Dünya genelinde bir günde 157.659 alan adı kaydedildi

Dünyayı saran koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler her geçen gün artırılırken evden çalışmaya başlayan veya online projelere ağırlık veren kişi sayısı da artmaya devam ediyor.

DNpedia verilerine göre, 15 Mart 2020 pazar günü dünya genelinde toplam 157.659 alan adı kayıt edildi. Bahsi geçen bu rakam, tüm uzantıların toplamını içeriyor. Kayıt edilen bu alan adları da eklendiğinde dünyada toplam kayıtlı alan adı sayısı ise 203.694,024 olarak güncellendi.

Kayıt edilen 157.659 alan adı arasında zirvenin sahibi ise 85.181 adet ile .COM uzantısı olarak dikkat çekiyor. En çok kayıt edilen 10 alan adı uzantısı ise alttaki listeden görülebilmekte.

En Çok Kayıt Edilen 10 alan adı uzantısı

Liste incelendiğinde dikkat çeken noktalardan biri de yeni uzantılardan .TOP alan adının 31.064 adet yeni kayıt ile .NET uzantısının 5 katı oranında geçmiş olması ve listenin 2. sırasında yer alması. Burada muhtemel sebep ise .TOP uzantısının 1,99$ gibi rakamlara kampanyalı kayıt fırsatı sunması olabilir.

Bununla birlikte aynı tarihte yenileme yapılmadığı için silinen toplam alan adı sayısı ise 158.382 olarak raporlanıyor. Silinen alan adı uzantıları arasında liderlik 97.903 adet ile .COM uzantısına ait. Yeni kayıt ile silinen alan adı sayılarına bakıldığında 15 Mart 2020 tarihinde dünya genelince kayıtlı .COM uzantısının artış göstermediği, aksine 12.722 adet azaldığı görülmekte.

Anlamlı ve kısa alan adı kayıt etmenin oldukça zor olduğu günümüzde, daha önceden kayıtlı olan ve düşen/silinen değerli ve anlamlı alan adlarını yakalayarak projeleriniz için değerlendirebilirsiniz. Bununla birlikte jenerik alan adları da önemli bir yatırım aracı olarak tercih ediliyor.

Sahip olmak istediğiniz ve 5 gün içerisinde düşecek anlamlı/jenerik alan adlarını Natro Backorder servisi ile kayıt edebilirsiniz. İlgilendiğiniz kelimeyi sorgulayarak o ve benzeri düşecek domainleri listeleyebilir, dilediğiniz seçerek backorder talebi oluşturabilirsiniz.

Backorder sorgulaması yapmak için tıklayın.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler