Shopier Nedir?

Gelişen teknoloji ile tüm alışkanlıklar değişirken, alışveriş rutinleri de farklılaşmaya devam ediyor. Hız, çeşitlilik ve hizmet kalitesi ile sanal mağazaların müşteri potansiyeli artıyor.

Siz de bu pastadan payınızı almak istiyorsanız, Shopier sizin için güzel bir yol arkadaşı olacaktır.

Shopier, e-ticaret yapabilmeniz için tasarlanmış bir çözüm aracıdır. Shopier üzerinden aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz:

  1.  Site üzerinden ürün ya da dijital hizmetleriniz için sanal mağaza oluşturabilirsiniz.,
  2.  Farklı tip dükkan seçenekleri, kategori ayarları ve logonuz ile mağazanızı özgünleştirebilirsiniz.
  3.   Ürünlerinizi Shopier mağazanızda sergileyebilirsiniz.
  4.  Shopier üzerinden ürün satışı yapıp ücretini kredi kartı ya da banka kartı üzerinden tahsil edebilirsiniz.

Shopier, e-ticaret pazar yerlerinden farklı olarak size özel bir alan yaratır. Kullanıcılar, ilgili bağlantı ile yalnızca sizin mağazanızı inceler. Müşteri farklı mağazalar içinde kaybolmaz ya da benzer ürünler için farklı mağazalara yönlendirilmez.

Shopier’de Mağaza Nasıl Oluşturulur?

Shopier’de satışa başlamak için öncelikle sanal mağazanızı oluşturmanız gerekir. Shopier üyeliği ücretsizdir. Kayıt sırasında istenen ad, soyad, telefon, e-posta gibi kişisel bilgilerinizi doğru şekilde yazdıktan ve banka bilgilerinizi de girdikten sonra üyelik başvurusu yapmış olursunuz. Üyelik onayınız kısa bir süre içinde kayıtlı e-postanıza gelecektir. 

Üyeliğinizi gerçekleştirirken mağaza isminizi de seçmelisiniz. Müşterilerinizin mağazanıza ulaşmak için kullanacağı bağlantı, bu isim üzerinden oluşturulur. Örneğin, natro isimli bir dükkan için bağlantı shopier.com/natro olacaktır. Müşterileriniz sanal mağazanızı bu bağlantıyı ziyaret ederek inceleyebilir.

Üye olduktan sonra, ekranın sol bölümünde yer alan menüden Dükkan Yönetimini kategorisine gelerek mağazanızı özgünleştirebilirsiniz. Logo ve bannerınızı sanal mağazanıza entegre edebilirsiniz. Mağazanızın hangi kategoride hizmet vereceğini, ürün kategorilerini seçebilirsiniz. Ayrıca, anlaşmalı kargo belirleyerek müşterilerinizin kargo masrafını düşürüp avantaj sağlayabilirsiniz. Mağazanızın ismini ve site linkini de bu bölümden görüntüleyebilirsiniz. Site bağlantınızı kopyalayarak potansiyel müşterileriniz iletebilirsiniz.

Shopier’de Ürün Ekleme

Sanal mağazanızı oluşturduktan sonra ürün ekleme bölümüne geçebilirsiniz. Ürünlerinizin satışta gözükmesi için aşağıdaki adımları takip etmelisiniz.

  1.  Ekranın sol bölümünde bulunan Ürünler menüsüne tıklayın.
  2.   Ürün listeleme alt kategorisini seçin.
  3.  Hemen ürün listele ya da + işaretine basarak satışa çıkarmak istediğiniz ürünlerinizi mağazanıza ekleyebilirsiniz.

Ürün Eklerken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Nasıl ki fiziksel mağazada vitrin düzeni, ürünlerinizin konumlandırılması, ön plana çıkarılması gibi stratejiler uygulanıyorsa; sanal mağazalarda da satışı arttıracak bazı hususlara dikkat etmeniz gerekir.

  1.  Satış yapmak istediğiniz ürünün en az bir görselini eklemeniz gerekir. Ürünün niteliğine göre yakından ve uzaktan, farklı açılardan çok sayıda fotoğrafının olması satış potansiyelini arttıracaktır.
  2.  Net ve kaliteli fotoğraflar kullanın. Net olmayan kalitesiz fotoğraflar, kullanıcıların farklı ürünlerinizi incelemesinin de önüne geçecektir.
  3.  Fotoğraflarda ürünün şeklinin, renginin ürün ile birebir uyuştuğundan emin olun. Aksi halde iade oranınız artacak, müşteri memnuniyetinde düşüş yaşanacaktır.
  4.  Ürünün adını en uygun ve açıklayıcı şekilde girin. Popüler diye farklı ürün isimleri kullanmak, kullanıcıyı müşteriye dönüşmekten alıkoyacaktır.
  5.  Ürünün açıklamasını yazarken, ürünün niteliğine ve hedef kitlenize uygun bir dil kullanın. Açıklamalarda net ve sade bir anlatımı tercih edin.
  6.  Ürün stok adedini girerek ürününüzü mağaza vitrininizde sergilemeye başlayın.

Shopier’de Nasıl Satış Yapılır?

Shopier, sanal mağazanızı oluşturmak için size bir alan sağlar. Bu alanı fiziksel olarak ürün satışı için kiraladığınız bir mekan olarak düşünebilirsiniz. Satış yapmak için elbette mağaza açmak yeterli değildir. Satış ve pazarlama araçları ile satışınızı görünürlüğünüzü ve mağaza trafiğinizi arttırmalısınız. 

Shopier’in en önemli özelliklerinden biri tüm altyapılar ile uyumlu olmasıdır. Bu sayede farklı yollardan mağazanızı ve ürünlerinizi tanıtmak mümkün olacaktır. Shopier’de ürününüzün satışını yapmak için üç temel yöntemden birini kullanabilirsiniz: sosyal medya, internet sitesine yerleştirme, online pazar yeri.

Shopier ile Sosyal Medya Platformlarından Satış Yapma

 Sosyal medya hesapları üzerinden satış yapmak giderek daha popüler hale geliyor. Potansiyel takipçilerinizi müşteriye dönüştürmek için Shopier mağazanızı sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Kullandığınız sosyal medya platformuna göre kullanacağınız strateji farklılaşabilir.

Instagram üzerinden satış yapmak son  dönemin en popüler ve kazançlı yöntemlerinden biridir. Ürünlerinizi Instagramın farklı araçlarını kullanarak pazarlayabilir, Shopier üzerinden kolayca satışını yapabilirsiniz.

  1.  Mağaza bağlantınızı profilinize sabitleyebilirsiniz.
  2.  Ürünlerinizin net ve kaliteli fotoğraflarını güzel bir mesaj ile Instagram gönderisi olarak paylaşabilirsiniz.
  3.  Gönderilerinizi belirli aralıklarla hikayenizde paylaşabilirsiniz.
  4.  Reels videoları çekerek ürünlerinizin daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz.
  5.  Hedef kitlenize özgü Instagram reklamları ile daha fazla potansiyel müşteriye ulaşabilirsiniz.

Öte yandan, daha farklı bir kullanıcı kitlesine sahip olan Facebook’ta ürüne ilişkin daha ayrıntılı anlatım yapmanız faydalı olacaktır. Tik tok gibi daha dinamik platformlarda ise yaratıcı videolarla kullanıcıların dikkatini çekebilirsiniz.

Shopier Mağaza Bağlantınızı İnternet Sitesine Yerleştirmek

Shopier mağazanızı internet sitenize ekleyerek, otomasyon sisteminden faydalanabilir ve takipçilerinizi müşteriye dönüştürebilirsiniz. Örneğin Vakıf, Dernek gibi kuruluşlar online mağaza oluşturabilmek için Shopier’i sıklıkla kullanır. Mağazanızı kişisel internet sitenize ya da bloğunuza da kolayca yerleştirebilirsiniz. 

Shopier ile Online Pazar Yerleri Üzerinden Satış Yapmak

Online pazar yerlerini AVM’ler olarak düşünebilirsiniz. Nasıl ki AVM’de dükkan açmanın dışsal faydaları var, sanal mağazanızı online pazar yerine yerleştirmenin de sizin için önemli avantajları olacaktır. Reklam avantajı ve yüksek müşteri potansiyeli bunlardan en önemlileri olarak sayılabilir. Online pazar yerlerinin televizyon kanalları başta olmak üzere birçok iletişim mecrasında reklamını görebilirsiniz. Mağazanız dolaylı olarak bu reklam avantajından faydalanabilecektir.

Shopier yurt dışı e-ticareti de destekleyen alt yapıya sahiptir. Online pazar yerlerinde oluşturduğunuz mağazalarınızı Shopier’e yönlendirerek dünyanın dört bir yanından sipariş alabilirsiniz. 

Shopier ile Satışlarınızı Nasıl Arttırabilirsiniz?

Shopier’de mağazanızın daha fazla kişi tarafından ziyaret edilmesini sağlamak ve satışları arttırmak için satış ve pazarlama stratejinizi sağlam bir şekilde kurmanız gerekir. Yazımızda bahsedilen diğer önemli noktaların dışında, aşağıda dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktayı bulabilirsiniz.

  1.  Ürünlerinizin ulaşmasını istediğiniz hedef kitleyi doğru seçin. Örneğin, çocuk ürünleri için anneler önemli bir hedef kitledir. Hedef kitle, ürünlerinizin doğru kişilerin önüne çıkartacak araçları seçmek için oldukça gereklidir.
  2.  Fotoğrafların net ve kaliteli olması kadar, hedef kitlenize hitap etmesi de gerekir. Örneğin, bir anne fotoğraftan güven almak isteyecektir. Genç bir kitle için dinamik kareler ilgi çekici olacaktır.
  3.  Müşteri memnuniyeti ve sadakati, e-ticaretin de olmazsa olmazları arasındadır. Müşterilerinizden geri bildirim isteyin. Müşterilerinizin yorumlarına kısa süre içinde ve özenli yanıtlarla karşılık verin. Gelen yorumlara göre aksiyon aldığınızı gösterecek minik değişiklikler kelebek etkisi yaratacaktır.

Shopier Komisyon Oranları

Shopier siz satış yapmadan ve ödeme almadan, sizden bir hizmet bedeli kesintisi yapmaz. Yani, mağaza alanı için sabit bir kira ödemezsiniz. Site kazancını sattığınız ürünler üzerinden belli bir işlem bedeli ve komisyon olarak alır. Bu oranlara, üye ekranında sağ üst köşede bulunan mağaza işareti altında, ücretlendirme bölümünden ulaşabilirsiniz.

Shopier’e hizmet bedeli ödemelerini, aylık toplam satışlarınız üzerinden yaparsınız. Bir ay içinde yaptığınız her satış işlemi başına 0,49 TL işlem kesintisi yapılır. Komisyon oranı ise para birimine ve işlem hacmine göre değişir. 20000 TL altında satış yapılan aylar için komisyon oranı %4,9 iken toplam satış miktarı arttıkça komisyon oranı düşer. 20 bin-100 bin satış hacmi için komisyon oranı %3,9 iken, 100 bin TL ve üzeri için komisyon oranı %2,99’dur. Döviz işlemlerinde ise komisyon oranları her bir kategoride 1 puan fazladır. Örneğin, 2000 TL altına denk gelen döviz işlemleri için komisyon oranı %5,99 iken0,49 TL’lik işlem bedeli değişmez.

Shopier özel olarak bir şirket olmanızı beklemese de ticaret kanunu gereğince, tüm satışlar faturalı yapılmak zorundadır. Bu nedenle, Shopier’de satış yapabilmek için de şirket kurmak gerekir.

Shopier’in Özellikleri ve Avantajları

Shopier’in sahip olduğu özellikler ve avantajlar ile kendi deneyimiziniz özgünleştirebilirsiniz. 

Ücretsiz Üyelik

Shopier’de mağazanızı ücretsiz olarak açabilirsiniz. Satış yapmadığınız sürece, herhangi bir ödeme gerçekleştirmezsiniz.

Kazandıkça Ödeyin

Sanal mağazanıza ödemeyi satış yaptıkça ve satış hacminize göre yaparsınız. Örneğin, 10 ürün satarak 5000 TL ödeme aldığınız bir ay, Shopier’e 249,9 TL hizmet bedeli ödemesi yaparsınız. Tek işlemle 5000 TL’lik ürün satışında ise 245,49 TL hizmet bedeli ödersiniz. 50 bin TL’lik 10 ürün satışında ise ödeyeceğiniz hizmet bedeli 1954,9 TL’dir.

Üye Olmadan Alışveriş

Günümüzde e-ticaret sitelerinin önemli bir bölümü siparişi sonlandırmak için üyelik talep eder. Üyelik, müşterinin gözünde çok sayıda e-posta, SMS ve önüne düşen reklamlar anlamına da gelir. Bu nedenle, birçok kişi sepeti oluşturduktan sonra üyelik aşamasında alışverişten vazgeçebilir. Shopier’de müşterileriniz alışveriş yapmak için üye olmak zorunda değildir. Bu özellik, müşteri deneyimini daha kaliteli hale getirirken müşteri memnuniyetinizi de arttıracaktır.

Farklı Ödeme Seçenekleri

Ödeme yöntemleri müşteriler için oldukça önemlidir. Doğal olarak sizin için de belirleyici bir kriter olacaktır. Shopier’de kredi kartı ya da banka kartı ile ödeme yapmak mümkün. Buna ek olarak, otomasyon sistemi taksitli ödemeye de izin verir.

Çok Ürün Linki

Ürün listenizde genellikle bir arada satın alınan ürün ya da hizmetler bulunuyor ise çok ürün linki kullanmanız son derece avantajlı olacaktır. Çok ürün linki, birden fazla ürün ya da hizmetin tek bir bağlantı ile paylaşılabileceği bir özelliktir. Bu özelliği müşteri özelinde kullanabileceğiniz gibi, genel bir bağlantı oluşturarak da uygulayabilirsiniz. Böylece, birlikte alınan ürünlerin tek bir ödeme ile sipariş edilmesi kolaylığını sağlamış olursunuz.

Çoklu ürün linki oluşturmak için Satıştaki Ürünler menüsünde birlikte satışını yapmak istediğiniz ürünleri seçerek satın alma bağlantısı oluşturun. Bu bağlantıyı ilgisini çekebilecek olan müşterileriniz WhatsApp mesajı olarak iletebilirsiniz. Sosyal medya hesaplarınızdan genel bir link olarak da paylaşıp, takipçilerinizi yönlendirebilirsiniz. Bağlantıyı tıklayan kullanıcılar, seçtiğiniz ürünleri aynı anda görüntületecek ve aynı anda sipariş verebilecektir.

Dijital Ürün Satışı

Shopier üzerinden dijital ürünlerinizi de satabilirsiniz. Bir tasarım dosyası, çizim vb. ürünlerinizi Dijital Ürün Teslimatı uygulaması ile kolayca teslim edebilirsiniz. Shopier, metin ve görsel içerikli dosyalarınızı desteklemektedir. Kaydedeceğiniz dijital dosya png, jpg, csv, doc, ppt gibi çok farklı dosya türüne sahip olabilir. Sistem dosyaları korunaklı bir şekilde barındırır. Her bir sipariş için ayrı bir indirme bağlantısı oluşturur. Siparişin ödemesi yapıldıktan hemen sonra müşterinize benzersiz olarak üretilen indirme bağlantısı müşterinizin sipariş oluştururken girdiği e-postasına gönderilir.

Dijital ürün satışında bir diğer önemli özellik ise Müşteriden Dosya Alma uygulamasıdır. Müşteriniz sipariş sırasında metin ya da görsel bazlı dijital dosyasını sisteme yükleyerek, siparişini özgünleştirebilir. Dosya yükleme işlemi ödeme tamamlandıktan sonra yapılır. Müşterinin yüklediği dosya, aldığınız siparişin detaylarında gözükecektir. Baskı, çizim gibi dijital hizmet satışları için son derece kullanışlı bir uygulamadır.

Minimum Satış Tutarı

Mağazanızda minimum satış tutarını siz belirlersiniz. Bu tutarı dilediğiniz zaman güncelleyebilirsiniz. Minimum tutarın altında verilen siparişlerde, siparişin kabulü için gerekli olan ek tutar ile ilgili yönlendirme site tarafından otomatik olarak yapılır. Dilerseniz, kargo ücretini minimum sipariş tutarı içine dahil edebilir ya da hariç tutabilirsiniz.

Ürün Yönlendirmesi

Mağazanızın satış hacmini arttırmak amacıyla ürün yönlendirme araçlarından faydalanabilirsiniz. Shopier’de bulunan akıllı ürün öneri algoritması, müşterilerinizin alışveriş davranışlarını analiz eder. İnceledikleri ve satın aldıkları ürünler doğrultusunda, mağazanızda bulunan ve ilgilenebilecekleri ürünlere dair yönlendirmeler yapar. Bu ürünler, alışveriş sırasında ürün ve sipariş onay sayfalarında müşterilerinizin karşısına çıkar.

Bu özellikten yararlanabilmek için “Bu Ürünü Beğenebilirsiniz” uygulamasını kullanmalısınız. Böylece müşterileriniz hem ilgi alanlarına uygun ürünlerinizi görerek özgünleşmiş bir deneyime sahip olur hem de farklı ürünlerinize yönlendirme yapılarak mağaza trafiğinizin artışı sağlanır.

Stok Bildirimi

Herhangi bir ürünün stoğu tükendiğinde, müğşteri kaybetmemek adına “ürün yeniden stokta bildirimi”ni aktif edebilirsiniz. Bu özellik ile müşterileriniz stoğu biten ürünler yeniden satışa çıktığında e-posta ile bildirim alacaktır. Üstelik bu özelliği kullanmak için de siteye kayıt olmak gerekli değildir. Müşteriniz yalnızca e-posta adresini bildirerek, ilgili stok için bilgi isteyebilir. Siz ürün stok bilgilerini güncellediğinizde, isteyen müşteriye ürünün satış linkini içeren otomatik olarak bildirim maili gidecektir. Bu hatırlatma ile stok sorunundan kaynaklı satış kayıplarını minimize edebilirsiniz.

Dövize Endeksli Satış

Hızla dalgalanan kur farkları ve maliyetler nedeniyle kayıp yaşamak istemiyorsanız, döviz endeksli fiyatlama özelliğini kullanabilirsiniz. Bu uygulama ile Türk Lirası bazlı ürün fiyatları otomatik olarak döviz kuruna göre güncellenir. Parite endekslemek için iki farklı seçenek bulunur. Ürün fiyatlandırmanızı USD/TRY ya da EUR/TRY paritelerinden birine endeksleyebilirsiniz. Ürün fiyat güncellemeleri her iş günü Türkiye saati ile sabah saat 10.00’da yapılır. Müşterileriniz ödemelerini güncellenen fiyatlar doğrultusunda ama TL olarak yapar.

Ürün Videoları

Mağazanıza ürünlerinizin videolarını ekleyerek, daha detaylı ve güvenli bir tanıtım süreci organize edebilirsiniz. Videolara, ürünlerinizin farklı açılardan görünmesini sağlayabileceği gibi, sesli içerik desteklemesiyle ürünlerin kullanımına dair önerilerinizle zenginleşecektir.

Videolarınızı sisteme yatay ya da dikey olarak sunabilirsiniz. İçerik Dağıtım Ağı (CDN) özelliği ile video kalitesi içeriğe ve müşteri izleme davranışına göre optimize edilir.

Kargo Yönetimi

Shopier’de siparişlerinin teslim etmek için isterseniz kendi seçtiğiniz kargo firması ile çalışabilir ya da Shopier’in anlaşmalı kargo hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Kendi seçtiğiniz firma ile çalışmak için, ödemeyi aldığınızda Shopier hesabınızda kargo takip bilgilerini girmelisiniz ve siparişinizi kapatmalısınız. Anlaşmalı kargo hizmeti kullanmak için ürünü en yakın kargo şubesine teslim etmeniz yeterli. Kargo takip numarası ürün sayfanıza otomatik olarak girilir ve siparişiniz otomatik olarak kapatılır.

Ürün Takibi

Tüm ürünlerinizin stok durumunu, kargolama seçeneklerini, fiyat ve indirimleri tek bir yerde görebilmek için Ürünleri Excel’e aktarma seçeneğini kullanabilirsiniz. Böylece mağazanızın genel görünümüne hakim olabilir, eksiklerinizi hızlıca tamamlayabilirsiniz.

0 Shares:
Benzer İçerikler
Devamını Oku

Opencart Mail Hata Çözümü

Opencart, açık kaynak kodlu bir e-ticaret sistemidir. Piyasadaki ücretli e-ticaret yazılımlarının yüksek maliyetleri bir çok işletmeyi Opencart gibi açık kaynak…