Web Geliştiricileri İçin En İyi 10 WordPress Eklentisi

WordPress, milyonlarca insanın kullandığı bir içerik yönetim sistemi olmakla birlikte, web geliştiricilerinin de istediği şekilde sitesini yönetebilmesine olanak sağlıyor.

Web geliştiricilerinin web çalışmalarında kullanabilecekleri en iyi 10 eklentisi sıraladık.

  1. UpdraftPlus:

UpdraftPlus, WordPress sitenizi yedeklemeyi sağlayan eklentidir. Dolaylı olarak bilgisayar korsanlarının web sitelerine zarar verebilme ihtimaline karşın milyonlarca kullanıcısı bulunan popüler eklentidir. Büyük değişiklikler uygulayarak sitedeki verilerin kaybolmaması için yedekleme işlemini dilerseniz Dropbox, Amazon S3, Google Drive ve Rackspace Cloud hesabınıza da yapmanızı sağlar.

  1. Sucuri:

Sucuri eklentisi, güvenlik ve virüs koruma eklentisi olarak tercih edilebilir. Kötü amaçlı yazılımlardan sitenizi koruyarak, üst düzey güvenlik duvarı özelliği barındıran Sucuri premium sürümü de geliştiricilerin yaygın kullandığı bir eklenti olarak öne çıkmakta.

  1. CSS Hero:

Geliştiricileri yakından ilgilendiren bu eklenti, web sitelerini özelleştirmeyi amaçlayan tüm araçlara erişim sağlar. Karmaşık kod yazımı için araçlara erişimde sağladığı olanakları fazladır. Sayfanın gerçek zamanlı düzenlenmesi için de pratik çözüm sunar.

  1. Debug Bar:

Geliştiriciler için hata ayıklama çubuğunun güçlü bir araç olduğunu unutmamak gerekir!

WordPress altyapılı sitenizde Debug Bar eklentisi kontrol paneli üzerinde yer alır. PHP bildirimleri hakkında kontrol sağlamak, Önbellek seçeneklerini incelemek ve veritabanı sorunlarına hakim olmak amacıyla Debug Bar eklentisini yükleyebilirsiniz.

Kullanım kolaylığı ile de tercih edilen bu eklenti, hata ayıklama aracına eklenecek eklentilerle de birçok bilgiyi barındıran özelliği mevcuttur. İlk bakışta geliştiriciler için gerekli görülmese de oldukça faydalı bir eklentidir.

  1. Health Check:

Health Check, ayarların tamamına hakim olmak isteyen geliştiriciler için kaliteli bir eklentidir. Sistem üzerinde tam kontrol hizmeti esasına bağlı olarak çalışan bir eklentidir.

Eklenti sayesinde MySQL sürümleri hakkında bilgiler incelenebilir ve HP sürümleri hakkında da bilgileri barındırır. Health Check ilave olarak ”Vanilla WordPress” üzerinde de sorun giderici özelliğe de sahiptir.

  1. Theme Check:

WordPress temanızın WordPress standartlarına uygun olduğundan sürekli emin olmak isteyen bir web geliştiricisi iseniz Theme Check eklentisi tam size göre. Tema kontrolünü sağlayan bu eklenti kısaca test araçlarıyla beraber, kullanıcıya rapor veren Theme Check eklentisi tema uygulaması öncesi kullanılabilir.

  1. Query Monitor:

Query Monitör genel olarak bir hata ayıklama eklentisidir. Debug Bar eklentisine nazaran biraz daha gelişmiş olan Query Monitor’ün tercih edilmesindeki nedense AJAX çağrıları ve Rest API istekleri ile çalışılmak istenmesidir.

Bütün veritabanına ilişkin bilgileri aktaran Query Monitor eklentilerin sorunsuz çalışıp, çalışmadığını kontrol etmenize de olanak sağlar.

  1. StyleGuide:

Styleguide eklentisi yazı tipi düzenleme ve renk tasarımları sunan bir eklentidir. Farkı ise özel yazı tipi ve renk seçeneklerini barındırmasıdır. Styleguide, popüler yazı tiplerine de yer verir ve WordPress temalarının tamamı ile uyumlu çalışabilme performansıdır.

  1. User Switching:

User Switching, hesap değiştirme özelliği sunan bir eklentidir. WordPress sitenizde birden fazla kullanıcı hesabınız varsa bu eklentiyi kullanabilirsiniz. Saniyeler içerisinde kullanıcı hesabı değiştirmenizi sağlar.

  1. Log Deprecated Notices:

Hata ayıklama aracıyla beraber mükemmel çalışan bu eklenti, kaldırılan dosyaları ve bildirimleri görüntülemeye yarar. Debug Bar’la birlikte uyumlu çalışabilen Log Deprecated Notices, geliştiriciler için mutlaka gerekebilecek bir eklentidir.

Web geliştiricilerinin yanı sıra yukarıda sıraladığımız eklentilerin tamamı; tasarımcıların ve blog yazarlarının da sıklıkla kullandığı eklentilerdir.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler