SSL Sertifikası Nedir? Nasıl Alınır?

İnternet hayatımızda giderek daha fazla yer edinmeye ve internet siteleri de bununla orantılı olarak artmaya başladı. Bu web sitelerinde gerçekleşen işlemler ve uygulamalar çeşitlenmeye başladıkça, veri trafiğini güvenli hale getirmek bir ihtiyaç, hatta gereksinim haline geldi. Web sitelerinde gerçekleşen veri trafiğinin güvenliğini sağlayabilmek için gerekli şey ise SSL Sertifikası ‘dır.

Bir semineri ya da kursu başarıyla tamamladığınızda nasıl bir sertifika elde ediyorsanız, internet sitesi için de aynı şekilde, bir takım süreçler sonrasında sertifika sahibi olarak bunu internet sitenize entegre edebiliriz.

SSL Sertifikası Nedir?

SSL’in açılımı ‘’Secure Sockets Layer‘’, Türkçe’ye çevirecek olursak eğer, (Güvenli Giriş Katmanı) diyebiliriz. Sunucu ile istemci arasındaki veri trafiğini SSL ile şifreleyerek güvenli hale getirebilmek mümkün. SSL Sertifikası, internet sitesinin bulunduğu barındırma hizmetine (hosting) kurulur. Kurulum yapılmadan önce ‘’http’’ protokolü ile çalışan internet sitesi, kurulumdan sonra güvenli protokole geçiş yaparak ‘’https’’ olarak çalışmaya başlayacaktır. Sunucu ile istemci arasındaki bu şifreli veri trafiği 128 bit ve 256 bit gibi uluslararası standartlar ile sağlanır. SSL ürünü alırken unutmamanız gereken yegane şey ise SSL sertifikalarının, sitenizin yazılımını ve sitenin güvenliğini sağlamadığıdır. SSL ürünü, yalnızca sitenizdeki kullanıcı girişlerinde kullanıcı ile siteniz arasındaki veri trafiğini şifrelemekte, özel bilgiler yani kredi kartı, T.C numarası gibi bilgilerin 3. kişiler tarafından erişilmesini engellemektir.

 

SSL Sertifikası Çeşitleri Nelerdir?

SSL kelimesi İngilizce bir kelime olduğu gibi çeşitleri de kimi zaman insanların kafalarını karıştırmaktadır. Bu sebeple satın alırken SSL ürününün hangi sınıfa girdiğine iyice dikkat etmeli ve ona uygun şekilde satın alınması gerekmektedir.

Standart SSL Nedir? (Domain Doğrulamalı)

Standart SSL sertifikası, 2048 bit şifreleme sağlayan içeriğinden de anlaşılacağı gibi sadece alan adını kapsayan, standart düzeyde SSL sertifikasıdır. Standart SSL sertifikası, genelde bir ağ üzerinde yer alan veri trafiğinin güvenliğini sağlamak amacıyla kullanılmaktadır. Adından da anlaşılabileceği gibi bu SSL sertifikası alınırken herhangi bir belgeye ihtiyaç duyulmaz.

Nasıl Görünür?


 

Natro’nun Satışa Sunduğu Standart SSL Ürünleri

Comodo Positive SSL ve RapidSSL Sertifikası: 10.000$ garanti bedeli sunmakta ve en az 1 yıl süre seçeneği ile birlikte alınabilmekte. Aktivasyon süresi olarak 1 saat belirtilmekte olup, hosting ürününüz Natro’da ise müşteri destek uzmanları tarafından ücretsiz olarak kurulmaktadır.

Wildcard SSL(Subdomain Destekli SSL) Nedir? ( Domain Doğrulamalı)

Wildcard SSL, sitenizin alan adı ile birlikte sınırsız sayıda alt alan adının da bir kez sipariş verilerek korunması anlamına gelmektedir. Böylelikle alt alan adları için SSL ihtiyacınız olduğunda ek bir masrafla karşılaşmayacak, sınırsız bir şekilde Wildcard SSL ürününe sahip olabileceksiniz. Bu SSL ürünleri belge gerektirmeyecektir.

Nasıl Görünür?

 

Natro’nun Satışa Sunduğu Wildcard SSL Ürünleri

Comodo Unified Communications SSL Sertifikası: Garanti bedeli 250.000$ olmakla birlikte, Microsoft Exchange 2010 ve üzeri için ve Microsoft Office Communication Server 2007 ortamlarının güvenliğini sağlamak için kullanılan bir sertifika türüdür.

Comodo Positive Wilcard SSL Sertifikası: 10.000$ garanti bedeli ile birlikte standart olarak her sisteme kurulabilen, subdomain desteğini kapsayan bir sertifika çeşididir.

RapidSSL Wilcard Sertifikası: 5.000$ garanti bedeli ile dünyada en çok tercih edilen Wildcard SSL ürünüdür.

EV(Yeşil Bar SSL) Nedir? (Organizasyon Doğrulamalı)

Güvenlik düzeyi en yüksek olan ve sertifika sahibinin, hukuki, resmi ve ticari varlığını belirten ve birçok kapsamlı kurumsal doğrulama süreçleri sağlayan SSL sertifika çeşididir. Sertifika üretici şirketler tarafından yapılan doğrulamalar sonrasında yeterlilik görüldüğü taktirde bu ürün verilmektedir. Buradan çıkaracağımız anlam şudur: Herkes EV SSL ürününe sahip olamamaktadır. Bir ticari faaliyet ya da hukuki bir belgenizin mevcut olması gerekmektedir. Bu ürüne sahip olduktan sonra tarayıcıdaki Yeşil Bar diye ifade edilen yerde, hukuki doğrulama sırasında kullanılan unvanınız yer alacaktır. Böylelikle insanlar internet sayfanızı daha güvenli görecekleri için, ticaret dönüşüm oranınız yükselebilecektir.

Nasıl Görünür?

 

 

Natro’nun Satışa Sunduğu EV(Yeşil Bar) SSL Ürünleri

Comodo EV SSL: 1.750.000$ garanti bedeli ile en çok tercih edilen SSL ürünlerinden biridir. Aktivasyon süresi, 1-15 gün arasında sürmektedir.

Geotrust True Businessid With EV SSL: 1.500.000$ garanti bedeli ile yine çok tercih edilen SSL ürünü olmakla birlikte maliyet yönünden orta düzeylerdedir.

Symantec Secure Site Pro With EV SSL: 1.750.000$ garanti bedeli ile birlikte dünyada genelde büyük e-ticaret siteleri ve bankalar tarafından tercih edilmektedir.

SSL’nin ne demek olduğunu ve çeşitlerini öğrenmiş olduk. Sizler de kararınızı verdiyseniz buraya tıklayarak, Natro’dan SSL Sertifikası alabilir, sitenizdeki veri trafiğini daha güvenli hale getirebilirsiniz.

SSL Sertifikası Nasıl Alınır?

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler