Web Sitenizi Geliştirmeye Yardımcı Olacak Sosyal Medya Araçları

Sosyal medya, insanların yenilikçi içerikle etkileşim kurmasına, paylaşmasına ve geliştirmesine olanak tanıyan yaratıcı bir platformdur. Aynı zamanda işletmelerin ürün ya da hizmet pazarlaması yapması için kullanabileceği en hızlı, ücretsiz ve etkili bir yöntemdir. Web tabanlı Vkontakte, Tiktok, Snapchat, Facebook, Pinterest, Youtube, İnstagram, Linkedin ve Twitter gibi sosyal medya platformlarını kullanarak markanızın pazarlama stratejilerini geliştirebilirsiniz.

İşletmenizi veya markanızı pazarlamanın önemli bir parçası haline gelen sosyal medya platformlarını oluşturmanıza ve yönetmenize yardımcı online kaynaklarla işinizi çok daha kolay hale getirebilirsiniz. İster içeriğinizi 2 hafta için planlamak, ister gelecek trendleri izlemek istiyor olun, işte web sitenizi bir sonraki seviyeye taşımanıza yardımcı olacak en popüler sosyal medya araçları!

Planlama Yapmanıza Yardımcı Olan Araçlar 

  • Hootsuite: Tüm sosyal medyanızı tek bir platformdan yönetmeniz için araçlar sunan Hootsuite zamandan tasarruf etmenize yardımcı olur. Tüm içeriğinizin tam tarih ve saate göre önceden yayınlanmasını bu araç aracılığıyla planlayabilirsiniz. Hootsuite; girişimciler, küçük ekipler ve küçük işletmeler için aynı anda birden çok sosyal platformu yönetmeye yardımcı olacak çeşitli plan seçenekleri sunar.
  • Buffer: Hedef kitlenizi büyütmenize ve içeriğinizi yayınlamanıza yardımcı olacak basit bir sosyal medya aracı istiyorsanız, Buffer tam size göre! Sosyal kampanyalarınızı planlamanıza ve programlamanıza destek olan Buffer, içeriğinizin performansını derinlemesine analizlerle ölçmenize olanak tanır.
  • CoSchedule: İster bir blog yazarı ister pazarlama ekibi olun, CoSchedule, içeriğinizi düzenlemenize ve yayınlamanıza destek olmak için WordPress ile entegre yerleşik bir takvime sahiptir. Gönderileri toplu olarak planlamanıza, sosyal programınızı otomatikleştirmenize ve tüm pazarlama içeriğinizi yönetmenize yardımcı olması için takvimlerini kullanabilirsiniz.
  • SproutSocial: Sosyal platformlarını geliştirmek isteyen işletmeler için ideal bir seçenek olan SproutSocial; müşteri hizmetleri, sosyal yönetim, çalışan savunuculuğu ve veri zekâsı yoluyla sosyal medyadaki varlığınızı arttırmaya yönelik çeşitli araçlar sağlar. Bu platformu benzersiz kılan şey, aynı zamanda sektör trendleri, rekabetçi iç görüler ve tüketici duyarlılığını anlama yoluyla marka sağlığınızı iyileştirmeye yardımcı olabilecek sosyal dinleme araçlarına sahip olmasıdır.
  • Iconosquare: Sosyal medyadaki varlığınızı büyütmenize yardımcı olmak için güçlü bir analiz yöntemi sunan Iconocquare; platformları, sosyal medyayı nasıl kullanacağınızı daha iyi anlamanıza yardımcı olmak için tasarlanmış çeşitli kurslar, e-kitaplar, araçlar ve kaynaklar içerir.

Linklerinizi Düzenlemenize Yardımcı Araçlar

  • Bitly: Tıklanmaya değer bağlantılar oluşturmaya hazır mısınız? Bitly, bağlantılarınızı güçlü pazarlama varlıklarına dönüştürerek markanızı oluşturmanıza ve korumanıza yardımcı olur. Özel bir bağlantıyı kısalttığınızda, içeriğinizi tanıttığınız her kanalda tutarlı ve güvenilir bağlantılar oluşturabilirsiniz. Bitly aynı zamanda bağlantı tıklamaları, coğrafi veriler ve en iyi kanallarla hangi içeriğin hedef kitlenizde yankı uyandırdığını anlamanıza yardımcı olabilecek gerçek zamanlı analizler sağlar.
  • TinyURL: Aceleniz varsa, TinyURL süresi dolmayacak bağlantı oluşturabilmeniz için ideal bir seçimdir. TinyURL’yi benzersiz kılan ücretsiz ve anonim olması aynı zamanda hiçbir bilginizi üçüncü şahıslara bildirmemesidir. Çok fazla yer kaplamadığı için kısaltılmış bir bağlantının içeriğinizi paylaşmanın çok daha temiz ve akılda kalıcı bir yolu olduğunu unutmayın.
  • Reblandly: Sektör lideri bağlantı yönetimi platformu olarak tanımlanabilen Rebrandly, özel bir alan adı kullanarak kısa URL’leri izlemenize ve paylaşmanıza olanak tanır. Etkileşimli platform, özel kitleleri büyütmek ve hedeflemek için optimizasyon, paylaştığınız her bağlantıya marka adınızı koyan imza markalama ve bağlantınızın sosyal medyadaki performansını izleme, e-posta pazarlaması, reklamlar ve daha fazlası gibi birçok benzersiz özelliğe sahiptir!
  • Firebase: Özel bir uygulamaya sahip bir işletme veya marka iseniz, bu sizin için özel olarak tasarlanmış bir programdır! Firebase; Dynamic Links, iOS veya Android uygulamanızla mevcut ve potansiyel kullanıcıları herhangi bir konuma gönderebilen akıllı URL’ler oluşturmanıza yardımcı olan Google geliştiricileri tarafından tasarlanmıştır. Firebase, kullanıcıların mobil web üzerinden uygulamanızın içeriğine geçişini sağla. Böylece mobil web kullanıcılarının yerel uygulama kullanıcılarına dönüştürülmesine olanak tanır. Süreç, olası uygulamanız içinde otomatik açılacak bir “derin bağlantı” oluşturur ve masaüstü kullanıcılarını mobil uygulama kullanıcılarına dönüştürmeye odaklanır.
  • T2M – T2M: URL kısaltma ve markalı bağlantı yönetimi kullanan hepsi bir arada bir platformdur. T2M, insanların her tıklamasını yıllık, aylık veya günlük olarak izlemelerine olanak tanıyan işletmeler, üniversiteler ve anket ajansları için tasarlanmış bir bağlantı yönetimi platformudur. T2M; ayrıntılı analizler, kampanyalar, markalama, API’ler ve özel aylık paketlerinin bir parçası olarak isteğe bağlı eklentiler kullanır.

Fotoğraf Düzenleme / Grafik Tasarım İşlemlerine Yardımcı Araçlar

  • Unsplash: Dünyanın her bir köşesinden özel bir fotoğrafçı topluluğu tarafından toplanan, özgürce kullanılabilen görüntüler içerir. Aralarından seçim yapabileceğiniz bir milyondan fazla fotoğrafa sahip olan Unsplash, kolayca göz atmanız için yüzlerce konu ve koleksiyona yayılan fotoğraflar sunar. Ücretsiz bir görsel web sitesi olan Unsplash topluluğu, fotoğraflarını herkesin kullanması için web sitesine katkıda bulunan binlerce yeni başlayan, orta düzey ve profesyonel fotoğrafçıdan oluşur.
  • Adobe Lightroom: Fotoğrafçılık ve fotoğraf düzenleme becerilerinizi geliştirmek istiyorsanız, Adobe Lightroom, istediğiniz vizyona ulaşmak için birinci sınıf düzenleme araçlarına sahiptir. Adobe Creative Cloud paketinin bir parçası olarak fotoğraflarınızı masaüstü veya mobil cihazınızdan düzenleyebilir, organize edebilir, depolayabilir ve paylaşabilirsiniz. Bu program fotoğrafçılar için oluşturulmuştur ve becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olmak için profesyonel fotoğrafçılar ve eğitimcilerden alınan uygulama içi eğitimlerle fotoğraflarınızı tek bir yerde yakalamak, düzenlemek ve paylaşmak için araçlar sağlar.
  • Befunky: Fotoğrafları kolayca düzenlemenize, grafik tasarımlar ve fotoğraf kolajları oluşturmanıza yardımcı olan Befunky; hepsi bir arada grafik tasarım ve fotoğraf düzenleme yaratıcılığı sunar. Kullanıcılar; eğitimler, fotoğraf düzenleme teknikleri ve daha fazlasını içeren platformun özelliklerini nasıl kullanacaklarını öğrenmeye kendi tasarımlarını oluşturarak başlayabilirler! Hepsi bir arada yaratıcı bir çözüm olan Befunky, dijital sanat ve çizgi filmleştirici gibi benzersiz efektler veya kullanımı kolay araçlarla profesyonelce tasarlanmış şablonları kullanarak fotoğraf düzenleme ve grafik tasarım sürecini basitleştirmenize yardımcı olur.
  • Canva: Profesyonel tasarımlar veya özel fotoğraf düzenlemeleri oluşturmak istiyorsanız, Canva tam size göre! Davetiye, sosyal medya gönderisi, logolar, el ilanları, posterler, hareketli grafikler ve daha fazlası gibi her şeyi tasarlama gücüne sahip olan Canva; masaüstü veya mobil cihazlar aracılığıyla tasarım yapmanın yeni bir yoludur. Aralarından seçim yapabileceğiniz 50.000’den fazla kullanıma hazır şablonla, markanıza veya işletmenize benzersiz şekilde uyan özel tasarımlar oluşturabilirsiniz.
  • Pablo by Buffer: Sosyal medya katılımınızı artırmak mı istiyorsunuz? Pablo, işletmeniz veya markanız için şık ve benzersiz bir mesaj oluşturmak için 50.000’den fazla resme sahiptir. Ayarlanabilir şablonları, herhangi bir sosyal medya platformunun boyutlarına uyacak özel boyutlar seçmenize izin verebilir. Pablo, markanızı tüm sosyal medya platformlarınızda tutarlı tutmak için güzel resimler oluşturmanıza yardımcı olmak için filtreler, metinler ve eklenebilir bir logo aracı kullanır.

İnfografikler Oluşturmanıza Yardımcı Araçlar

  • Easel.ly: Bazen içerik, ilgi çekici bir infografikte daha iyi parlar. Easel.ly, içeriğinizin hayat bulmasını sağlar. Kitleniz için kolayca erişilebilir ve paylaşılabilir olmanızı sağlayan basit bir grafik oluşturucudur. Ücretsiz olarak başlamak için özelleştirilebilir şablonlarından birini indirerek ilk denemenizi yapabilirsiniz.
  • Snappa: Çevrimiçi grafikler, markanızı veya işletmenizi online kurmanın hayati bir bileşenidir. Snappa, çok az veya sıfır tasarım deneyimine sahipseniz size sosyal medya, bloglar ve daha fazlası için kullanabileceğiniz hızlı grafikler oluşturmanıza olanak tanır. Mükemmel görüntü boyutlarından metin, vektör ve şekil eklemeye kadar tasarım sürecinin her yönü Snappa ile sizin elinizde.
  • Visme: Farklı içerik türleri oluştururken her zaman çok yönlülük istersiniz ve Visme bunu sunmak için burada! Sunumlar, infografikler, belgeler, videolar, el ilanları veya animasyonlu gifler için dijital hikayeler oluşturma ve sunma konusunda kendinizi güçlenmiş hissedebilirsiniz. Visme, özellikle tasarımcı olmayanlar için oluşturulmuştur ve tüm içeriğinizi tek bir sezgisel platformda tasarlayabilmenize olanak tanır.
  • İnfogram: Günümüz profesyonelleri için dinamik ve izleyiciler için ise ilgi çekici sunumlar oluşturmak önemlidir. Infogram, kendi marka renklerinizi, yazı tiplerinizi ve grafiklerinizi kullanarak dönüştürebileceğiniz 35’in üzerinde etkileşimli tablo, 550 harita ve özelleştirilebilir temalarla güçlü özelliklere sahiptir. Sürükle ve bırak özellikli düzenleyici, herhangi bir projeyi birkaç basit adımda kolayca şekillendirmenize ve tasarlamanıza olanak tanır.
  • Google Grafikler: Ekrandaki verileri görselleştirme şeklinizi iyileştirmek isteyen orta veya ileri düzey bir kullanıcıysanız, bu araç tam size göre! Google Charts, JavaScript kullanarak grafik ve veri araçları oluşturmanıza, özelleştirmenize ve görüntülemenize olanak tanır. Kullanıcılar, ister bir çubuk grafik, ister pasta grafik, takvim grafiği veya coğrafi harita arıyor olsun, yüzlerce seçenek arasından seçim yapabilir.

Trend İzleme Araçları

  • BuzzSumo: İçeriğinizin pazarlanma şeklini nasıl iyileştirebileceğinizi hiç merak ettiniz mi? BuzzSumo, keşif, araştırma, etkileyiciler ve izleme gibi dört temel bileşenle içerik pazarlama sürecini basitleştirir. Bu dört bileşenin her biri, içeriğin nasıl performans gösterdiği, size kimin yardımcı olabileceği ve pazarınızda hangi trendlerin var olduğu gibi önemli yönlerini belirlemek için kullanılır.
  • Google Trendler: Sektörünüzdeki en son trendlerin ön saflarında olmak ister misiniz? Google Trendler size özel kategoriler, özel zaman aralığı ve dünya çapında erişim ile gerçek zamanlı Google verilerini kullanarak en son haberleri ve bilgileri sunar. Tek bir eğilimin veya konunun ayrıntılı dökümü, ilgili konular için yeni potansiyel müşteriler ve içgörüler oluşturmanıza da yardımcı olabilir.
  • Quora: insanların daha sonra sosyal ağlar oluşturmak ve ilgilerini çeken konuları takip etmek için kullandıkları bilgilere ulaşmanızı kolaylaştıran harika bir kaynaktır. Quora’nın soru cevap formatı kullanıcı tarafından oluşturulmuştur ve bir arama motoru bilgisine sahiptir. 300 milyondan fazla aktif kullanıcısı ile topluluk oluşturmak, sektördeki uzmanlığınızı sergilemek ve sosyal medya varlığınızı oluşturmak için bir kaynak olarak mükemmeldir.
  • Content Studio: Yatırım getirinizi artırarak pazarlama çabalarınızı desteklemek istiyorsanız, Content Studio sektörünüzde en iyi performansı gösteren içeriği keşfetmenize yardımcı olabilir. Bu hepsi bir arada içerik çözümü; bloglar, sosyal ağlar ve haber bültenleri gibi kanallar için içerik pazarlamanızı merkezileştirmeniz konusunda sizi destekler.
  • Feedly : İnternet takip edilecek konular ve eğilimlerle dolu olsa da markanız veya işletmeniz için hangisinin en iyi olduğunu çözmeye çalışmak çok zor olabilir. Feedly; blog, yayın veya güvenilir haber kaynaklarıyla tüm güvenilir içeriğinizi tek bir yerde düzenlemenize yardımcı olur. 

Animasyon Araçları

  • Quick Meme: Birinin gününü neşelendirmek için iyi bir animasyon gibisi yoktur. Bu komik, ilginç ve modaya uygun içerik parçaları, çevrimiçi takipçilerinizle bağlantı kurmanın harika bir yolu olabilir. Quick Meme, kendi orijinal içeriğinizi yüklemenizi veya popüler bir resme akıllıca bir başlık eklemenizi kolaylaştırır.
  • GIPHY: İyi bir GIF’i kim sevmez? GIF’ler, sosyal medyada ve içerik pazarlamasında dijital sohbetlerin temelini oluşturur. Bu hızlı hareket eden görüntüler, bir resme, bloga veya e-postaya kişilik katma yetenekleri sayesinde bir fenomendir. GIPHY, kütüphanelerindeki binlerce GIF ve çıkartma arasından arama yapmanıza veya kendinizinkini oluşturmanıza olanak tanır.
  • Gifmaker.me: İlgi çekici bir GIF oluşturma gücü Gifmaker ile sizin ellerinizde. Bu yenilikçi araç, tasarım deneyimi gerektirmeden animasyonlu gifler, slayt gösterileri ve video animasyonları oluşturmanıza olanak tanır.
  • Animaker: Animasyonlar yapmak istiyor; ancak nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, Animaker tam size göre! Bu platform, animasyonlar ve canlı aksiyon videoları oluşturmak isteyen yeni başlayanlar, tasarımcı olmayanlar ve animatörler için mükemmeldir. Video oluşturma aracı, benzersiz karakterler tasarlayabilmenize, canlı düzenlemeyi tamamlamanıza ve daha fazlasını yapmanıza olanak tanıyan basit bir sürükle ve bırak oluşturucu içerir!
  • Rawshorts: Metninizi animasyonlu videolara dönüştürerek Rawshorts ile hikâyelerinize hayat verin. Özel AI teknolojisi, video komut dosyanızı tarayacak / analiz edecek ve ardından onu anında özelleştirebileceğiniz ve paylaşabileceğiniz bir video taslağına dönüştürecektir.
0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler