Online Çalışmalarınızda Verimlilik için En İyi Dijital Araçlar

Şu andan daha özel bir zaman olmadığı düşüncesi, bakış açısına ilham verir. İster serbest meslek sahibi olun, isterseniz de kendi işinizin patronu olun, önceliklerinizi belirleyerek hedeflerinize odaklanmalısınız.

Kendinizi zorlamak yerine derin bir nefes alıp üretken olmaya odaklanmanızda fayda vardır. Bu kapsamda hem kendiniz hem de işiniz için en iyi dijital araçları bir araya getirmelisiniz. Doğru araçları kullanarak işinizi çok daha etkin ve verimli bir şekilde yapabilirsiniz.

Takvim Tabanlı Uygulamalar

Gününüzü ve zamanınızı etkin bir şekilde değerlendirebilmek adına takvim tabanlı uygulamaları kullanabilirsiniz. Takvim uygulamaları ile toplantılarınızı planlayabilirsiniz. Takvime işaretlediğiniz faaliyetleri web sitenizde ve özel etkinlik takvimlerinde de takip edebilirsiniz.

Takviminizde tercih ettiğiniz özellikler ile izin verildiği ölçüde toplantıya davet ettiğiniz kişilerin uygunluğunu öğrenebilirsiniz. Bu kapsamda özel bir pencereye sahip olan uygulamaları son derece pratik bir şekilde kullanabilirsiniz.

Takvim tabanlı uygulamalar arasında yer alan CoSchedule uygulaması ile pazarlama stratejilerinizi senkronize edebilirsiniz. Bu sayede her şeyi tek bir takvim üzerinde görmüş olursunuz. Söz konusu uygulama ile büyük kampanyaların ve projelerin kolayca organizasyonunu ve takibini yapabilirsiniz. 

Zaman İzleme Uygulamaları

Zamanı geri almanın ne yazık ki hiçbir yolu yoktur. Fakat zamanı takip etmenin mutlaka alternatif bir yolu vardır. Zaman izleme uygulamaları ile günün her saatini etkin şekilde planlayabilirsiniz.

Zaman izleme uygulamalarının başında, zamanlama uygulaması yer alır. Söz konusu uygulama ile herhangi bir zamanda ne yaptığınızı tam olarak görebilirsiniz. Uygulamayı günübirlik dijital takip aracınız olarak düşünebilirsiniz. Zamanı nasıl harcadığınızı bir kenara bırakarak en iyi işi yapmaya odaklanabilirsiniz.

Pomodoro zamanlayıcı uygulaması, iş verimliliğinin artırılmasında çok etkili bir uygulamadır. Son derece etkili bir dijital platform olan uygulamada 5 ve 15 dakikalık aralıklarla standart hale getirilmiş 25 dakikalık çalışma periyotları uygulanır. 

Faturalama ve Muhasebe Uygulamaları

Yapılan işte faturaların hazırlanması ve ödemelerin yapılması sizi strese sokabilir. Her geçen gün biraz daha teknolojik imkânların arttığı dijital platformda, faturalama ve muhasebe kapsamında geliştirilen uygulamalar ile her şey çok daha kolay bir hal alıyor.

Basit bir ara yüze sahip olan Wave uygulaması ile faturalar oluşturmak ve hatırlatıcı eklemek çok kolaydır. Söz konusu uygulamada ödemeler, maaş bordroları için premium destek almak istediğiniz zaman sizden ücret talep edilir. Özellikle ticarete yeni başlayan işletmeler için bu çok faydalı bir araçtır.

Piyasadaki en iyi uygulamalardan biri de QuickBooks uygulamasıdır. Bu uygulama ile işletmenizin finansmanını belirli bir düzene koyabilirsiniz. Muhasebede yapılan insan hataları bu uygulama ile ortadan kalkarken aynı zamanda gerçek zamanlı güncelleme sağlanır. 

Son derece kullanışlı gider takip uygulamalarından biri de Harvest’tir. Bu uygulama ile makbuzların fotoğraflarını çekebilirken giderlerinizin çok kolay takibini yapabilirsiniz. Müşterileriniz ödeme yaptığında, ödeme yapıldığına dair bildirim dahi alabilirsiniz.

Proje Yönetimi Uygulamaları ve Araçları

İşletmede projelerin yönetilmesi ve sorumlulara dağıtılması, sonrasında takibinin yapılması çok önemlidir. Bu kapsamda geliştirilmiş, verimliliği artırıcı çok gelişmiş uygulamalar vardır.

Proje yönetimi kapsamında sayılacak uygulamaların başında Basecamp gelir. Yapılacakların liste şeklinde sıralamasına dayanan bu özel uygulama ile görevleri takip ederek arzu ettiğiniz şekilde atamalarını yapabilirsiniz.

Elektronik bir tabloya benzeyen arayüze sahip olan Smartsheet uygulaması ile herhangi bir projenin ilerlemesini takip edebilir, takvimleri yönetebilir ve ilgili belgeleri sorumlularla paylaşabilirsiniz. Son derece kullanışlı olan Trello uygulaması ile ekibinize görevler atayabilir, kontrol listeleri oluşturabilir, belgeler paylaşabilir veya projelerin ilerlemesini takip edebilirsiniz. 

Son olarak Proofhub uygulaması ile de verimli bir iş planı oluşturabilir ve işbirliğinizi ortaya koyabilirsiniz. Söz konusu uygulamanın Google Takvim, Dropbox, Google Drive, OneDrive ile entegresyona sahip olması ise işinizi daha da kolaylaştıracaktır. 

Not Alma Uygulamaları

Günümüzde elle not alma devri artık geride kalmış durumdadır. Bu eğilim, yerini büyük ölçüde dijital uygulamalara bırakmıştır. Çevrimiçiyken çeşitli dijital notlar almak, özellikle çalışma disiplini açısından her daim gereklidir. Bu kapsamda geliştirilen uygulamalar arasında yer alan not alma uygulamaları iş dünyasının olmazsa olmazlarındandır.

Not alma uygulamaları arasında Evernote uygulaması ön plana çıkar. Anahtar sözcük taraması ile de kolayca bulunabilen notlara kolayca etiket ekleyebilir, sonrasında ise başvurmak üzere dosyalayabilirsiniz.

Bu alanda kullanabileceğiniz uygulamalardan biri de Squid uygulamasıdır. Not almak için kâğıt kalem kullanmak sizi sıkıyorsa bu uygulama tam da size göre. Tıpkı bir kâğıda yazıyor gibi bu uygulamayı kullanabilirsiniz.

Anti Erteleme Uygulamaları

Anti erteleme uygulamaları ile iş hayatınızda dikkat dağıtıcı olan her şeyden uzaklaşabilirsiniz. Öğrenciler ya da girişimciler için son derece ideal bir uygulama olan Focus uygulaması ile dikkat dağıtıcı web sitelerinin ya da uygulamaların engellemesini sağlayabilirsiniz. Bu kapsamda kullanabileceğiniz uygulamalar arasında Tiny Kitchen ve Meet Pocket uygulamalarını da sayabiliriz.

Sonuç olarak işletmenizde üretkenliği üst seviyeye çıkarmanız için zamanı etkin kullanmanız gerekir. Zamanınızı etkin kullanmak için de verimliliği artırıcı dijital araçların en iyi şekilde kullanılmasında fayda vardır.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler
Devamını Oku

Dijital Analizin Önemi

 “ ‘ Reklama harcadığım paranın yarısı boşa gidiyor, ama hangi yarısı boşa gidiyor bilmiyorum ‘ diyen John Wanemaker…