Geçtiğimiz Ayın WordPress Gelişmeleri

WordPress Gelişmeleri-Haziran 2019

Haziran ayı WordPress topluluğu için oldukça yoğun geçti. Bugüne kadar gerçekleşen en büyük WordPress etkinliğinin yanı sıra birçok proje önemli dönüm noktalarına ulaştı ve önemli gelişmeler yayınlandı.

WordCamp Europe 2019

WordCamp Europe 2019 20-22 Haziran tarihleri arasında gerçekleşti. 3260 bilet satışı ve 97 farklı ülkeden 2734 katılımcıyla şimdiye kadarki en büyük WordPress etkinliği oldu. Kaynaklara göre 1722 katılımcı hayatında ilk kez WordCamp’e katıldı.

Etkinlikte iki gün boyunca 60 konuşmacı çeşitli konularda sunumlar ve atölye çalışmaları yaptı. Soru cevap oturumlarının da bulunduğu etkinlikte Automattic Kurucusu ve Ceo Matt Mullenweg’in WordPress Çekirdek gelişimi hakkındaki güncellemeleri ilişkin konuşması büyük ilgi gördü. Tüm etkinliği internet üzerinden canlı olarak izleyebilirsiniz.

WordCamp Europe’un 8.si 4-6 Haziran 2020’de Portekiz’in Porto şehrinde düzenlenecek.

WordPress Çekirdeğinde XML Site Haritaları için Teklif

Bu ay XML site haritası oluşturulmasının WordPress çekirdeğine getirilmesi konusunda bir teklif önerildi. Bu özellik, geleneksel olarak eklentilerle sağlanmakta ve farklı sitelerde farkı şekillerde uygulamaya neden olmaktadır. Bu birçok sitenin XML site haritasına sahip olmadığı anlamına gelmektedir. XML site haritası sitenizin arama motorlarında doğru bir şekilde dizine eklenmesi konusunda önemli olduğu için haritanın bulunmaması bazı problemlere yol açabilmektedir.

XML site haritalarıyla ilgili teklifin detaylarında çekirdek site haritalarının nasıl yapılandırılacağı ve ekibin bu yapıyı nasıl kuracağı yer alıyor. Ayrıca öneride WordPress’in hangi yönlerinin dahil edilip edilmeyeceği de yer aldı.

İspanyolca Topluluk için Dönüm Noktası: Çeviri

İspanyol WordPress topluluğu WordPress çekirdeğini tüm meta projeleri, uygulamaları ve en iyi 200 eklentisi ile dünyada yerelleştiren ilk topluluk olmak için çok çalıştı. 2951 kişinin katkılarıyla oluşan en büyük çeviri ekibi sayesinde bunu gerçekleştirebildi.

WordPress 5.2.2 Bakım Sürümü

18 Haziran’da WordPress’in 5.2.2 sürümü, 13 hatayı düzelten ve 5.2 ile gelen Site Sağlığı (Site Health) özelliğini geliştiren bir bakım sürümü olarak yayımlandı. Eğer siteniz otomatik olarak güncellenmediyse, güncellemeyi indirebilir veya WordPress panelinizden manuel olarak kontrol edebilirsiniz. Bu sürüm JB Audras, Justin Ahinon, ve Mary Baum ortak liderliğinde 30 kişinin katkılarıyla hayata geçirildi.

WordPress Çekirdeği için Uçtan Uca Testi

27 Haziran’da e2e (uçtan uca) testi WordPress’e sunuldu ve devam eden entegrasyon sürecine dahil edildi. Gutenberg tarafından başarıyla kullanılan e2e testi, gerçek kulanıcı senaryolarını simüle etmek ve süreç akışlarını doğrulamak için kullanılıyor. Şu anda kurulum için Docker’ın çalışması gerekiyor. Öte yandan bir dizi e2e test hizmetleri Gutenberg’in kaynaklarında mevcut.

Tema İnceleme Ekibinden Özellik Paketleri

Tema özelliği kaynaklarında yapılan bir teklifin ardından, özellikler paketinde de bir güncelleme yapıldığı açıklandı. Kod incelemesi ve testi gerektiren 2 yeni paket oluşturuldu. Paketlerden ilki olan Otomatik Yükleme Paketi (Autoload Package), Paket Yöneticisi (Composer) bulunmayan tema geliştiricileri için temel bir paket-yine de bu paket yerine bir paket yöneticisi önerilmektedir. Diğer paket ise Customizer yani WordPress çekirdeği içine yerleştirilmiş ve en modern temaları barındıran araç için Buton Paketi. Bu paket ile tema yazarları herhangi bir URL için buton veya link oluşturabilmektedirler.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler