Profesyonel DNS nedir? Hangi durumlarda Profesyonel DNS alınmalı?

Profesyonel DNS Servisi, alan adınızın Host A, NS, CName ve MX Kaydı gibi işlemlerinin yapılabildiği servistir.

Böylece yurt içi ve yurt dışında toplam 5 farklı lokasyonda yedeklenmiş güvenli DNS sunucuları ile hızlı ve kesintisiz DNS yönetimi gerçekleştirilebilir.

Profesyonel DNS Servisi ile girebileceğiniz kayıtlar ;

NS kayıtları; alan adı ile sunucu arasındaki IP adreslemesini gerçekleştiren kayıtlardır. Alan adı için DNS servislerini sağlayan sunucunun adresini belirtir.

MX kayıtları; alan adınız ile kullanacağınız e-posta adresinin, iletişimini yönlendirmede kullanılır. Birden fazla MX kaydı tanımlanabilir. Bu durumda kayıtlar öncelik sırasına göre işlenir. Bir sunucudan yanıt alınamazsa diğer kayıttaki sunucuya yönlendirme yapılır. MX kayıtlarını e-posta servis sağlayıcınızdan edinebilirsiniz.

A kayıtları; alan adınızın ya da alan adınıza bağlı alt alan adlarının bir adrese yönlendirilmesi için kullanılır. Alt alan adı kısmı boş bırakıldığında alan adının kendisi için kayıt oluşturulur. Bu işlem subdomain olarak da bilinir.

CNAME kayıtları; gerçek alan adı kayıtlarına takma ad eklemek için kullanılan DNS kaydıdır. A kayıtlarını adreslemek için kullanılır. Alanınızı kaydettirdikten sonra, alan adınıza yönlenen bir alt alan adını CNAME kayıtlarını düzenleyerek kullanabilirsiniz (www.websitesi.com yerine site.websitesi.com gibi). Farklı bir örnek olarak da web sitenizin www kaydı için bir A kaydı oluşturdunuz. Daha sonra FTP, panel vb. gibi kayıtları CNAME olarak bu A kaydına ekleyebilirsiniz. CNAME eklemenin avantajı, daha sonra sadece bir tek A kaydını değiştirerek diğer tüm kayıtları otomatik olarak güncelleyebilecek olmanızdır. Ek olarak, e-posta ya da SSL ürünlerinde alan adı doğrulama için de kullanılabilir.

TXT kayıtları; DNS’de yer alan kimlikleme kayıtlarıdır. Bazı belirsiz ve formatlanmamış metinlerin, okunabilir sunucu bilgileri, ağ, datacenter bilgileri gibi açıklayıcı bilgilerle bağdaştırılmasını sağlar. Örneğin, SPF gibi kayıtlar bu alana eklenmektedir.

SRV (hizmet) kaydı; belirli bir etki alanı tarafından sağlanan hizmeti tanımlar.

Profesyonel DNS Servisini nereden ve nasıl aktifleştirebilirim ?

Natro Hesabınıza giriş yaptıktan sonra “Alan Adı Yönetimi > Aktif Alan Adlarınız” menüsünden, “Yönet” butıonuna tıklayarak ilgili alan adı detayından hizmetinizi aktifleştirebilirsiniz.

Profesyonel DNS Yönetimi

Profesyonel DNS hizmeti üzerinden girilen kayıtlarınızın aktif olması için Name Server kayıtlarınızın Natro üzerinde olması gerekmektedir.

Natro Name Server kayıtları;

  • ns1.natrohost.com
  • ns2.natrohost.com
0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler