cPanel’de Addon Domain Nasıl Eklenir?

Addon domain, bir kontrol paneli üzerinde birden fazla web sitesi barındırmanızı ve kontrol etmenizi sağlayan web sitesi oluşturma yöntemidir. Addon yapısı ile eklenen web siteleri, aynı kontrol paneli üzerinden çalışmalarına rağmen birbirlerinden bağımsız olarak çalışmaktadırlar.

Addon domain sayesinde, kontrol paneliniz ve panelinizin bulunduğu host üzerindeki kaynağı atıl kalmadan kullanabilir ve tasarruf sağlayabilirsiniz.

Bunun yanı sıra, addon domainler aynı IP adresine yönlendirilmiş olup, birincil alan adı(public_html) dosya dizini altında konumlandırılmaktadırlar. Ek olarak birincil a-web alanı dosya dizini ile çalışmasından kaynaklı olup, dosya yapılarının bozulmamasına dikkat edilmelidir. Bunun dışında mailler ve site içerikleri birbirlerinden bağımsız çalışmaktadır.

Sunucunuz üzerinde bulunan cPanel’e addon domain eklemenizi sağlayan işlemler aşağıdaki gibidir;

1) cPanel’e giriş yapılmasının ardından, ana yönetim arayüzü içerisinde Etki alanları bölümü altında Eklenti etki alanları seçeneğine giriş yapıyoruz.

2) Karşınıza çıkan alanda New Domain Name/Yeni etki alanı oluştur kısmına alan adınızı ekleyin. Ardından belge kök dizini otomatik olarak oluşmakta olup, Bu eklenti etki alanı ile ilişkilendirilmiş bir FTP hesabı oluşturun kutucuğuna tıkladığınızda ise FTP şifresi de oluşturarak FTP hesabı da açılmaktadır.

Not: Ek olarak, bu işlemin gerçekleştirilebilmesi için, sunucunuz üzerinde oluşturmuş olduğunuz Name Server kaydını domaininize tanımlamış olmanız gerekmektedir.

Bu yapıldıktan sonra doğru DNS kayıtlarını da eklemeniz gerekir. İsterseniz bunu daha sonra yapabilirsiniz, ancak herhangi bir addon alan adının DNS kayıtları eklenene kadar bağlanmayacağını veya çalışmayacağını lütfen unutmayın. IP yönlenmesinin yapılmadığı durumlar için cPanel’de DNS Zone Editor alanı üzerinden kayıtların kontrol edilmesi gerekmektedir.

Addon etki alanlarına DNS kayıtları nasıl eklemek için ilgili adımlar şunlardır:

natro.com hesabınızda Hesabım> Hosting Yönetimi> Yönet > cPanel’e Bağlan butonu üzerinden panel bağantısını gerçekleştirin. Eklemiş olduğunuz addon alan adlarınız otomatik olarak senkronize edilir, ancak görünmeleri için sayfayı yenilemeniz gerekebilir.

DNS Yönetimi(DNS Zone Editor) bölümündeki açılır listeden addon alan adınızı seçin

DNS Şablonları düğmesini tıklayın. Hosting şablonu varsayılan olarak seçilecektir.

DNS kayıtlarını eklemek için Onayla düğmesine tıklayın.

İstatistiklere göre; crack yazılım, ters proxy, lisanssız yazılım kullanan web siteleri, diğer web sitelerine kıyasla daha fazla risk altındadır. Ayrıca lisanssız panel kullanımı hukuki sonuçlar doğurur. Verilerinizi güvenle korumak için orijinal lisanslı yazılım kullanın ve hizmet aldığınız firmadan orijinal lisans kullandıklarına dair mutlaka kanıtlar isteyin.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler