden olur. Bu nedenle çok sık karşılaşılan bir durumdur.

 

WordPress’te bulunan birçok yan özellik gibi kırık link tamiri de bir eklenti aracılığı ile yapılabilir. “Broken Link Checker” isimli eklenti aracılığı ile kırık linklerinizi son derece basit bir şekilde takip edebilirsiniz. Bu eklenti, WordPress yönetici panelinden eklenebilir. Panele giriş yaptıktan sonra “eklentiler > yeni ekle” yolunu izleyerek eklentinin ismini aratabilir ve ekleyebilirsiniz. Bu aşamadan sonra “hemen yükle” butonuna tıklamanız, eklentiyi edinmeniz için yeterli olacaktır. Daha sonrasında eklenti ayarlarınızı kendi istediğinize göre kişiselleştirebilirsiniz. Bu ayarlarda hangi sıklıkla kontrol edilmesi gerektiği gibi önemli detaylar yer alır. Bu eklentinin en güzel yanı ise düzenli olarak kontrol sağlaması ve isteğiniz dâhilinde size e-posta aracılığı ile geri dönüş yapmasıdır. Bu sayede siz bilgisayar başında olmasanız bile kırık linkleriniz kontrol edilir ve olası bir aksaklık veya hata durumunda size geri bildirim yapılır. Bu sayede kırık linklerinizi hızlı bir şekilde tespit ve tamir edebilirsiniz.

Kırık link tamiri esnasında “düzenle” seçeneği ile kırık linki, çalışan bir link ile değiştirebilirsiniz. Eğer kırık linkin içeriğine ait doğru linki bulamıyorsanız ve bu kaynak artık kullanılamaz hale geldiyse linki tamamen de kaldırabilirsiniz. Her iki işlem de eklenti sayesinde son derece pratik bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Bu şekilde düzenli kontrol ve düzeltme yapmanız, web sitenizi ziyaret eden kullanıcıların memnuniyetini arttıracaktır. Çünkü günümüzde internet kullanıcılarının en önem verdiği detaylardan biri de verimli kullanımdır. Kırık link gibi olumsuzluklar her zaman için kullanıcıyı sıkan ve kullanıcının istemediği durumlardır. Verimli, sağlıklı ve düzgün çalışan bir web siteniz olması hem kısa vadede hem de uzun vadede son derece kritik bir öneme sahiptir.

Sizler için WordPress’te Kullanmanız Gereken 8 Önemli Eklentileri listeledik.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler
Devamını Oku

9 WordPress Güvenlik Eklentisi

Bu İçerikte Bahsedilen Konular Hide Sizler için derlediğimiz 9 WordPress Güvenlik Eklentisi;User Accounts SecurityDatabase SecurityFile System SecurityBlacklist ManagerFirewallBrute…