WordPress Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

WordPress ilk çıktığı zamanlarda sadece bir blog amaçlı kullanılsa dahi, günümüzde wordpress sistemi ile e-ticaret sitelerinde, kurumsal sitelerde, haber sitelerinde, video sitelerinde veya forum siteleri gibi bir çok farklı alanda kullanılabilmektedir.

WordPress’in Avantajları Nelerdir?

Öncelikle wordpress açık kaynak kodludur ve ücretsizdir. Geliştirilmeye çok açıktır, biraz bile kod bilginiz varsa wordpress üzerinde kendi derlemelerinizi kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Aslında sürekli yeni eklentiler ve temalar da piyasaya sürülmektedir. WordPress kurulumu basittir. Sade ve hızlıdır. Cpanel kontrol paneli üzerinden tek tıkla wordpress kurulumunu yapabilirsiniz. Ayrıca yönetim paneli kapsamlıdır ve her türlü işlem yönetici paneli sayesinde yapılabilir. İçerik yönetim sistemi olmasından kaynaklı içeriklerde ise her türlü düzenleme ve ortam eklemesi yapabilirsiniz. WordPress yazılım açısından karşılaşılan herhangi bir problemleri, sadece arama motorlarında araştırma yaparak çözmek oldukça mümkündür. Daha önce görülmeyen bir problemi wordpress ile alakalı tartışılan sitelerde sorduğunuz takdirde, sistem aslında birçok kişi tarafından çözüldüğü için hızlı bir şekilde problem çözülebilir. Ayrıca mobil uyumludur. Seo konusunda uzman olmadan bile basit optimizasyon işlerini yönetici panelinden bir takım basit eklentiler kullanarak yapmanıza da olanak verir.

WordPress’in Dezavantajları Nelerdir?

İşlemcileri fazlaca yorduğu bilinen WordPress, bunun için alacağınız hosting veya sunucunun özelliklerinden wordpress siteye uygun olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. Açık kaynak kodlu olan wordpress bu yüzden özel yazılımlara göre daha az güvensiz olduğu söylenmektedir. Bu durumun önüne geçmek için güvenlik ile alakalı eklentiler kullanabilirsiniz. Bilmediğiniz temaları ve yayıncısına güvenmediğiniz eklentileri kesinlikle kullanmamalısınız ve kullandığınız tema güncellemelerini de sürekli yapmalısınız. Genelde wordpress sitelerini ele geçiren kişiler eklentilerdeki bazı açıklardan sitelere sızabilirler. O yüzden güvenmediğiniz eklentileri kullanmamanızı öneriyoruz.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler