Mobil Uyumlu E-Posta Pazarlaması

E-posta pazarlaması, firmaların her dönem en gözde pazarlama araçlarından biri olmuştur. Düşük maliyeti ve yüksek geri dönüşüm oranları ile e-posta pazarlaması etkisini her dönem korumuştur. Gelişen teknoloji ve değişen kullanıcı alışkanlıkları ile birlikte mobil cihaz kullanımının artması, e-posta pazarlamasına da yeni bir farklılık katmıştır.

Daha öncelerde, kullanıcılarına kampanya ve bilgilendirme maili atan firmalar, göndermiş oldukları maillerin geri dönüş sağlaması için kullanıcılarını bilgisayar başında yakalaması ya da bilgisayar başına geçmesini beklemesi gerekiyordu. Ancak alışkanlıkları değişen kullanıcılar artık maillerini mobil ortamda, her an her yerde okuyabiliyorlar. Durum böyle olunca, gönderilen e-postaların mobil uyumlu olması ve mobile cihazlarda rahat açınıp okunması gerekmektedir. Aksi halde düzgün görüntülenemeyen e-postaların hem geri dönüşüm oranlarında bir düşüş yaşanacaktır hem de kullanıcılar nezdinde marka değeriniz zarar görecektir.

We are social raporuna göre Türkiye’de mobil cihazlar ile internete bağlanan kişi sayısı 70 milyon ve günde yaklaşık 4 saat 37 dakika mobil cihazlar üzerinden internette vakit geçiriyoruz. Rakamlar, hedef kitlemizin büyük çoğunluğunun mobilde olduğunu göstermektedir. Yapmış olduğumuz e-posta çalışmalarının daha etkin bir şekilde hedef kullanıcıya ulaşmasını sağlamak için de göndermiş olduğumuz e-postalarda; başlıkların, açıklamaların, kullandığımız görsellerin boyutunun ve iconların net ve sade bir şekilde tasarlanması gerekmektedir. E-postayı açan kullanıcı, verilen mesajı, tanıtılan ürünü ve harekete geçeceği butonu net bir şekilde görmelidir.

email-mobile-blog

Unutmamak gerekir ki PC’de açılan maili mobilde açmaya çalışırsak, görüntü geç açılabilir, dağınık görülebilir, butonların tıklanmasında sıkıntılar oluşabilir. Mobil uyumlu e-posta çalışması yaparken dikkat edilmesi gereken bir noktada, konu başlığıdır. Mobil cihazlarda konu başlıkları daha kısa görüneceğinden, gönderilecek olan e-postanın da başlığı kısa tutulmalıdır. Bu şekilde vereceğiniz ilk mesaj daha net okunacağından, göndermiş olduğunuz e-posta daha dikkat çekici olacaktır.

E-posta görselinin tasarımı yapılırken ekran boyutu unutulmamalı ve kullanılan ürün görselleri bu doğrultuda rahat görülebilir olmalıdır. Harekete geçirici ve yönlendirici butonlar bir mail çalışmasının en önemli unsurlarından biridir. Verilen mesaj, sergilenen ürün ile birlikte kullandığınız renklere ve ölçülere göre orantılı olması gereken bu butonlar aslında pazarlama çalışmasının son noktasıdır. Mesaj, ürün, renkler..vs gibi unsurları düşündüğümüzde, bunların hepsinin tek bir amacı vardır ki o da yönlendirici butonların tıklanmasıdır. Bu nedenle çok fazla ürünün ve mesajın önüne geçmeyecek ama geri planda da kalmayacak şekilde bir buton tasarımı yapılmalıdır. Kullanılan renkler ve görsel içinde kullanılacağı yerde yine önemli bir durumdur.

Artık her şeyin mobilleştiği günümüzde bu zamana kadar gelen tüm stratejilerde gelişmek zorundadır. E-Posta pazarlaması bu değişimlerden sadece bir tanesidir. Eğer markanızı ve ürünlerinizi daha fazla tanıtmak ve satışlarınızı arttırmak istiyorsanız, teknolojinin her alanını kullanmanız gerekmekle birlikte, değişime her an açık olmanız gerekmektedir.

Unutmamak gerekir ki değişmeyen tek şey değişim kendisidir.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler