WordPress’iniz Rublon ile Güvende !

Merhaba Hosting Blog okuyucuları, WordPress üzerinde bir çok yazımız var ancak herhangi birinde “Güvenlik” konusunda bilgi sağlamadığımızı farkettik. Bu nedenle sizlere Rublon‘un ne işe yaradığını ve nasıl kullanıldığını anlatacağız.

Rublon Güvenlik 1

Bruteforce yani deneme yanılma yöntemi ile yönetim panellerine giriş ekranlarına yapılan saldırılar günümüzde oldukça fazla, Rublon ise bunu tamamıyla çözüyor diyebiliriz. Kısaca Rublon WordPress yazılımımıza giriş ve çıkışları kontrol ediyor.

Bir bilgisayardan giriş yapmaya çalıştığımızda Rublon giriş yapılmaya çalışılan hesabın e-posta adresine bir onay maili gönderiyor linke tıklanması ile birlikte giriş yapılabiliyor. Ya da ekranınıza bir QR barkodu çıkartıyor telefondaki mobil uygulamaya okuttuğunuzda giriş yapabilmenizi sağlıyor. 

Mobil uygulaması sayesinde çıkış yapmayı unuttuğunuz cihazlardan çıkışları tek bir tuş ile yapabiliyorsunuz.

Rublon Nasıl Kurulur?

Rublon‘u iki farklı şekilde kurabilirsiniz. İlk olarak buraya tıklayarak sitesinden dosyalarını indirip FTP alanından manuel olarak yükleyip kurabilir ya da WordPress kullanıcı panelinizden Eklentiler bölümünden indirebilirsiniz. Aşağıda sizlere kullanıcı panelinizden nasıl kuracağınız konusunda bir anlatım sağlayacağız.

Öncelikle WordPress Yönetim Panelinize giriş sağlayın daha sonra Eklentiler > Yeni Ekle  menüsüne geçiş sağlayın.

WordPress Rublon

Daha sonra arama bölümüne “Rublon” yazıp aratıyoruz, tek bir sonuç çıkacaktır “Kur” butonu ile kurulumunu başlatıyoruz ve işlem bittiğinde Rublon‘u etkinleştiriyoruz.

Rublon Kurulum

Tabi ki Rublon‘un tüm bu işlemlerinizi gerçekleştirebilmesi için kayıt olmanıza ihtiyacı var bu nedenle karşınıza aşağıdaki gibi bir pencere açacaktır. Burada WordPress hesabınzıda varolan e-posta adresinizle kayıt olacağını belirtiyor kabul edip işleme devam etmelisiniz.

Rublon

Bu sırada Rublon size bir e-posta gönderecektir bu e-posta adresine gelen maili onaylamanız ile beraber üyeliğiniz aktifleşecek ve o an bulunduğunuz bilgisayarınız güvenilir cihazlar arasına eklenecektir. Kurulumu tamamlamış bulunuyoruz şimdide biraz kullanımından bahsedelim.

Uygulamanın ayar bölümüne geldiğinizde kullanıcı gruplarınızın koruma seviyelerini görebiliyorsunuz ve ayarlama yapabiliyorsunuz. 

Rublon 4

Uygulamanın giriş ekranından bir kaç fotoğraf ile yazımızın sonuna geldik. Takıldığınız noktada bu başlık altında bizlere yorum ile ulaşabilirsiniz. 

56

 

 

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler