WordPress SSL eklentisi ile HTTPS yönlendirmesi nasıl yapılır?

Secure Sockets Layer (SSL) sertifikası web siteniz ve internet tarayıcınız ile arasında güvenli bir köprü oluşturma görevini üstlenmektedir. SSL kullanılan web sitelerinde kendine özel sertifikası vardır. SSL sertifikası web sitesinin içerisinde ziyaretçilerinizin özel işlemlerinde sunucu ile bağlantısı kurarken arka planda şifreleme yapmaktadır. Sertifikanızın sayesinde ziyaretçilerinizin verileri şifrelenerek korunmaktadır.

SSL sertifikasını kullanan web sitelerine giriş sağladığınızda bir çok internet tarayıcısında HTTPS yönlendirmesi sayesinde bu sitenin bağlantısının güvenli olduğunu adres çubuğunda kilit sembolü ile göstermektedir.

Web siteniz var ise ve konu sitenizin güvenliği sağlamak ise SSL kullanımı neredeyse zorunlu hale gelmiştir. Sertifikanızın olması durumunda ziyaretçilerin site içerisinde hesap açmaları, özel bilgi girmeleri, kart ile ödeme yapma durumları var ise bu bilgiler sertifikanız sayesinde şifrelenip, korunmaktadır.

SSL sertifikası satın aldınız ve sunucunuza kurulumu yapıldı ama sitenizde kilit simgesini görmediniz mi bunun için endişelenmenize gerek yok. Basit bir şekilde wordpress üzerinden HTTPS yönlendirmesi yapabilirsiniz.

HTTPS Nedir, bağlantı güvenliği nasıl sağlanır?

Web sitenizin çalıştığı sunucuya SSL kurulumu gerçekleştirdikten sonra WordPress üzerinden HTTPS ayarlarının yapılması gerekmektedir.  Web sitenizi HTTPS olarak açarsanız web sitenizin bilgileri güvende olduğundan emin olabilirsiniz. HTTPS’in çalışması için web sitesinin SSL sertifikasına sahip olması gerekmektedir. Web sitenizde SSL sertifikası olmadan HTTPS yönlendirmesi yapmanız durumunda sitenize giriş sağlandığında aşağıdaki gibi bağlantınız güvenli değil hatası ile karşılaşabilirsiniz.

SSL ve HTTPS birlikte çalışması gerekmektedir. Eğer sadece birisini kullanmanız durumunda ziyaretçilerinizin web sitenizin aracılığıyla yaptığı veri transferi güvenli değildir.

Veri güveliğini sağlamak için öncelikle sertifika almanız gerekmektedir. SSL sertifikası satın aldınız ve sunucunuza sertifikanız kuruldu mu o halde HTTPS yönlendirmesini yapabilirsiniz.

HTTPS yönlendirmesi için eklenti kurulumu nasıl yapılır?

HTTPS yönlendirmesini sağlamak için WordPress admin (siteadiniz/wp-admin) panelinize giriş sağlamanız gerekmektedir.

Giriş sağladıktan sonra eklentiler bölümünden yeni eklenti bölümüne tıklayınız.

Eklenti ekleme bölümünde arama kısmına SSL yazarak HTTPS yönlendirmesi sağlamanız için gereken eklentileri araştırabilirsiniz. Kullanımı kolayı açısından Really Simple SSL hemen yükle diyerek, etkinleştir butonuna tıklayarak bir sonraki adıma geçebilirsiniz.

Go ahead, Activate SSL > Devam Et, SSL’yi Etkinleştir butonuna tıklayarak HTTPS yönlendirmesini tamamlayabilirsiniz. Tarayıcı geçmişinizi temizleyerek sitenizi kontrol edebilirsiniz.

Alternatif WP Force Eklentisi nasıl kurulur?

WP Force SSL eklentisini de yükleyebilir ve etkinleştirme sonrası karşınıza çıkan sayfada Settings >  Enable HTTP Strict Transport Security (HSTS) aktif konuma getirerek Save Changes diyerek sitenizi kontrol edebilirsiniz.

Önbelleği temizledikten sonra websitenizi açarak HTTPS üzerinden yüklenip yüklenmediğini kontrol edebilirsiniz. HTTPS yönlendirmeniz ile birlikte SSL sertifikanız artık başarılı bir şekilde kuruldu.

Web sitenize güvenli ve iyi ziyaretler dileriz.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler