Süresi Biten Domainler Nasıl Alınır?

Süresi biten bir domain, Natro’da, 30 günlük “redemption”(Kurtarma Periyodu) sürecine girmektedir. Bu süreç içerisinde, alan adının süresi uzatılabilir ancak; bu işlem için geç yenileme bedeli ödenmesi gerekebilir. 30 günlük süreç dolduktan sonra, domain 5 günlük “pending delete period”(silinme periyodu) sürecine girer. Bu süreçte ise, alan adı üzerinde, herhangi bir işlem yapılamamaktadır. Backorder işlemi, bu noktada devreye girmektedir. 15 günlük süreç içerisinde, domain backorder yapan kişi, sürecin sona ermesinden sonra alan adının sahibi olabilir.

Bu süreler Natro’da .com ve .net için geçerlidir. Backorder hizmetini, Natro’da sadece .com ve .net için kullanabileceğinizden, bu iki alan adının süreleri baz alınmıştır. 

Backorder Nedir?

Süresi biten domainler, backorder hizmeti ile kurtarılabilmektedir. Backorder, süresi biten alan adlarının otomatik olarak takip edilmesi ve silinmesi durumunda kayıt edilmesini sağlar. Ön sipariş olarak da adlandırılan backorder hizmeti, silinmeyi bekleyen alan adlarının yeniden kayda müsait olacakları anı takip eder ve tüm diğer taleplerden önce, kayıt işlemini hızlandırır.

Backorder hizmetini kullanmak için güçlü domain register firmaları ile iletişimde olmanız önemlidir. Natro.com üzerinden, backorder işlemini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Backorder siparişleri sadece silinme kuyruğundaki (Pending Delete Period)  alan adları için alınan özel bir sipariştir. Backorder siparişi alındıktan sonra, istek alan adı kayıt firmasına iletilir ve alan adının silinme tarihinde bu servis alan adını herkesten önce kayıt etmek için deneme yapar.

Backorder hizmetinin, natro.com üzerinde başarı oranı %93’tür.

Natro Üzerinden Backorder Sistemini Nasıl Kullanabilirsiniz? 

Her firmada Backorder hizmetinin kalitesi ve hizmeti tescil etme oranı farklıdır. Yukarıdaki tablodan da anlaşılacağı üzere, natro.com’un bu konuda diğer firmalardan daha avantajlı bir hizmet sunduğu söylenebilir.

  1. Natro.com web sitesine giriş yaptıktan sonra, müşteri numaranız ve şifreniz ile birlikte, müşteri panelinize giriş yapmanız gerekmektedir.

2.   Üst kısımda yer alan Natro logosunun hemen sağındaki domain bölümüne tıklayıp altta açılan seçeneklerden “Domain Backorder” hizmetini seçebilirsiniz.

3.  Açılan ekranda ortada duran arama çubuğuna, silinme aşamasındaki alan adınızı yazdıktan sonra, “sorgula” butonu yardımı ile alan adının müsaitlik durumunu kontrol edebilirsiniz.

4. Backorder için müsait olan alan adını “sipariş ver” butonu aracılığı ile sepetinize ekleyebilirsiniz. Ek olarak aşağıdaki seçeneklerden Backorder için diğer müsait olan alan adlarını görebilir, fiyatları ve çeşitlerini inceleyebilir, dilerseniz özelleştirebilirsiniz.

5. Bu ekranda siparişinize ait detayları, yapılan indirimleri veya elinizde (varsa) bulunan passcode ve kampanya kuponlarınızı kullanabilirsiniz. Son olarak işlemi tamamlamak için “ödemeye geç” butonuna tıklamanız gerekmektedir.

6. Son aşamadaki ekranda ise, ödeme yöntemlerinden birini kullanarak Backorder hizmeti için ön sipariş oluşturma işlemini tamamlayabilirsiniz.

NOT: Ödeme yöntemleri arasında görünen NATRO SANAL KART ibaresi müşteri onayı yapılmış hesaplarda çıkmaktadır. Amacı ise, hesaba yüklenen bakiyenin, istenen zamanlarda ödenebilmesidir.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler