503 Service Unavailable Hatası Nedir? [Çözümü]

503 Hatası Nedir?
503 Hatası Nedir?

İnternet dünyası içerisinde çok sık karşımıza gelen 503 service unavailable hatası neyden kaynaklı ve çözümü nasıl bilglendirme yapılmıştır.

Günümüzün windows hosting sunucularında sürekli olarak karşımıza çıkan vakalardan birisi de hata sıklığıdır. Hata mesajı, çoğu kez karşımıza çıkmaktadır. Bu gibi hata mesajının sık sık karşımıza çıkmasının altında yatan bazı nedenler var. Onlardan birisi de bir türlü yazılım üzerinde sonlanmayan isteklerden kaynaklı bir durumdur. Sunucuda ki işlemlerinizi sonlandırmadığınız zaman ise sürekli olarak hata vermeye devam edecektir. Sunucunuzun sonlandırılmamasına bağlı olarak işlemler de  application pools üzerinde  kaldığı yerden çalışmaya devam edecektir. Böyle bir hatayla karşılaştığımız zaman doğru olarak bildiğimiz yanlışlara başvuruyoruz. Onları şu şekilde sıralamamız mümkündür.

  • Tarayıcı üzerinde ki önbelleklerin hemen temizlenmesini sağlamak
  • Hosting firmasına ait iiss isimleri
  • Farklı bir cihaz yoluyla kontrol etmeye sağlamak

Yukarıda saymış olduğumuz işlemler üzerinden her ne kadar sonuca ulaşmaya çalışsanız da ne yazık ki sorun düzelmeyecektir. 503 service unavailable hatası ekranda yer aldığından sonra ise burada bakılması gereken hususlardan birisi de uygulama havuzunun niçin olduğunu tespit etmek olacaktır.

503 Service Unavailable Hatası Neden Olur?

Son dönemde sık sık karşılaştığımız 503 Service Unavailable Hatası neden olur, çözümü var mı gibi sorulara çok rastladığımız doğrudur. Aşırı kaynak tüketimi, bant limitinin dışına çıkılması, yazılım hataları, sunucu üzerinde bitmek bilmeyen isteklerden kaynaklı olarak bu gibi hata mesajları ortaya çıkabilmektedir. Sadece bunlarla da yetinmeyerek daha başka pek çok sorunlardan kaynaklı olarak hata verme durumları ortaya çıkabiliyor. Bunları da saymamız gerektiğinde ise CPU yetersizliğinden tutunda RAM bellek yetersizliğinden de kaynaklanabilir bir durum olacağını söyleyebiliriz.

503 Service Unavailable Hatası Çözümü Nasıl Olur?

Hata mesajıyla karşılaştığımız zaman son derece sinir bozucu bir durum olduğu gerçektir. Üstelik kimi zaman erişmeye çalıştığımız sayfalara yöneldiğimiz zaman karşımıza hata yazısı çıkıyor. Her ne kadar sayfayı tekrar tekrar yenilesek de hata mesajından kurtulamıyoruz. Tabi ki bu durumun oldukça can sıkıcı olduğunu söylemek mümkün. Fakat her bir sorunun çözümü olduğu gibi aynı zamanda 503 Service Unavailable hatası çözümü mümkündür. Hatanın yeniden sorunsuz şekilde düzeltilmesi için şu yollara başvurulması gerekir.

  • Havuzun yeniden boşaltılmasının sağlanması gerekir
  • CPU ve Ram miktarlarının düzenli bir şekilde takibinin sürdürülmesi
  • Sunucu disk sistemi üzerinde I/O yapılıp yapılmadığını incelemek
  • Request kontrolünü yapmak
  • Yazılım üzerinde yer alan error log ların kontrolünün sağlanması, varsa giderilmesini gerçekleştirmesi
  • Tema ve eklenti gibi kaynakların yeterliliklerinin incelenmesi

Yukarıda belirtmiş olduğumuz tüm bu hususlara dikkat edilip kontrol yapıldıktan sonra çok sık şekilde bu tür hata mesajıyla karşılaşmanız söz konusu olmayacaktır. Böylelikle internet ortamında dilediğiniz sayfalarda gezinmenizi son derece rahat bir şekilde yapma şansına sahip olacaksınız.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler