Hosting Planınızı Yükseltme Zamanının Geldiğini Gösteren 8 İşaret

Web hosting planları, kapasite başta olmak üzere birçok kritere göre değişkenlik gösteriyor. İnternet sitesi ya da uygulama sahipleri, başlangıç aşamasında uygun fiyat avantajı nedeniyle temel paketlere yöneliyor. Ancak zamanla kendilerini epey kısıtlanmış halde bulabiliyorlar. Çünkü ilerleyen süreçte değişen ihtiyaçlar doğrultusunda aynı planda kalarak zorunlu geliştirmeleri yapmak bile imkansız hale gelebiliyor. Dolayısıyla hosting planını yükseltme ihtiyacı, kaçınılmaz bir zorunluluğa dönüşüyor. Bu içeriğimizde hosting planınızı yükseltme zamanının geldiğini gösteren en temel 8 işareti sizler için sıraladık.

Trafiğin Arttığı Saatlerde Site Yükleme Hızının Düşmesi

Son zamanlarda trafiğin arttığı saatlerde internet sitenizin yüklenme hızında kayda değer oranda azalma mı oluyor? Böyle bir sorunun ortaya çıkmasına neden olabilecek pek çok durum bulunuyor. Örneğin; siber saldırılar, algoritma güncellemeleri ve yeteri kadar test edilmeden gerçekleştirilen güncellemeler site yükleme hızının düşmesine neden olabiliyor. Bu durum bir de yetersiz hosting paketinden kaynaklanabiliyor.

Trafiğin arttığı saatlerde sayfa bazlı yükleme hızı sorunları yaşamanız, daha az ziyaretçinizin ya da müşterinizin size ulaşabileceği anlamına geliyor. Tabii bu durum ilk olarak dönüşüm oranlarını etkiliyor. Zira kullanıcılar, gündelik sorumluluklarının da etkisiyle, kendilerine zamandan kazandırdığı için hızlı açılan sitelerini tercih etme eğiliminde oluyor. Yani kısacası yükleme hızının 2 saniyenin üzerine çıktığı her senaryoda potansiyel alıcıları rakiplerinize kaptırma olasılığınız neredeyse %90’a ulaşıyor.

Kullanıcı eğilimlerinden bağımsız olarak yükleme hızının düşmesi, arama motorları tarafından da pek hoş karşılanmıyor. Böyle bir durumla karşılaşmanız, organik arama sonuçlarında gerilere düşmenize sebep olabiliyor. Hatta reklam kalite puanın bile doğrudan etkileniyor. Kalite puanının düşmesi, tıklama başına maliyetlerin yükselmesi gibi olumsuzluklara yol açabiliyor. Tüm bu sorunların üstesinden gelmek için daha fazla bant genişliği ve disk alanı sağlayan bir hosting paketine geçiş yapmaya öncelik verebilirsiniz. Özellikle internet üzerinden satış yapıyorsanız, e-ticaret hosting paketleri arasından seçim yapabilirsiniz.

Yüksek ziyaretçi trafiğinin herhangi bir aksaklığa yol açmaması için ayrıca Litespeed özellikli paketlere geçebilirsiniz. Bu teknoloji, yüksek performans ve ölçeklendirilebilirlik özelliklerini bir arada sunuyor. Söz konusu özellikler, web sitelerinin sunucu yükünün azalmasına ve performanslarının artmasını mümkün kılıyor. Litespeed Cache ise gelişmiş önbellek yönetim araçlarıyla sitelerde hız artışı sağlayan optimizasyon ayarlarının yapılabilmesini sağlıyor.

Sitenize Yönelik Ani Trafik Artışı

Bazen her şey normal seyrinde ilerlerken sitenize yönelik ani trafik artışları ile karşılaşabilirsiniz. Kampanya dönemleri dışında bu tarz bir durumla karşılaşılmasının tek bir mantıklı açıklaması bulunuyor. Yani internet sitenize yönelik bir siber saldırı durumuyla karşı karşıya olabilirsiniz. Haliyle size ulaşmak isteyen gerçek kullanıcılar, böyle anlarda sitenize erişimde sıkıntı yaşayabilecekleri için başka seçeneklere yönelebiliyor.

İnternet sitenizi siber saldırılarından korumak için paket içeriğinde SSL sertifikası bulunan bir hosting planına geçiş yapabilirsiniz. SSL sertifikası, e-ticaret sitelerinin mevcut müşterilerine güvenli alışveriş imkânı tanımalarını sağlıyor. Aynı zamanda sunduğunuz ürün ve hizmetlere ilgi gösterebilecek potansiyel müşterileri kendinize çekmenizi kolaylaştırıyor. SSL, tüm bu avantajlara ilaveten arama motoru sonuçlarında çok daha üst sıralarda çıkmanıza olanak tanıyor.

Kampanya dönemlerindeki ani trafik artışına karşı önlem almanın bir diğer yoluysa daha fazla bant genişliğine sahip olmaktan geçiyor. Zira ekonomik bir seçenek olduğu için temel paketlerden birinin kullanılması, kolayca günlük ziyaretçi limitinin dolmasına anlamına geliyor. Bu durumun doğal bir sonucu olarak site servis sağlayıcı tarafından askıya alınabiliyor. Dolayısıyla haftalar, belki de aylarca üzerinde çalıştığınız kampanya basit bir nedenden dolayı istenilen geri dönüşle sonuçlanamayabiliyor.

E-ticaret siteleri için en iyi hosting planının nasıl seçileceğini öğrenmek için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Kısıtlı Güvenlik Özellikleri

Hâlihazırda yararlanmakta olduğunuz güvenlik özellikleri yetersiz gelmeye başladıysa, hosting planınızı yükseltmeyi birinci önceliğinizin haline getirebilirsiniz. Bir web sitesinin trafiği ile doğru orantılı olarak gelişmiş güvenlik önlemlerine başvurma ihtiyacı da artıyor. Çünkü daha fazla ziyaretçi, çevrim içi işlem hacminin yükselmesi ve gelirlerde artış anlamına geliyor. Hal böyle olunca, internet sitesi kötü niyetli kişilerin veri hırsızlığına yönelik girişimlerine maruz kalabiliyor.

SSL sertifikası, veri hırsızlığına karşı en pratik önlem niteliği taşıyor. Ancak veritabanındaki yığınlar büyüdükçe yalnızca SSL sertifikasına bel bağlamamak gerekiyor. Bu durumda da paylaşımlı hosting hizmeti almak yerine VPS tarzı barındırma çözümlerine yönelmek çok daha iyi bir seçenek olarak öne çıkıyor. Üstelik VPS sunucular, site sahiplerini artan trafiğe göre bant genişliğini artırabilmelerine olanak sağlıyor.

VPS sunucu hizmetlerinin ihtiyaçlar doğrultusunda genişletilebilen kaynakları, internet sitelerinin yüksek verimlilikle hizmet verebilmesini mümkün kılıyor. Bu avantajlarına ek olarak barındırma ihtiyacınızı VPS server kiralayarak gidermeyi tercih ettiğinizde, standart planlardan çok daha gelişmiş dahili güvenlik özelliklerinden yararlanma imkanı bulabilirsiniz. Hatta servis sağlayıcınızın size sunduğu esneklik kapsamında sanal varlıklarınızı kötü amaçlı her tür yazılımdan korumak için kendi güvenlik duvarınızı oluşturabilir, özel yapılandırma ayarları kurgulayabilirsiniz.

Servis Sağlayıcının Sitenizi Sıkça Askıya Almaya Başlaması

Hosting planınızı yükseltme zamanınızın geldiğini gösteren bir diğer işaret ise servis sağlayıcınızın sitenizi sıkça askıya almaya başlamasıdır. Bu durumun meydana gelmesinde en önemli etken olarak sanal varlığınızın kullanım limitlerini sürekli olarak aşması ön plana çıkıyor. Tabii şu nedenlerden dolayı da benzer bir sorunla karşılaşabilirsiniz:

  • Hesabınızdan sizin haberiniz olmadan yasa dışı faaliyetler gerçekleştirilmesi,
  • Siteniz aracılığıyla sunucuya virüs bulaşması.

Bu tarz sorunların yaşanması riskini ortadan kaldırmak için mevcut planınızı gözden geçirip güvenlik açısından çok daha iyi bir seçeneğe yönelebilirsiniz. Böylece müşterilerinizin ya da takipçilerinizin size 7/24 erişimini mümkün kılabilirsiniz. Üstelik güvenlik açısından çok daha fazlasını sunan üst paketlere geçmek demek, çoğu zaman sınırsız disk ve trafik limiti anlamına geliyor. Haliyle en fazla satış yapacağınız dönemlerde bir anda sitenizin askıya alınıp erişilemez hale gelmesi sorununa da kalıcı çözüm üretmiş olursunuz.

Daha Fazla Disk Alanına İhtiyaç Duyulması

Web siteleri ve mobil uygulamalar, gelişim süreçleri bakımından bitkilere benziyor. Doğru içerikle beslendiklerinde ve bakımları aksatılmadığında sürekli gelişiyorlar. Tabii bu gelişime bağlı olarak daha fazla disk alanına ihtiyaç duyuyorlar. Haliyle başlangıç aşamasında hosting paketinin sağladığı alan kapasitesi yeterli gelebiliyor. Ancak sürecin devamında artan ihtiyaçlar ve geliştirme ihtiyaçlarını karşılamak konusunda aynı yeterliliği sergileyemeyebiliyor. Dolayısıyla hosting planını mutlaka yükseltmek gerekiyor.

Daha fazla disk alanı sunan bir hosting planına geçiş yapmayı planlarken yalnızca bugünü değil, yarınki ihtiyaçları da göz önüne bulundurmanızda fayda var. Yani daha yalın bir ifade ile gelecekteki disk gereksinimini öngörmeye odaklanmalısınız. Aksi halde yükseltme yaptığınız paket bugün yeterli olsa bile gelecekte sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Haliyle internet sitenize ya da mobil uygulamanıza yönelik gelişim planlarını askıya almak durumunda kalabilirsiniz.

Daha fazla disk alanına ihtiyaç duyduğunuzda, limitli paketler yerine sınırsız planlara geçiş yapabilirsiniz. Böylece web sitenizi geliştirmeye yönelik projelerinizi zorunlu olarak aksıya almak durumunda kalmazsınız. Sınırsız hosting planlarının en önemli artısı, disk alanı limitlerinin olmaması. Hatta benzer avantajdan veritabanı ve platform özelinden de faydalanabilirsiniz. Üstelik Natro sınırsız hosting paketlerini tercih ederek ömür boyu ücretsiz SSL gibi ekstra kazanımlarda elde edebilirsiniz.

Bant Genişliğinin Yetersiz Kalması

Özellikle start-up’lar için başlangıçta giderleri kontrol altında tutmak oldukça önemli bir konu. Benzer durum, yeni blog açan kişiler ve iş hayatına atılıp kendi markalarını büyütme hayali kuran girişimciler için de geçerlidir. Tabii bütçe kısıtlı olunca, ilk tercihler genelde servis sağlayıcıların sunduğu temel paketlerden biri oluyor. Ancak bu yönelim, zamanla bant genişliği açısından yetersizliği beraberinde getirebiliyor.

Zira temel planlar genelde paylaşımlı sunucularda barındırma hizmetlerini kapsıyor. Hal böyle olunca, aynı sunucudaki bir sitenin veya uygulamanın trafiği arttığında diğerlerine ayrılan kaynaklar kısıtlanabiliyor. Zaten yetersiz olan bant genişliğinin daha da düşmesi siteye erişimi imkânsız hal getirebiliyor. Dolayısıyla web sitesi veya uygulama aracılığıyla ürünleri edinmek isteyen müşteriler, farklı seçeneklere yönelebiliyor.

Bu tarz bir sorunla karşılaşmamak için tıpkı disk alanındaki gibi sanal varlıkların gelişim potansiyellerini hesaba katarak hosting planı seçilmesinde fayda var. Ayrıca paylaşımlı yerine bulut tabanlı hosting servisleri tercih edilmesi, güvenilir bant genişliği avantajını beraberinde getiriyor. Üstelik bulut hosting hizmetleri, çok sayıda sanal varlığa sahip işletmeler için en ideal seçenek niteliği taşıyor. Çünkü disk alanı açısından da ihtiyaçlar oranında özelleştirilebiliyor.

Geliştiricilere İhtiyaç Duyduğu Tasarım Özgürlüğünü Tanımaması

Özellikle giriş seviyesi hosting paketleri, belirli veritabanı türlerini ve platformları destekliyor. Örneğin; çoğu temel plan, bir adet MySQL ile sınırlanmış halde kullanıcılara sunuluyor. Dolayısıyla geliştiricilerin uygulamaya almak istedikleri güncellemeleri hazırlarken zorunlu olarak belirli seçeneklere bağlı kalmaları gerekiyor. Tabii bu durum kullanıcıların tercih haklarını etkileyebilecek bazı konulardan istemeden de olsa ödün verilmesine neden oluyor.

Geliştirme sürecinin hosting kısıtlamalarından dolayı sekteye uğraması, kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyebiliyor. Çünkü geliştiricilerin kullanıcı ihtiyaçlarına tam olarak cevap verebilme esneklikleri, barındırma hizmetinin elverdiği koşullarla sınırlı kalıyor. Geliştirme ihtiyaçlarının yeterince karşılanamaması, kullanıcı deneyimi konusunda rakiplerin gerisinde kalma sıkıntısını ortaya çıkarabiliyor. Bu durumun etkisiyle de hedeflenen satış hacmine ve ciroya ulaşmak güçleşebiliyor.

Geliştirme sürecinde sıkıntı yaşamamak için bir üst pakete geçmeyi planlıyorsanız, belli başlı detaylara odaklanabilirsiniz. Örneğin; seçtiğiniz pakette MySQL dışında farklı bir veritabanı ile uyumluluk durumunu incelemeye öncelik verebilirsiniz. Ardından platform çeşitliliği açısından paketin içeriğini irdeleyebilirsiniz. Multi platform hosting hizmetlerine yönelerek Windows ve Linux tabanlı uygulamalarınızı aynı pakette barındırabilirsiniz.

Mevcut Paketinizin Geliştirmelere Yeterince İzin Vermemesi

Markanızın tanınırlılığı arttıkça, internet sitenizdeki içerik sayısını ve çeşitliliğini artırmak istemeniz gayet normal bir durum. Bunu sağlamak için önceden bahsettiğimiz gibi daha fazla disk alanına sahip bir plana geçmeniz yeterlidir. Ancak bir marka büyüdükçe sanal varlıklarına yönelik tek gereksinim yüksek disk kapasitesi ile sınırlı kalmaz. Özellikle e-ticarete odaklı organizasyonlar, büyüdükçe daha fazla e-posta hesabına ve alan adına ihtiyaç duyabiliyor.

Çoğu temel barındırma hizmeti, belirli sayıda alan adını ve e-posta hesabını destekliyor. Daha fazlası içinse ekstra bütçe harcanması gerekebiliyor. Ancak zamanla bu yöntem, altından kalkılamayacak kadar büyük bir harcama kalemine dönüşebiliyor. Bu sorunu aşmak için mevcut paketinizi, sınırsız barındırma özelliklerini bünyesinde barındıran bir plana yükseltebilirsiniz.

Natro hosting paketleri, sınırsız web sitesi barındırma özellikleriyle sanal dünyada etki alanlarını ihtiyaçları doğrultusunda özgürce genişletmek isteyenlere hitap ediyor. Sınırsız internet sitesi açma özelliği ile tüm sanal varlıklarınızı tek bir hosting altında toplayıp yönetebilirsiniz. Organizasyonunuzun gelişim planları doğrultusunda dilediğiniz kadar e-posta hesabı ve subdomain oluşturabilirsiniz. Böylece sizi tercih eden kullanıcılara çok daha tatmin edici deneyimler yaşatabilir, hosting masraflarını artırmadan cironuzu yükseltebilirsiniz. Üstelik sınırsız hosting paketlerinin en önemli özellikleri arasında disk ve trafik kısıtlamalarını ortadan kaldırmaları da yer alıyor.

En avantajlı Natro hosting paketlerini incelemek için burayı ziyaret edebilirsiniz.

0 Shares:
Benzer İçerikler