2021’in en iyi WordPress Blog temaları

Dünya üzerinde en yaygın kullanılan platform olan ve milyonlarca sitenin altyapısını oluşturan WordPress, sürekli güncellenen ve yenileri eklenen temalarıyla müthiş bir gelişim gösteriyor. Her alana, her sektöre ve ihtiyaca göre farklı tasarlanmış temalar bulunsa da bu yazının konusu 2021’in en iyi WordPress blog temaları olacak ve hazırsanız hemen başlıyoruz.

Newspaper

WordPress temaları arasında en popüler ve en işlevsel olanlarından birisidir. WooCommerce ve SEO uyumlu olmasının yanında responsive bir tema olması, kullanıcıların neden rağbet ettiğini ortaya koymaktadır. TagDiv imzalı Newspaper temasını satın aldığınızda tek tıkla Türkçe’ye dönüştürebilir ve içeriklerinizi en iyi şekilde sunma imkânı elde etmiş olursunuz.

Stow

Automattic tarafından oluşturulan Stow, oldukça başarılı ve sade yüzüyle blog sitesi oluşturacaklar için oldukça iyi bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Geniş alanlar sunan yapısı sayesinde özellikle görsel içerik bakımından zengin blog sayfalarının tercihi oluyor. Oldukça temiz ve hızlı çalışan bir kodlama sistemine sahip olmasının yanı sıra ücretsiz sunulması da temanın bir başka avantajı.

Voice

Responsive yapısı, WooCommers entegrasyonu, limitsiz font ve renk imkânı sunan müthiş kişiselleştirme seçenekleri ile Meks imzalı bir Themeforest teması daha çıkıyor karşımıza. Voice, kolay erişim imkânı sağlayan kontrol paneli, hızlı yükleme ve çalışma konusunda tam bir performans canavarı olan yapısı ile bu listeye dahil olmayı en çok hak eden temalardan birisi. Ücretli temalar arasında yer alması dezavantaj gibi görünmekle beraber ödenen ücret karşılığında elde edilenlere bakıldığında yapılan ödemenin ne kadar gerçekçi olduğu görülecektir.

Activello

Moda, yemek, seyahat ya da spor odaklı bir blog düşünenler için biçilmiş kaftan diye nitelenebilecek tema ise Activello. Silkalns tarafından geliştirilen temiz ve minimal yapıya sahip olan tema, ücretsiz olarak sunuluyor. WooCommers uyumlu ve SEO dostu yapısının yanında, kullanışlı yönetim panelinde harika özelleştirme seçenekleri olması ise tam anlamıyla pastanın üzerindeki çilek kıvamında.

Wishful Blog

Wishfulthemes imzalı bu tema tertemiz bir yazılım ve arayüz arayanların ideal ürünü olabilir. Kolay kullanım imkânı sunan yönetim panelinde yer alan oldukça enteresan kişiselleştirme seçenekleri ve SEO dostu yapısı sayesinde başarılı bir blogger olma yolundaki en önemli adımı atmak Wishful Blog teması ile mümkün olacak. Bir başka güzel yanı olan ücretsiz temalar arasında yer aldığını da ilave etmek gerekir.

InHype

İddialı kişilerin ve iddialı içeriklerin teması diye başlayalım söze InHype temasından bahsederken. Son derece güçlü bir görsel yapı, mükemmel blog tasarımları ve akışkan yapısı ile hem kullanıcı hem de ziyaretçi için mükemmel bir deneyim sunan bu temaya imzayı Dedalx atmış ve Tehemeforest platformuna eklemiş. Ücretli bir tema olsa da paranın hakkını veren bir yapısı olduğunu ilk bakışta görmek mümkün. 38 tane yeniden kullanılabilir blog, zengin kişiselleştirme seçenekleri, gelişmiş Gutenberg ve AMP desteği ile SEO uyumunu zirveye çıkaran yazılımı, güçlü görselliğinin bonusları olarak ifade edilebilir.

Independent Publisher 2

Okunabilirliğe odaklanmış içeriğe sahip bir blog ihtiyacı söz konusu ise bundan daha iyisini bulmak zor. Açık renkli tasarımı ve geniş okuma alanı ile göz yormayan ve son derece çekici bir tasarıma sahip olan tema Raam Dev tarafından geliştirilmiş. Ücretsiz olarak dağıtılan tema, SEO dostu yapısı ve sağladığı alan sayesinde 1100 pikselden daha geniş resimleri bile cesurca sergileme ve görüntüleme imkânı sunar. Bu açıdan bakıldığında okumaya odaklı olmasının yanı sıra zengin bir görsellik olanağı sağladığı da söylenebilir.

GeneratePress

İnternet üzerindeki en etkileyici WordPress temalarından birisi olan ve ücretsiz olması dolayısıyla çok daha cazip hale gelen GeneratePress teması, blog yapılı tasarımı ile müthiş deneyimler vadediyor. İstenmediği sürece hiçbir koda dokunmadan bloklar aracılığıyla yapılabilecekleri görünce ister istemez küçük bir şaşkınlık yaşatan temanın yazılımı son derece temiz. Bu sebeple süper hızlı ve SEO dostu olarak çalıştığını söylememek olmaz. Son derece basit ama bir o kadar şık arayüzü ve kolay kullanım imkânı sunan paneli ile blog yazarlarının gözdesi olmaya devam edecek gibi görünüyor.

Fairy

Pek çok hız testinin şampiyonu olmuş bir blog teması var karşımızda: Fairy. Candidthemes tarafından son derece temiz bir yazılımla hazırlanan tema, Gutenberg uyumlu ve Mailchimp için hazır bir şekilde ücretsiz sunulmaktadır. Blog teması olarak nam salmış olsa da oldukça esnek bir yapıya sahip olması dolayısıyla pek çok başka amaç için kullanmak da mümkündür. Kullanım kolaylığı ve esneklik çözümlerini aynı anda sunan kullanıcı paneli, Fairy için önemli bir başka avantajdır.

Maple

Theme-Ruby imzasıyla Themeforest’in bir başka ücretli teması Maple var sırada. Hem görsel yönü güçlü hem de hafif tasarımlı bir tema arayışında olanlara ilaç olacak bu tema, temiz yazılımı ve hızlı çalışan sistemi ile oldukça başarılı. Mailchimp ve Yoast SEO desteğinin yanı sıra Google Adsense ve Google Analytics gibi ilave entegrasyonlar sağlaması başlı başına önemli bir özellik. Temanın responsive yapısı sayesinde tüm cihazlarda en üst kalitede görüntülenebilir olması da bu noktada ifade edilmesi gereken bir başka önemli detay olsa gerek.

Illustratr

Tasarımcıların, fotoğraf sanatçılarının, gezi ve seyahat bloglarının en çok ihtiyaç duydukları her türden özelliği barındıran ve Automattic imzalı bir ücretsiz tema var sırada. Tertemiz bir tasarım, mükemmel görsellik, SEO uyumlu yazılım temanın başlıca özellikleri arasında sayılabilir. 1100 piksele varan genişlikte fotoğraf sergileme imkânı, son derece güçlü sosyal medya bağlantı ayarları ile geniş kitlelere başarılı bir şekilde ulaşmayı sağlayacak olan Illustratr ile en güzel blog sizinki olabilir.

Writing

Kişisel blog sayfalarının en başarılı tema örneklerinden birisi Writing. Temiz kodlama düzeni, responsive yapısı, basit ama son derece yaratıcı özel efektler ile oluşturulan güçlü görselliğe sahip sayfaları ile kullanan herkesin gözdesi olmayı başarmış olan bir temadan söz ediyoruz. A-Works tarafından geliştirilip ücretli olarak Tehemeforest’te sunulan Writing, güçlü SEO yapısı ile kullanıcının sadece yazmaya odaklanmasını hedefliyor. Siz yazmaya bakın gerisi bizim işimiz gibi bir slogan herhalde en çok bu temaya yakışır.

Divi

Elegantthemes tarafından geliştirilen ve çok yaygın kullanılan Divi, sürükle ve bırak yapısı sayesinde kafa karıştıracak hiçbir detaya izin vermiyor. Gerçek anlamda görsel düzenleme olanağı ve özel css kontrol imkânı sunması temanın alametifarikası olarak kabul edilebilir. Düzinelerce sayfa ögesi ve binlerce özelleştirme seçeneğinin bulunduğu kontrol paneli, son derece kullanışlı ve bir o kadar da işlevseldir. İçerdiği esneklik sayesinde kişisel blog tasarımından akla gelecek her türlü ihtiyaca göre adapte edilebilmesi ise onun için ödenecek ücreti önemsiz kılan en önemli husustur.

Soledad

Pencidesign imzası ile ücretli dağıtılan Soledad, son derece başarılı bir görsellik sunar. Aynı zamanda temiz bir yazılımla hızlı çalışan bir tema olması ise onun bir başka önemli özelliği olarak öne çıkmaktadır. WooCommerce, BBPress, BuddyPress uyumlu eklentilerin yanında AMP yapısını desteklemesi, bir başka ilave özellik anlamına gelir. Son derece esnek yapısı ile kolayca özelleştirilebilen Soledad ile çok farklı beklentilerin karşılanması mümkün olabilmektedir.

0 Shares:
Benzer İçerikler