Klasör Şifreleme Nasıl Yapılır?

Gizli dosyaların güvenliği sizin elinizde olacak. Klasör şifreleme nasıl yapılır sorusunun yanıtına göre hareket ederek, güvenliği sağlayın.

Şifreleme işlemi son derece basit bir şekilde sağlanır. Bunun için yapmanız gereken klasör şifreleme nasıl yapılır sorusunun yanıtına göre hareket etmek. İşlem basamaklarını tamamlamanız durumunda sorun yaşamadan, direkt olarak şifreleme işleminin gerçekleşmesini sağlamış olacaksınız. Değerlendirip, bu alanda sunulan seçeneklere göre hareket edin. İşte detaylar…

Klasör Şifreleme İşlem Basamakları

Klasör şifrelemek için yapmanız gereken işlem basamakları şekilde özetleniyor. Kolay bir şekilde koymak istediğiniz şifreyi koyabilirsiniz. Koruma amaçlı yapılacak olan bu işlemde herhangi bir programa gerek olmadığından, direkt olarak bilgisayarlarınızda şifreleme işlemi için aşağıda verilen işlem basamaklarını uygulamanız yeterli olacaktır.

İlk olarak yapmanız gereken şifrelemek istediğiniz dosyayı oluşturmak. Tüm gizlemek istediğiniz bilgi ve klasörleri içine koymanız yeterli olacaktır.

İkinci olarak yapmanız gereken ise klasöre sağ tıklamak. Bilgisayarlarda farklılık gösterme durumuna göre klasöre basılı tutmanız da gerekebilir.

Tıklamanız halinde karşınıza gelişmiş seçenekleri çıkacak. Gelişmiş seçeneğine tıklamanız durumunda, direkt olarak bu alanda detayları göreceksiniz.

Verileri korumak için şifrele seçeneğinin olduğunu göreceksiniz. Bu alan şifreleme işleminin gerçekleşmesi için oluşturulmuş olan alandır.

Şifreleme aşamasının gerçekleşmesi için gerekli alana gelmiş olacaksınız.

Yukarıda verilen alanda gereken detaylar sunulmuştur. Direkt olarak bu alanda şifre koyma işleminin gerçekleşmesi için yapılacak olan adımlar tamamlanacaktır. Şifre bölümünün gelmesinin hemen ardından kendi belirlediğiniz bir şifreyi koyabilirsiniz. Klasör şifreleme nasıl olur sorusuna verilen yanıta göre, direkt olarak bu alandan şifreleme işleminin yapılmasını sağlayabileceğinizi göreceksiniz. Değerlendirip, direkt olarak belirlediğiniz şifrenin kullanılmasını sağlamanız yeterli olacaktır.

Şifre Belirlemek

Olmasını istediğiniz şifrenin girişini yapın. Şifre düzenleme, şifre oluşturma gibi aşamada direkt olarak şifrenin belirlenmesi sağlanacaktır. Dilediğiniz bir şifre oluşturma konusunda özgür olmakla birlikte, direkt olarak şifrenin en az kaç karakter olması, karakterler arasında yasaklı karakter olup olmaması gibi durumlar da var. Tüm bunları göz önünde bulundurmanız durumunda belirlemiş olduğunuz şifre konusunda herhangi bir sorun yaşamadan şifreleme işleminin tamamlanmasını sağlamış olacaksınız.

Uygulama;

Şifrenin belirlenmesinden sonra gelişmiş özellikler sayfasını kapatmanız gerekiyor. Ardından belirlenen şifrenin uygulanması için oluşturulan uygula butonuna tıklayın. Kısa süre içinde uygulamanın gerçekleşmesi için direkt olarak işlem tamamlanacaktır. Uygulama tamamlanmış olduğunda diğer bir aşamada şifrelenmiş olan klasöre giriş şifrenin doğru ve eksiksiz bir şekilde girilmesi ile olacaktır.

Verilen bilgiler doğrultusunda siz de şifreleme işleminin tamamlanmasını sağlayabilirsiniz. Sorun yaşamadan gerçekleşen şifrelerde herhangi bir şeklide klasöre sizin bilginiz dışında girişin olmaması sağlanır. Bunu değerlendirin ve direkt olarak giriş işleminin sorun olmadan gerçekleşmesini sağlayın. Şifreli klasörlerde güvenlik sizin belirlemiş olduğunuz şifrenin de beraberinde sağlanmış olacaktır. Değerlendirip, bilgi alabilirsiniz. seçim sizin.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler