En Avantajlı Fiyatlarla .XYZ Domain Kaydedin!

En genel tanımıyla domain, bir web sitesinin alan adı yani internet üzerindeki adresidir. Örneğin, “www.natro.com” sitenin alan adı yani domainidir. Web sitelerini ulaşılabilir kılan domain sistemi, şirketlerin internet dünyasındaki geleceğini belirler. Üzerinde dikkatlice düşünülmesi gereken domainler, web sitenin kolayca bulunmasını sağlar ve site üzerindeki trafiği arttırır. Bu nedenle akılda kalıcı ve hatırlanması kolay domainler tercih etmek gerekir. Doğru domain seçimi SEO çalışmalarında da oldukça önemli bir yere sahiptir. Tercih edebileceğiniz üç farklı domain çeşidi bulunur: Üst düzey domainler (TLD), ikinci düzey domainler (SLD) ve üçüncü düzey domainler.

.XYZ domainler, üst düzey alan adları arasında yer alır. Dijital dünyadaki yenilikleri ve gelişimleri kapsayan sistemin ismiyse X, Y ve Z kuşaklarından gelir. “Generation X, Y, Z” olarak tanımlanan domainler, 2014 yılında piyasaya sürülmüştür. Herhangi bir ülke, bölge ya da şirketle ilgisi bulunmayan .XYZ domainler, tüm web sitelerinin kullanımına uygundur. Türevlerine göre çok daha uygun fiyatlı bir alternatif olan .XYZ uzantılı domainler bu özelliği nedeniyle sıkça tercih edilir. TLD yani üst düzey domainler kategorisinde yükselişe geçen .XYZ uzantılı adresler; kişisel e-postalar, şirket siteleri ya da sanal mağazalar için kullanılabilir.

Neden .XYZ Domain Tercih Etmelisiniz?

Domainler tıpkı kimlikler gibi bir web sitesine ait ve taklit edilemez uzantılardır. Bu nedenle domainler web sitesinin kullanıcılar tarafından algılanan görünümünü de belirler. Domaini bulunmayan bir web sitesine yalnızca IP adresiyle ulaşılabilir. Yani domainler IP sisteminin web dünyasındaki daha basit ve ulaşılabilir bir çözüm yoludur. Şirketler de kimliklerini belirleyen bu uzantı sistemi içerisinde en güvenilir ve uygun fiyatlı alternatifi arar. .XYZ uzantılı alan adları sıkça tercih edilir ve üst düzey domainlerden biri olarak yerini alır. Web sitesi sahipleri için oldukça uygun fiyatlı bir alternatif olan .XYZ uzantısı, Google ana kuruluşuna ait popüler siteler tarafından da kullanılır. Ayrıca ikinci el işlem değeri oldukça yüksektir.

Yenilikçi bakış açısıyla piyasa sürülen .XYZ domainler aritmetik yapısı itibariyle oldukça akılda kalıcıdır ve yazımı kolaydır. Bu sayede internet sitelerinin ulaşılabilirliğini de artırır. .XYZ domainlerin belirli bir ülkeye ya da sektöre ait olmaması da web sitesi sahipleri için olumlu bir özelliktir. Özellikle düşük bütçeli işletme sahipleri .XYZ domainleri tercih ederek düşük maliyetli bir şekilde alan adı elde edebilir. Günlük ortalama 3000 .XYZ domain kaydı alınırken güncel toplam kayıt sayısı ise 6 milyonun üzerindedir. .XYZ domainlerin herhangi bir kayıt koşulu bulunmaz. Transfer edilebilir ve 1-10 yıllık süre boyunca satın alınabilir. Alan adı tescili olarak tanımlanan domain sistemi aslında minimum 1 senelik kiralama işlemidir. .XYZ domain kullanıcılarının %88’i yıllık yenilemeyi tercih etmektedir.

.XYZ Domainler Güvenilir mi?

TLD yani üst düzey domainler kategorisinde yer alan adresler temelde hiçbir güvenlik sorunuyla ilişkilendirilemez. Bilinen pek çok markanın da kullandığı bu uzantılar, ‘’.com’’ ve ‘’.net’’ gibi popüler domainler kadar güvenilirdir. Ucuz bir alternatif olarak pazarlanan .XYZ domainler, fiyat algısı nedeniyle web dünyasında güvenilmez siteler olarak tanımlanır. Fakat .XYZ domainlerin türevlerine göre uygun fiyatlı olmasının nedeni en yeni jenerik uzantılar arasında yer almasıdır. Web sitesi sahiplerine kısa ve akılda kalıcı alan adları sağlayan .XYZ domainler, popüler alternatifler arasından ayrılarak domain bulma süresini kısaltır. Natro, müşterilerine 7/24 ücretsiz Müşteri Hizmetleri servisi sunarak telefon desteği ve çevrimiçi/çevrimdışı destek; NatroTV ve Hosting Blog üzerinden ise self destek sağlar. Bu sayede web sitesi sahipleri daha güvenilir koşullarda hizmet alır.

.XYZ domainleri yükselmekte olan TLD’ler arasında yer alır. Bu nedenle müşteri yelpazesi de giderek genişlemektedir. Her domainde olduğu .XYZ uzantılarında da kötü amaçlı kullanıcılara rastlanabilir. Bunun tek sebebi ise tüm kullanıcılara uygun hizmet olanağı sağlamasıdır. .XYZ domainler web sitesi sahiplerine kurumsal kimlik imajı da kazandırır. Natro, .XYZ domaini tercih edenler için WHOIS güvenliği sağlar. Sunulan bu gizlilik hizmeti sayesinde kişisel veriler kamunun ulaşabildiği veri tabanları içerisinde gizlenir. İstenmeyen taraflardan gelebilecek e-postalar da bu sayede engellenmiş olur. Kimlik hırsızlığı ve SPAM önlenerek kişisel verileriniz koruma altına alınır.

.XYZ Domain Nasıl Alınır?

Domain seçiminde dikkat edilmesi gereken üç temel nokta bulunur: Kolay yazılabilmesi, marka ile özdeş bir vizyona sahip olması ve kolay hatırlanabilmesi. Bu noktalara dikkat ederek internet siteniz için en uygun domain adresini seçtiyseniz son adımınız bu isme resmi olarak sahip olmak. Peki .XYZ domain nasıl alınır? İlk olarak “uygunluk” kontrolü yapmanız gerekir. Seçtiğiniz domainin kullanılabilir olduğundan emin olmak için Natro üzerinden .XYZ domain alan adı sorgulama işlemi yapabilirsiniz. Uygun fiyat seçenekleriyle domain tescil kontrolünü gerçekleştirebilirsiniz. Natro yalnızca seçtiğiniz domainin kullanılabilirlik bilgisini sunmaz. Aynı zamanda tercih edebileceğiniz diğer domain alternatiflerini de listeler. Bu sayede tüm domain seçeneklerinin fiyatlandırmalarına da kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Natro, .XYZ domaini satın alabileceğiniz en kapsamlı domain tescil şirketleri arasında yer alır. Hosting, sunucu kiralama, SSL sertifikası, hazır web sitesi tasarımları ve kurumsal e-posta gibi özel hizmetler de sunar. Ayrıca 7/24 ulaşabileceğiniz Müşteri Hizmetleri servisi bulunur. Bu sayede domaininiz ile ilgili oluşabilecek herhangi bir sorun kolaylıkla çözülebilir. Domaininizi tescilledikten sonra sistemden kayıt oluşturabilirsiniz. Natro üzerinden domain sorgulama dışında domain transfer, domain backorder, toplu domain sorgulama ve domain değerleme gibi pek çok hizmete de ulaşabilirsiniz. 0.99$’dan başlayan fiyatlarla hizmet alabileceğiniz Türkiye’nin lider domain ve hosting markası Natro, web siteniz ve kurumsal ihtiyaçlarınız için çözümler sunar. Natro ile hayalinizdeki web sitesine jet hızında ulaşabilirsiniz. Gelişmiş veri merkezi, yüksek güvenlik alt yapısı ve 15 gün koşulsuz iade garantisi ile web sitenizin kimliğini oluşturmak artık çok daha kolay.

0 Shares:
Benzer İçerikler