Backlink İnşaasında Yapılan Hata !

Backlink, bir web sitesinden başka bir web sitesine gelen bağlantılar olarak tanımlanır. Bir taraftan da bir web sitesini diğer sitelerde ne kadar popüler olduğunu gösterir. Backlink SEO çalışmalarında önemli bir kriterdir ve doğal çalışmalar yaparak elde edilmelidir. Backlink alınacak site, kendi web sitenizin içeriği ile doğrudan ya da dolaylı olarak alakalı olmalıdır ki Google bu backlinkleri sizin için olumlu kabul etsin.

Google robotları sitenizi indexlediğinde, sitenize gelen ve sitenizden giden bağlantıları kontrol eder ve yine siteniz ile olan alakalarına göre puan verir. Bu puanlama ile birlikte Google’daki yükselişiniz daha hızlı olacak ve elde edeceğiniz başarının daha kalıcı olmasını sağlayacaksınız.

Bunu bilen pek çok web sitesi sahibi ya da webmaster, sitelerine backlink sağlamak için çeşitli çalışmalar yapar. Yapılan bu çalışmalar kapsamında, tanıtım yazıları yazılarak blog ve forumlarda paylaşımlar yapılır, dizin sitelerine kayıtlar yapılır vs.

Bu çalışmalar içinde yapılan en büyük hatalardan biri; son zamanlarda forumlarda ve sosyal paylaşım sitelerinde revaçta olan, büyük puntolar, renkli rakamlar ve süslü cümlelerle kampanyaları yapılan “link satışı”dır. Çok uygun fiyatlara satılan, birkaç günde sitenize onlarca backlink sağlayacak olan bu kampanyaların web siteleri için uzun vadede hiçbir faydası yoktur. Siteniz için yapacağınız bu çalışmalar ile Google’da yükselmeyi beklerken kısa süre sonra aslında sitenizin backlink çöplüğüne döndüğünü fark edeceksiniz.

En başta da söylediğim gibi backlinkler sitenizin referansıdır. Diyelim ki bir restoran siteniz var ve düşünün ki bu siteye bir oyun sitesinin forumundan backlink geldi. Bu size yarardan çok zarar sağlar. Ancak var olan restoran sitenize, yemek tarifi veren forumlardan, restoranlar hakkında bilgi veren bloglardan backlink gelmeli ki içeriği ile içeriğiniz arasında Google bağlantı kurabilsin. Ancak bu şekilde hedeflenen anahtar kelimede istediğiniz başarıyı elde edebilirsiniz. Tabi her şeyden önemlisi elde ettiğiniz bu başarının kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz.

Sitenize gelen bağlantıların işe yaramadığını ya da art niyetlerle başkaları tarafından yapıldığını düşünüyorsanız Google’ın “ Link Reddetme Aracını kullanarak, bu bağlantıları Google ‘a bildirebilir ve işe yaramayan backlinklerden kurtulabilirsiniz.

Kısaca; nasıl ki bir iş başvurunda, kendinizi en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyor ve iyi referanslar yazmak için özen gösteriyorsanız, Google’a da kendinizi iyi bir şekilde tanıtmak için size en iyi referans olacak siteleri seçmelisiniz. Bu şekilde yükselişiniz daha hızlı ve daha kalıcı olacaktır.

Faydalı olması dileğiyle

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler