Lantronix KVM Nasıl Yapılır?

Bu İçerikte Bahsedilen Konular
  1. KVM DİSK MOUNT ETME

Natro.comdan almış olduğunuz “Xtreme” sunucular için, sizlere fiziksel kvm bağlantısının nasıl yapıldığını ve hangi işlemleri yapabileceğinizden bahsedeceğiz.

KVM; Keyboard, Video, Mouse kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır ve uzak bilgisayarları yönetmek için kullanılan, donanımsal veya yazılımsal bir üründür.

KVM Uzaktan Kontrol aracıyla, herhangi bir üst düzey sorun olduğunda mutlaka size Teamviwer, Terminal Servis tarzı yazılımlardan daha fazla destek sağlayacaktır. Fiziksel KVM’de, sunucunuzu BIOS seviyesinde erişim sağlayıp yönetebilirsiniz. Sunucu işletim sistemi hatalarında dahi, en az çabayla kontrolü elinize almanızı sağlar.

Kvm fiziksel bir donanım olmaktadır. Fiziksel KVM ile birlikte; sunucunuza monitör, klavye, mouse, ve dvdrom özelliklerini kazandırarak sunucunuz sanki hemen yanıbaşınızdaymış gibi işlem yapabilirsiniz.

1. Öncelikle, Natro tarafından size iletilen adres ile, browser’dan yeni bir sayfa açmanız gerekmektedir. Ardından tarafınıza gönderilen giriş bilgileri ile, işleminize devam edebilirsiniz.
2. Açılan sayfada “Click to open KVM Console”a tıklayarak JAVA uygulamasını indirebilirsiniz.

3. İndirilen klasöründen, uygulamayı açıp “Run” butonuna tıklayarak işleme devam edebilirsiniz. Ardından, karşınıza  “KVM Console” ekranı çıkacaktır.

KVM DİSK MOUNT ETME

1. Console ekranında bulunan “DİSK” butonuna tıklayarak drive bölümünü aktif edebilirsiniz.

2. Bir sonraki ekranda (aşağıdaki gibi), karşınıza çıkan seçimlerden “Connect İso” butonuna tıklamanız gerekmektedir.

3. Açılan ekranda, ilgili İSO dosyasını seçmeniz gerekmektedir. Seçilen İSO boot edilebilir. Bu şekilde, işletim sisteminize tanımlayabilirsiniz.

4. “Connect Drive” butonu ile, mevcut diskinizi sunucuya tanımlayabilirsiniz.

5. “Confirm ctrl + alt + delete” butona tıklayarak sunucuya “ctrl + alt + delete” tuş kombinasyonu gönderilmektedir. Butona tıkladıktan sonra açılan ekranda “OK” butonuna tıklayarak sunucuya “ctrl + alt + delete” tuş kombinasyonunu gönderebilirsiniz.

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler
Devamını Oku

Küçük İşletmeler ve Sosyal Medya

Sosyal medya artık hayatımızın en önemli parçalarından biri oldu. İş yerlerimizde bulunduğumuz ruh halinden, seyahatlerimizde çektiğimiz fotoğraflara, dostlarımız ile…