WordPress Hosting vs VPS Satın Alma Rehberi

WordPress altyapısı kullanarak bir site oluşturmak istiyorsanız iyi bir hosting hizmetine ihtiyacınız vardır. Hosting seçimine özen göstermezseniz sitenizden beklediğiniz performansı almayı başaramazsınız.

Hosting firmaları WordPress sitenizi barındırmanız için WordPress hosting adı altında çeşitli planlar sunarlar. Bu planlarda temel ihtiyaçlarınız tamamı karşılanabilir. Ancak daha gelişmiş özellikler için VPS hosting gereklidir.

WordPress Hosting Nedir?

WordPress bir içerik yönetim sistemidir. E-ticaret sitesi, blog veya herhangi türde bir site açmak için kullanabileceğiniz bir yazılımdır. Site yönetimini kolaylaştırdığından en başarılı içerik yönetim sistemleri arasındadır.

Sitenizi barındırmak için WordPress hosting kiraladığınızda en iyi şekilde optimize edilmiş bir sunucuya sahip olursunuz. Güvenlik, yedekleme ve hız optimizasyonu dahil olmak üzere pek çok gereksinim bir arada yer alır.

Natro’dan WordPress hosting kiraladığınız zaman arka planı düşünmenize gerek kalmaz. Natro’nun uzman ekibi WordPress için optimize edilmiş en iyi hosting seçeneklerini sunar. Siz ise sitenizi büyütmek için gerekli planlar odaklanırsınız.

WordPress Hosting Planlarının Avantajları

  • Ekstra optimizasyon: WordPress için tamamen optimize edilmiş bir çözüm elde edersiniz. Bu açıdan herhangi bir şekilde performans ve güvenlik açısından endişe etmenize gerek kalmaz.
  • Kolay yönetim: WordPress sitenizle bağlantılı her şeyi kolayca yönetebilirsiniz. Sezgisel çözümler, potansiyel sorunlar dahil olmak üzere hemen hemen tüm aşamalarda size destek olacaktır.
  • Profesyonel destek: WordPress hosting planlarında sunucu yönetimi konusunda ek desteğe sahip olabilirsiniz. Teknik zorluklarda daima muhatap olacağınız bir kişiyle karşılaşarak sorunları çözebilirsiniz.

WordPress Hosting Planlarının Dezavantajları

  • Paylaşımlı çözüm: WordPress hosting genelde paylaşımlı bir çözümdür. Küçük projeleri barındırmak için yeterlidir. Buna rağmen doğal güvenlik sorunlarına karşı dikkatli olmanız gerekir.
  • Çeşitli sınırlamalar: WordPress hosting geniş kapsamlı bir yapıda değildir. Optimize edilmiş bir kurulum olmasına rağmen üzerinde çeşitli değişiklikler yapmanıza izin verilmeyebilir.
  • Ekstra masraf: Özellikle aylık ziyaretçi sınırının olduğu paketlerden satın aldığınızda ekstra masraflarla karşılaşabilirsiniz. Sitenize bir anda çok fazla ziyaret olduğunda ödemeniz gereken aylık ücret artabilir.

Natro’nun WordPress Hosting Seçenekleri Neler?

Natro, WordPress siteniz için en iyi şekilde yapılandırılmış çeşitli planlar sunar. WordPress hosting planları arasından seçim yaparken siteniz ortalama ne kadar ziyaretçi alacağınızı düşünmeniz çok önemlidir.

  • WP Başlangıç: Yeni başlayanlar için en uygun seçenektir. 10 GB depolama alanı vardır. Diğer paketlerden farkı aylık 25.000 ziyaretçiye kadar destek sunmasıdır. İlk aşamalar için fazlasıyla yeterlidir.
  • WP Süper Başlangıç: Bir üst kademeye geçiş için idealdir. Sitenize pazarlama kampanyalarıyla bir miktar fazla trafik çekebileceğinizi düşünüyorsanız ilk plan yerine bunu tercih etmelisiniz.
  • WP Kurumsal: Ziyaretçi sınırlaması olmasın diyenler için giriş paketidir. Sınırsız seçeneklerle geldiğinden depolama alanı açısından endişe etmenize gerek yoktur. Ayrıca ömür boyu ücretsiz SSL sunulan ilk pakettir.
  • WP Profesyonel: Birden fazla WordPress sitenizi barındırabileceğiniz sınırsız özelliklere sahip hosting planıdır. Ücretsiz SSL sahibi olursunuz ve onu ömür boyu sorunsuzca kullanabilirsiniz.

Natro’nun tüm WordPress hosting planlarında ücretsiz alan adı kampanyası vardır. Aynı zamanda sınırsız e-posta desteği elde edersiniz. Özel olarak geliştirilen JetPress Kontrol Paneli ile sunucunuzu kolayca yönetebilirsiniz.

VPS Hosting Nedir?

VPS hosting size sunucu üzerinde çok daha fazla kontrol sunar. Paylaşımlı sunucu yapısından kısmen kurtulursunuz. Sanallaştırılmış bir çözüm olduğundan aynı sunucuda birden fazla site barındırılması mümkündür.

WordPress hosting ile arasındaki en önemli fark diğer sitelerle aranızda katı bariyerlerin olmasıdır. Her sitenin kullanabileceği kaynak miktarı nettir. Aynı zamanda daha üst düzey çözümlere nazaran uygun fiyatlıdır.

Güçlü bir dedicated hosting sahibi olamasanız bile VPS sayesinde neredeyse aynı özellikleri sanallaştırılmış olarak elde edersiniz. Paylaşımlı hosting çözümlerinin aksine planınız dahilindeki tüm kaynakları kontrol edebilirsiniz.

VPS Hosting Planlarının Avantajları

  • Gelişmiş performans: VPS sunucusuna sahip olduğunuzda tüm kontrol sizin elinizdedir. Sunucuyu optimize etme konusunda kendi yöntemlerinizi kullanarak sitenizi daha iyi konuma getirebilirsiniz.
  • Kaynak avantajı: VPS hosting kaynakları tamamen ölçeklenebilir yapıdadırlar. Sunucuda herhangi bir ek kaynağa ihtiyacınız varsa bunu talep edebilirsiniz. Uygun şartlarda ek kaynak size sunulacaktır.
  • Maliyet avantajı: Dedicated sunucuya ihtiyaç duyulduğu pek çok durumda VPS hayat kurtarıcı olabilir. Genel olarak daha uygun fiyata dedicated sunucu performansı alabileceğiniz bir VPS bulabilirsiniz.

VPS Hosting Planlarının Dezavantajları

  • Bilgi gereksinimi: VPS sunucusunu yönetmek tamamen sizin sorumluluğunuzdadır. Her ne kadar hosting şirketi size tüm bilgileri bulabileceğiniz kaynakları sunsa bile sizi yönlendirmeyecektir.
  • Belirgin sınırlamalar: VPS size çok fazla kaynak sunsa bile hala bazı sınırlamalarla karşılaşabileceğinizi bilmelisiniz. Özellikle eklentiler ve köklü değişiklikler konusunda sınırlamalar olabilir.

Natro’nun VPS Hosting Seçenekleri Neler?

Natro pek çok farklı kullanıcı türünün ihtiyaçlarını düşünerek geniş kapsamlı VPS hosting paketleri oluşturmuştur. Teknik açıdan sitenizin ihtiyaçlarınızı net olarak biliyorsanız doğru tercihi kolayca yapabilirsiniz.

  • XCloud Mini: Giriş seviyesi VPS hosting çözümüdür. Tek çekirdekli işlemci gücünden ve 1 GB RAM desteğinden yararlanırsınız. Siteleriniz için 20 GB depolama alanını dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
  • XCloud Small: Giriş seviyesinin hemen üstündeki plandır. Giriş seviyesinden farkı daha fazla RAM ve depolama alanına sahip olmasıdır. Bunun dışında özellikleri tamamen aynıdır.
  • XCloud Medium: Sitenizi büyüttüyseniz ve artık ciddi kaynaklara ihtiyacınız varsa idealdir. Çift çekirdekli işlemci gücü, 4 GB RAM ve 60 GB depolama alanı vardır. Plesk Panel’e ücretsiz sahip olursunuz.
  • XCloud Large: Ücretsiz Windows lisansıyla birlikte gelir. RAM ve depolama miktarı bir önceki paketten çok daha yüksektir. Daha fazla kaynak sayesinde sitelerinizi olabildiğince güçlendirmeyi başarabilirsiniz.

Large paketinden sonra gelen Pro, Pro+, Ultra ve Ultra+ paketleri işlemci gücü, RAM ve depolama alanı yükseltilerek kullanıcılara sunulur. Tüm ek özelliklerden yararlanmaya devam ederek kaynaklarınızı iyileştirirsiniz.

Hosting Planları Arasındaki Farklar Nelerdir?

WordPress hosting ve VPS hosting arasında belirgin farklılıklar vardır. Bazı durumlarda planlar arasında çeşitli benzerlikler bulabilirsiniz. Buna rağmen her bir hosting planının hitap ettiği kullanıcı türü tamamen farklıdır.

1. Performans

En iyi şekilde optimize edilmiş bir WordPress hosting dahi herhangi bir VPS sunucusunun hızına, çalışma süresine ve performansına yaklaşamaz. Çünkü siteniz tamamen diğer kullanıcılarından bağımsız olarak barındırılır.

VPS kullandığınızda diğer sitelerde yaşanacak problemler sizin sitenizi etkilemez. WordPress kullandığınızda ise daha farklı senaryolarla karşı karşıya kalarak içinden çıkılması oldukça zor sorunlar yaşayabilirsiniz.

2. Kullanım Kolaylığı

Kendinize ait olan sunucuyu sürekli kontrol etmek, kaynakları izlemek ve müdahalelerde bulunmak zaman alıcı bir iştir. Üstelik doğru adımlarla performans verimliliği sağlamak için teknik bilgiye ihtiyacınız vardır.

WordPress hosting kullanım kolaylığı açısından daha avantajlıdır. İlk olarak sitenizi barındırdığınız sunucuyu yönetme gibi bir derdiniz olmaz. İkincisi sadece sitenizi geliştirmeye ve pazarlama çalışmalarına odaklanırsınız.

3. Maliyet

Herhangi bir WordPress hosting ile VPS hosting planını maliyet açısından birbiriyle karşılaştıramazsınız. Çünkü fazla detay söz konusudur ve her detayı dahil edemezsiniz. Detaylar sistem kaynaklarına göre değişir.

WordPress hosting planları aylık 1 dolarla elde edilebilirler. Aylık 1 dolara herhangi bir şekilde bulabileceğiniz bir VPS hosting paketi söz konusu değildir. VPS hosting çok hem fiyat hem zaman açısından daha maliyetlidir.

4. Özellikler

VPS hosting size çok daha bol özellik sunabilir. Ancak tüm özelliklerden yararlanabilmek için yönetim beceriniz olmalıdır. WordPress hosting ise WordPress içerik yönetim sistemini kullanacak siteler için özelleştirilir.

Hedefiniz bir WordPress sitesi açmak ise VPS’in yönetim zahmetiyle uğraşmanıza gerek yoktur. Birden fazla siteyi dahi bir arada barındırabileceğiniz WordPress uyumlu hosting planları bulabilirsiniz.

5. Destek

Hizmet aldığınız hosting şirketi size her koşulda ek destek verebilecek olsa bile bazı sınırlamalarla karşılaşabilirsiniz. WordPress hosting kullanımında teknik sorunlar yaşadığınızda hosting firmasına danışabilirsiniz.

VPS hosting planlarında ise teknik sorunların tamamıyla hosting firması ilgilenmez. Kullanıcı kaynaklı olmayan teknik durumlar için destek sunulabilir. Diğer koşullarda ise sunucuyu yönetmek sizin elinizdedir.

Hangi Hosting Planı Tercih Edilmeli?

WordPress hosting ve VPS hosting arasından hangisini tercih etmeniz gerektiğine karar verebilmek için öncelikle teknik bilgi becerinizi düşünmelisiniz. Ardından ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurabilirsiniz.

  • Daha fazla özelliğe ihtiyacınız var mı? Ekstra e-posta adresi açmak, birden fazla site barındırmak ve sunucu kaynaklarını daha geniş bir biçimde kullanmak istiyorsanız VPS hosting tercih etmeniz gerekir.
  • Teknik bilginiz ne kadar iyi? Sunucu ve site yönetimi konusunda teknik bilginiz iyiyse WordPress hosting yerine VPS hosting tercih edebilirsiniz. Teknik bilginiz zayıfsa WordPress hosting yeterlidir.
  • Kararsız mısınız? WordPress kullanmaya yeni başladıysanız VPS hosting doğru bir seçim değildir. İlk olarak WordPress hosting ile başlayabilir ve ihtiyaçlarınız artarsa diğer planlara geçiş yapabilirsiniz.

WordPress hosting ile VPS hosting arasındaki farkları öğrendiğinize göre artık kendiniz için en uygun seçimi yapabilirsiniz. Her ne olursa olsun Natro size güvenlik, performans, yönetim ve fiyat açısından en uygun seçenekleri sunacaktır.

0 Shares:
Benzer İçerikler