AKN ve AKK Nedir?

AKN ve AKK Nedir?
AKN ve AKK Nedir?

İnternet kullanıcılarını son dönemde en çok etkileyen konulardan biri AKK ve AKN. Peki, AKN ve AKK nedir?

Aslında AKK ve AKN aynı anlama geliyor. Kısaca internet kullanımlarında limitin sınırlandırması olarak açıklanabilir. AKK ve AKN nedir sorusunun yanıtına verilecek olan ilk yanıt, internet kullanımlarınızın sınırlandırılmasıdır. İnternet satın alma  gibi bir durumunuz olması durumunda, internet sağlayıcınız tarafından bu husus hakkında bilgi alacaksınız. Detaylı bir şekilde aldığınız internette ödeme ve diğer detaylar sunulurken, sınırlama hakkında da bilgi verilecektir.

Adil Kullanım Kotası

Evet, AKK – adil kullanım kotası olarak açılıyor. Ucuz internet kullanmak isteyen kişiler için AKK’nin son derece problem olduğunu söyleyebiliriz. İnternet sunucuları tarafından oluşturulan paketlerde AKK’siz gibi seçeneklerin olduğunu göreceksiniz. Bu durumda aslında sınırlandırma olmadığını gösteriyor. Fakat bunun için ödenmesi istenen tutarlar fazla olabiliyor. Sabit olan bir internet hızı için ödemelerin daha yüksek olması söz konusu oluyor.

AKK ne anlama geliyor?

Sınırlanma olarak düşünebilirsiniz. Belirlenmiş olan bir kota vardır ve kullanımının bu kotayı geçmesi durumunda internet hızı düşmektedir. Kişilerin internet kullanımlarının belirlenmiş olan AKN sınırı, direkt olarak internet kullanımının kontrol altına alınması içindir. Bu durumda direkt olarak belli bir kotanın aşılması ile internet hızında düşme olacaktır.

Adil Kullanım Noktası Nasıl Belirlenir?

Bakıldığında adil kullanım noktası belirlemesinin direkt olarak internet sunucuları tarafından sunduğunu göreceksiniz. Ancak bunun için resmi olarak belirlenmiş  sınırlar var. Genel olarak ödemelerin az çok değişmesi ile hemen hemen internet sunucularının tamamının bu şekilde bir sınırlama ile hizmet verdiğini bilmelisiniz. Direkt olarak sınırlama üzerinden hareket edilerek size de bilgi verilerek ona göre internet bağlanılacaktır.

Sınırsız İnternet Avantajı;

Sunulan AKK ve AKN ler ile tüm internet kullanımları sınırsız olmuştur. Yani sınırlanan şey internetinizin hızıdır. Bu hızın belirlenmesi ise söylenen AKN AKK ile olacaktır. Belirlenen sınırın geçilmesi durumunda direkt olarak internet üzerinden işlemlerin gerçekleşmesi de sağlanacaktır. İnternet satın alma sırasında size bu konuda hakkında detaylı bilgi verilmesini isteyebilirsiniz.

AKK ile Sınırsız İnternet

Sınırsız internet AKK ile sunulur. Artık tüm internet kullanımları bu şeklide olmuştur. Zaman zaman AKK kaldırılması gibi hususlar da gündeme gelmektedir. Ancak öncesinde alınan kullanımlar için paketler için direkt olarak kullanımın AKK üzerinden olması gerektiği yönünde bilgiler verilecektir. Değerlendirip, direkt olarak bu alanda sınırsız internet kullanımının belli bir hız üzerinden gerçekleşecek olduğunu bilerek hareket edebilirsiniz. Sizin için sunulan bilgilere bakarak direkt olarak bu alanda aldığınız hizmetin en iyi şekilde olması için paketleri inceleyerek karar verebilirsiniz. AKK’siz internet paketleri ile sınırlandırma olmadan, belirlenmiş olan aylık ücretler ile internet kullanımının olmasını sağlayabilirsiniz. Farklı sunuculardan bilgi almak sizin için en avantajlısı olacaktır.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler