Ücretsiz Kodlama ve Yazılım Öğrenebileceğiniz 5 Web Sitesi

Teknolojinin ilerlemesiyle kodlama gündeme sıkça gelen ve son günlerin trendleri arasında yerini almayı başaran isim oldu. Özellikle geleceğin mesleklerinden biri olarak görülen yazılım programcılığı kodlama eğitimi konularının da merak edilmesini sağladı. Bilgisayarların iç dünyasına atılan adım olarak da tanımlanabilecek kodlama; sistemlerin çalışma düzeninden uygulamaların sahip oldukları özelliklere kadar pek çok detayı içeriyor. Diğer bir tanımla ise kodlama; bilgisayar programlarının kelime kelime yazılması, yazılan bu programların akışa uygun bir şekilde ilerleyip ilerlemediğinin kontrol edilmesi ve mevcut uygulamalardaki sorunların giderilmesini sağlayan büyülü bir dünyadır. Komutlar, kelimeler, veriler ve aritmetik işlemler esasına dayanan bu sistem doğru bir şekilde öğrenildiğinde keyifli dönütler verir.

Değişen zaman, gelişen teknoloji ve farklılaşan tüketim alışkanlıklarıyla birlikte Artık mensup olunan meslek grubu fark etmeksizin birçok insan ek olarak kodlama eğitimi alma ve bu konuda kendini geliştirme konusunda önemli adımlar atmaya başladı. Durum böyle olunca da kodlama alanına dair; özellikle internet üzerinden hızlı ve kolayca ulaşılabilen, kaliteli siteler aranmaya başladı. Biz de sizlere evde, okulda ya da ofiste; her nerede olursanız olun internete erişiminiz olduğu sürece kodlama eğitimi alabileceğiniz kaliteli siteleri listeledik. Aşağıda yer alan siteler üzerinden kodlama eğitimi alabilir, eğitimlerinize düzenli bir şekilde devam ederek kısa bir sürede kodlama konusunda temel düzeyde becerilere ulaşabilirsiniz. Unutmayın; kodlama keyifli olduğu kadar dikkat gerektiren ve bu dikkati sürekli isteyen bir süreçtir. Bu nedenle pes etmeden eğitimlere devam etmeli, kendi uygulamanızı geliştirip en mükemmel haline gelmesi için tüm kalbinizle çabalamalısınız.

1. CodeAcademy

Bilgisayar donanımına nasıl davranacağını anlatan ve aslında bilgisayarı yönlendiren komutları içeren kodlamayı öğrenmek için tercih edebileceğiniz sitelerden biri olan Coda Academy; hem kaliteli eğitimi hem de açıklayıcı yönlendirmeleri sayesinde bugüne kadar 24 milyondan insana kodlama konusunda eğitim vermiş! CodeAcademy’de başta HTML ve CSS olmak üzere sırasıyla JavaScript, PHP, Python, Ruby ve jQuery programlarını öğreten kurslar var. Geleceğinizi şekillendirmek istediğiniz alana karar verdikten sonra hızlı bir şekilde internet sitesi üzerinden kayıt olabilir, vakit kaybetmeden akademi kapsamında yer alan kurslardan istediğiniz herhangi birine başlayabilirsiniz. Ayrıca CodeAcademy üzerinden alacağınız eğitimler seviyelere göre sınıflandırılabiliyor; her seviyede yetenekleriniz ve öğrenme kapsamınız değişebiliyor. Platformun kolay kullanıma sahip ara yüzü sayesinde endişe etmeden çalışmalara başlayabilir, öğrendiklerinizi uygulamaları bir şekilde gerçekleştirerek pekiştirebilirsiniz. Somut düşünme ve gerçekleştirme becerilerinin desteklenmesine yardımcı olan platform birçok yazılım dilini bir arada sunuyor. Size de bu dilleri öğrenerek kodlama dünyasına havalı bir giriş yapmak kalıyor.

2. Free Cood Camp

İnterneti verimli bir şekilde kullanmanızı sağlayan sitelerden bir diğeri; Free Cood Camp. Kar amacı gütmeyen ve bu doğrultuda, etik değerler çerçevesi içerisinde hizmet veren kodlama sitesinde öğrenmenin keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz. Kendinizi fiziksel olarak bir sınıfta gibi hissedeceğiniz bu platformda hem profesyoneller hem de öğrenciler yer alıyor. Her iki kesime uygun eğitimleri, kaliteli içeriklerle harmanlayan Free Cood Camp; aynı zamanda profesyonellerin ve öğrencilerin bir araya gelmesine de olanak sağlıyor. Akıl akıldan üstündür mantığıyla yola çıkan ücretsiz kod öğretim sitesinde HTML5, Veri Tabanları, Agile Development, CSS3, DeTools, Node iş ve Java Script gibi önemli programları öğrenme şansı yakalayabilirsiniz. Kodlama becerilerinizi hızlıca geliştirmenizi ve ardından bu becerileri kullanmanızı sağlayan platform aynı zamanda uygulama oluşturmanıza da olanak sağlıyor! Deneme-yanılma yoluyla uygulamanızı oluşturabiliyor, derslerde öğrendiklerinizi hızlıca yerinde test edebiliyorsunuz. Ayrıca uygulama geliştirme aşamasında aklınıza takılanları bir kenara not ederek ardından platform üzerinden cevaplarını bulabilirsiniz. Her uygulama geliştirme seansı sonrasında kendinize yeni bir şey katacağınızı, öğrendiklerinizin her birinde farklı bir dünyanın kapılarını aralayacağınızı şimdiden belirtmek isteriz. Kodlamanın verilerle dolu aleminde sizlere bol şans diliyoruz!

3. Code Avengers

Kolay kullanımı, sadece içerikleri ve anlaşılır yönlendirmeleri sayesinde ‘’kodlama öğren, yazılım öğren’’ diyen büyüklerimizin sözlerine kulak asmamıza yardımcı olacak sitelerden biri de Code Avengers. Yeni Zelanda menşeli internet sitesi hem kaliteli ve zengin içeriği hem de geniş dil seçenekleri sayesinde birçok ülkede tercih edilebiliyor. Dünyanın dört bir yanına ulaşmayı başaran platform Java Script, HTML ve CSS kullanarak bilgisayar dünyasına nasıl istediğiniz gibi hareket edeceğinizi gösteriyor. İlgili isimler sayesinde dilerseniz oyunları, dilerseniz uygulamaları hatta birbirinden güzel web sitelerini mükemmel bir şekilde oluşturabiliyor; programlardaki zengin içerikleri dilediğiniz gibi şekillendirebiliyorsunuz. Ayrıca her dersin tamamlanması 12 saat sürüyor ve 12 saatin sonunda temel düzeyde yazılım bilgisine sahip olabiliyorsunuz. Ardından bilgileriniz üzerine eklemeler yapabiliyor, uygulama geliştirme konusuna açık bir ufukla hareket edebiliyorsunuz. Platformda Türkçe başta olmak üzere Rusça, Portekizce, İngilizce, Hollandaca, İtalyanca ve İspanyolca dil seçenekleri yer alıyor.

4. edX

Açık kaynağı sayesinde öğrenme hevesinizi hep yüksek tutacak bir site olan edX aynı zamanda yüksek öğrenim öğrenme platformu olarak da tanımlanabilir. İnternet üzerinden ücretsiz bir şekilde kodlama öğrenme konusunda en büyük dostlarınızdan biri haline gelecek olan bu platform şu anda 5 milyondan fazla öğrencinin hayallerine kavuşmasına yardımcı oluyor. hem kapsamlı programları hem de kullanımı kolay ara yüzü sayesinde öğrenme aşamalarını kolaylaştıran edX ile hızlı bir şekilde kodlama dünyasına adım atabilir, kendi uygulamanızı, web sitenizi, programlarınızı kaliteli bir şekilde oluşturabilirsiniz. Bilgisayar Bilimleri kategorisinde kendinizi geliştireceğiniz birçok fırsat sunan platform ileri seviyede yazılım vb. konularda eğitime devam etmek isteyen ya da farklı ilgi alanlarına sahip olan kişilere ücretli eğitimler de sunuyor. Elbette bu eğitimleri almak sizin tercihinize kalıyor. Platform üzerinde yer alan ücretsiz eğitimler de kodlama eğitimi konusunda ciddi bir ilerleme yaşamanızı sağlıyor. Sitede yer alan kodlama dili ve becerilerine fayda sağlayan eğitim programlarını ise HTML, CSS, Mobil Uygulama Geliştirme, Java, SQL, jQuery, Python, C++ ve C# şeklinde sıralanabilir.

5. Coursera

Kodlama eğitimi almayı işin profesyonellerinden almak ister misiniz? Belki de ücretli kurslarda bile bulamayacağınız kalitedeki içeriklere tek tıkla ulaşmanızı sağlayan Coursera; birbirinden güzel kurslarla geleceğinizin aydınlık olmasına yardımcı oluyor. önde gelen üniversitelerde her biri kendi alanında uzman profesyoneller tarafından hazırlanan eğitim ve öğretim programları sunan platformda aynı zamanda kaynaklara erişim konusunda da büyük bir kolaylık yaşayacaksınız. Kodlamaya dair eğitimlerin zenginleştirildiği platform bu seviyeye gelebilmek; kaliteli bir eğitim programı sunabilmek için ünlü üniversitelerin profesör hocalarıyla ortaklık kurarak ilerlemiş. Bu da demek oluyor ki kod yazma eğitimini en iyi kaynaklardan, en doğru şekilde ve yönlendirmelerle alabileceksiniz. Sadece tek tıkla, evinizden dünyanın bir ucuna ulaşmanızı sağlayan platform tamamen ücretsiz olmasıyla da oldukça ünlü. Platform üzerinde yer alan her eğitim ücretsiz. Seviyeniz ne olursa olsun eğitimlerinize hız kesmeden devam edebilir, bir sonraki aşamada ücretli içerikler nedeniyle eğitiminizi yarıda kesmek zorunda kalmazsınız. Sadece sertifika almak isterseniz bu sertifikanın ücretini karşılamanız gerekir. Coursera’da alabileceğiniz eğitimler ise sırasıyla; Python, Programlamaya giriş, Java, C programlama, HTML and CSS ve IoT programlama şeklinde.

0 Shares:
Benzer İçerikler
Devamını Oku

SQL Injection Nedir? 

Bu İçerikte Bahsedilen Konular SQL Nedir? SQL Nasıl Çalışır? SQL Komutları Nelerdir? SQL Injection Nedir? SQLi Saldırıları Örnekleri SQL Injection Nasıl Gerçekleşir? SQL Injection…