E-Ticaret ‘te Satacağımız Ürünleri Nasıl Seçmeliyiz?

E-ticaret, önceki yazılarımızda da bahsettiğimiz gibi sanal olarak herhangi bir ürün ya da hizmetin satılması ya da satın alınmasıdır. Günümüzde artan internet ve teknolojik alet kullanımı ile birlikte dijital reklam bütçelerinin klasik reklam bütçelerine oranla hızla büyümesi ülkemiz adına e-ticaret hacmini oldukça artırmıştır.

TÜBİSAD’ın raporuna göre Türkiye’de 2018 yılında e-ticaret 60 milyar TL gibi bir hacme ulaşmıştır. Bunun içinde aklınıza gelebilecek en küçük ürün olan not defterinden belki hiç tahmin etmeyeceğiniz beyaz eşyalara kadar çok geniş yelpazede ürünler bulunmaktadır.

Büyüyen ve gelişen e-ticaret pazarında yer almak isteyen satıcıların kendi e-ticaret sitelerini kurmak için kolaylıklar sağlayan Natro E-Ticaret Hosting paketini satın alıp WooCommerce eklentisini kullanarak ya da kendi özel hostingleri üzerinde OpenCart alt yapısını kullanarak satış yapmaya başlayabilirler. Ancak satış yapmadan önce, hatta e-ticaret yolculuğuna çıkmadan önce mutlaka ama mutlaka belirlenmesi gereken bir şey vardır: Mağazanızda ne satacaksınız?

Ne satacağınızla ilgili fikirler aklınızda şekillenmeye başladığı zaman size vereceğimiz bir adet web sitesi ve bir adet Google Chrome eklentisini kullanarak satmak istediğiniz ürünlerle ilgili gerçekten talep var mı, talep varsa seviyesi nedir gibi soruların yanı sıra rekabet seviyesini ve reklam verenler arasındaki maksimum tık başı teklifi görebilirsiniz.

Google Trendler

Google trendler sayfasını kullanarak e-ticaret sitenizde satmak istediğiniz ürünü kabaca yazarak (örneğin bluetooth hoparlör) arama hacmini görebilirsiniz. Burada bizim için sunulan Yer, Zaman, Kategori ve Arama Yeri gibi alt kırımlar ise ürünümüzü pazarlayacağımız kitle hakkında çok daha detaylı bilgiye sahip olmamıza yardımcı olacaktır. Arama yaptıktan sonra çıkan sonuç sayfasının alt kısmında ise seçtiğiniz ülkenin en çok hangi şehir ya da eyaletlerinde arama yapıldığı, ilgili konular ve ilgili diğer aramalara dair bilgi bulabilirsiniz.

Bluetooth Hoparlör
Bluetooth Hoparlör

Keywords Everywhere Chrome Eklentisi

Keywords Everywhere eklentisini kurarak e-ticaret yaparak satmayı düşündüğünüz ürünlere yönelik Google aramaları yapabilirsiniz. 30 Haziran 2019 itibariyle bluetooth hoparlör diye arama yapıldığında çıkan sonuçları şu şekilde görebiliriz.

Buradaki sonuçlara baktığımızda bluetooth hoparlör arama hacmi aylık 49500, tıklama başı maaliyet $0.04 ve rekabetin en yüksek seviyede olduğunu görüyoruz(rekabeti ondalık kesir şeklinde yüzde olarak veriyor). Aynı zamanda bu eklentiyi kullanarak yaptığınız aramayla ilgili olan Alakalı Anahtar Kelimeleri ve İnsanlar Başka Ne Aramış? gibi verileri de görebilirsiniz.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler
Devamını Oku

Proticaret Kurulum Adımları

Bu makalemizde natro.com web hosting hizmeti için ProTicaret kurulumunun nasıl yapılabileceğini açıklayacağız. Öncelikle aşağıda belirtilen sayfaya giriş yapıp ProTicaret kurulum…