PhpMyAdmin Üzerinden Veritabanı Yedeği Alma

Sizlere bu yazımda PhpMyAdmin üzerinden Veri tabanı yedeği alma konusunda bilgilendirme sağlayacağım.

PhpMyAdmin’den bahsetmek gereki ise; MySQL Veritabanı yönetim arabirimi olarak kullanılan, oldukça basit ve kullanışlı bir arayüzdür. PhpMyAdmin üzerinde Veritabanı oluşturma ve silme, tablo ekleme/değiştirme/silme, alan ekleme/değiştirme/silme,SQL sorguları çalıştırma, kullanıcıları, yetkileri ve alan anahtarlarını yönetme gibi işlevleri yapabilmekteyiz.

Şimdi birlikte hangi adımları uygulayarak yedek alacağımızı inceleyelim ;

Natro.com‘a erişim sağlayarak Müşteri Panelimizi açıyoruz.

 

Müşteri Panelimiz de üst tarafta yer alan “Web Sitesi Yönetimi > Web Hosting Hesapları”bölümüne tıklayarak, hosting hesaplarımızı listeliyoruz. İşlem yapmak istediğimiz hosting hesabının sağ tarafında bulunan “Yönet” butonuna tıklıyoruz.

Açılan sayfada sağ üst kısımda “Kontrol Paneli” butonuna tıklayarak “Hosting Kontrol Paneli”ne erişim sağlıyoruz.

PhpMyAdmin arayüz sayfasında sağ tarafta veritabanı isminizin üzerine tıklıyoruz.

PhpMyAdmin-Paneli-Nasıl Yönetilir

 

Karşımıza veritabanımızın içerisinde yer alan tablolar çıkacaktır. Burada üst menüde yer alan ” Dışa Aktar ( Export )” butonuna tıklıyoruz.

PhpMyAdmin-Paneli-Nasıl Yönetilir

Dışa Aktar (Export ) sayfası açıldığında karşınıza iki adet seçenek gelecektir. İlk seçenek herhangi bir soru sormadan direk tüm veritabanı yedeğinizi bilgisayarınıza direk olarak indirmenizi sağlayacaktır.

İkinci seçenek ise veritabanınızın içerisinden hangi bölümleri dışa aktarmak istediklerinizi ayalayabileceğiniz bir ekran çıkartacaktır. Benim size önerim ” seçenek olan ” Hızlı – sadece en az seçenekleri göster ” kısmını işaretleyerek yedek almanızdır.

Dışa Aktar’ım seçeneğini işaretledikten sonra ” Git (Go) ” butonuna basıyoruz.

PhpMyAdmin-Paneli-Nasıl Yönetilir

Tarayıcınız Chrome ise sol tarafta İnternet Explorer ise orta kısım da veritabanınızın inmeye başladığını görebilirsiniz.

PhpMyAdmin-Paneli-Nasıl Yönetilir

Faydalı olması dileğimle.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler
Devamını Oku

Datacenter Genel Özellikleri

Datacenter; internet üzerinden yayın yapan sunucuların bulunduğu veri merkezidir. Günlük hayatımızda yeri çok önemli olan internette sosyal medya,…