PHP Versiyon Öğrenme | info.php dosyası nasıl oluşturulur?

Web sitesinde çalıştırmak istediğiniz her yazılımın kendi parametrelerini karşılaması gerekir.

PHP versiyon öğrenme hakkında bilgi sahibi olarak bu kontrolü sağlayabilirsiniz. Web sitesinde çalıştırmak istediğiniz her yazılımın kendi parametrelerini karşılaması gerekir. Örnek vermek gerekirse, WordPress en düşük 5.2.4 PHP sürümünde çalışır.

Sunucu yapısına bağlı olarak PHP ayarları değiştirilebilir (bazıları değiştiremez), ancak hepsi phpinfo dosyasında bulunabilir. Bu makalede, info.php dosyasının nasıl oluşturulacağını ve info.php dosyası sunucuda hangi PHP modüllerinin etkin olduğunu ve değerlerinin ne olduğunu açıklar. phpinfo.php dosyası sorun analizleri için önemli bir dosyadır ve bu dosya sayesinde kullandığınız mysql versiyonu gibi öğrenmemiz gereken sürüm bilgilerini öğrenip bunlara göre yorum yapabiliriz.Burada önemli olan şu ki bu dosyayı sadece sorun yaşıyorsanız yaratmamız gerekir. Bu dosyanın diğer kişiler tarafından görülebilir olması potansiyel bir risk yaratır ve dosyalarınız arasında kalırsa saldırgan serverınız hakkında bilgiye sahip olur. Bu dosyayı kullanıp server bilgilerinizi öğrendikten sonra silmelisiniz ki saldırganlardan korunabileseniz. Şimdi bu işlemi nasıl yapacağımıza bakalım;

Yapılması gereken işlemler;

  • Adım 1 — info.php dosyasını oluşturmak
  • Adım 2 — Dosya içeriğini düzenlemek
  • Adım 3 — Tarayıcıda PHP bilgisini kontrol etmek

Adım 1 — info.php dosyasını oluşturmak

İnfo.php dosyasını oluşturmanın birden fazla yolu vardır. Dilerseniz panel üzerinden(cpanel,plesk panel) dosya yönetici kısmından yeni bir dosya oluştur dedikten sonra info.php adında bir dosya oluşturabilirsiniz veya bilgisayarınız üzerinden yeni bir dosya oluştur dedikten sonra info.php diye bir dosya oluşturup bunu sitenizin ana dizinine yükleyebilirsiniz.

Adım 2 — Dosya içeriğini düzenlemek

 

1.Adımda oluşturduğumuz dosyayı açıyoruz ve içerisine aşağıdaki kodu yazıp kaydediyoruz.

<?php

phpinfo();

?>

Adım 3 — Tarayıcıda PHP bilgisini kontrol etmek

Dosyayı sitenizin anadizinine eklediyseniz eğer http://alanadiniz.com/info.php  adresinden info.php dosyanızı çağırabilir ve sitenizin tabiri caizse sicilini görebilirsiniz.

PHP Versiyon

Sonuç

Bu makaleyi tamamlayarak info.php dosyasını nasıl oluşturacağınızı ve PHP ortam ayarlarını nasıl kontrol edeceğinizi öğrendiniz. Bu sayede, hosting/sunucu yapılandırmanızı kontrol etmek veya belirli PHP modüllerini gerektiren yazılımlarını çalıştırmak istediğinizde kullanılabilir.Bu işlemi yaptıktan sonra çıkan bilgileri kaydedin ve bu dosyayı kesinlikle silin!

Çünkü güvenlik nedenleri yüzünden alınan gerekli bilgiler yardımıyla sorunun çözümü olması gerekenden çok daha kısa sürecektir.

[zombify_post]
0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler