Heidi SQL ile veritabanı yedeği nasıl alınır?

Öncelikle MySQL yedeği alırken neden bu yöntem ile veritabanı yedeği almamız gerektiği ile ilgili biraz bilgilendirme yapmak istiyorum.

Günümüz MySql veritabanları yüksek boyutta oldukları için hem yedek alırken hem de bu aldığımız yedekleri aktarırken zaman aşımı veya internet kopmaları yaşayabiliyoruz. Bu nedenle hızlı ve kolay bir şekilde veritabanı yedeklerinizi alıp aktarmanız konusunda sizlere Heidi SQL programı yardımıyla nasıl veritabanı yedeği alacağımızı birlikte inceleyelim.

1.Programın Kurulması

Aşağıdaki link üzerinden heidiSQL programını bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

https://www.heidisql.com/download.php

2.IP  İzni

*Natro üzerindeki web hosting paketlerimizde bulunan MySql veritabanlarına dışarıdan 3.parti bir uygulama ile bağlantı kurabilmemiz için ilgli veritabanına IP izni vermemiz gerekiyor. Öncelikle aşağıdaki link üzerinden IP adresinizi öğrenmeniz gerekir.

https://ipnedir.com/

*IP adresimizi öğrendikten sonra Natro müşteri hesabınıza giriş yapıyoruz ve sırası ile;

Hesabım>Hosting Yönetimi>Web Hosting Hesapları>Yönet>Veritabanı Yönetimi kısmındaki veritabanları içerisinde hangisi için işlem yapmak istiyorsanız onun için İşlemler>Şifre Değiştir/IP Güncelle kısmında ilgili IP’yi ekleyip Güncelle dememiz gerekiyor.

3.Veritabanına Bağlanma

Programımızı indirip, veritabanımıza  IP iznimizi verdikten sonra artık Heidi SQL programı ile veritabanımıza bağlanıp yedeğimizi alabiliriz.Bunun için;

  1. Heidi SQL programını açıyoruz ve bizden istenen Sunucu adı, Kullanıcı ve Şifreyi giriyoruz ve Aç diyoruz.

2.Heidi SQL ile veritabanımızı açtıktan sonra, aşağıdaki resim üzerinden de görebileceğiniz üzere ilgili veritabanımızı        Mouse ile sağ tık yapıp Veritabanını SQL olarak dışa aktar diyoruz.

3.Karşımıza gelecek olan ekrandaki ayarları aşağıdaki resimdeki gibi düzenledikten sonra Dışa Aktar butonuna tıklayıp veritabanı yedeğimizi bilgisayarımıza indirmiş oluyoruz.Veritabanı boyutunuza bağlı olarak bu indirme işlemi 15 dakika kadar sürebilir.

4.Veritabanı boyutunuza bağlı olarak bu indirme işlemi 15 dakika kadar sürebilir.İşlemin tamamlandığını aşağıdaki resimde de gösterdiğimi gibi Compressing done yazısını gördüğünüzde anlayabilirsiniz.  Sitenizin veritabanı yedeğini bu program aracılığı ile başarılı ve sorunsuz bir şekilde alabilirsiniz. Aldığınız bu yedeği de yine aynı program vasıtası ile başka bir mysql veritabanına aktarabilirsiniz.

Şimdiden faydalı bir yazı olması dileği ile… Herhangi bir sorunuz var ise yorum kısmından sorabilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler