2012 Yılı Sosyal Medya İstatistikleri

Nexum tarafından hazırlanan “2012 Biterken” adlı sosyal medya infografikte Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, Youtube, Foursquare ve Google kullanımı ile ilgili bilgiler bulunuyor.

Sosyal medya infografiğine göre 901 milyon aylık aktif facebook kullanıcısı bulunuyor. Mobilde 467 milyon Facebook kullanıcısı varken, kullanıcıların sitede geçirdikleri aylık ortalama süre ise sayaca 7 saat 45 dakika olarak yansıyor. Etkileşim oranına baktığımızda ise Facebook’a günlük 300 milyon fotoğraf yüklendiğini ve 2.7 milyar like butonu kullanıldığını görüyoruz.

social-networks465 milyon kullanıcısı olan Twitter, her saniye 11 yeni kullanıcı kazanıyor. Twitter’da günlük 175 milyon, saniyede ise yaklaşık 750 tweet atılıyor.

Pinterest 10 milyon kullanıcı sayısına ve 1 milyon günlük ziyaretçi sayısına sahip. Pinterest’te en çok el sanatı, hediyeler, hobiler, ev tasarımı ve moda ile ilgili fotoğraflar paylaşılıyor.

Facebook’un satın almasından sonra kullanıcı sayısı ivme kazanan İnstagram 100 milyon kullanıcıya sahip, like butonu saniyede 575 defa kullanılıyor.

Bir Google servisi olan Youtube, 106.7 milyon aylık ziyaretçi sayısı ve 4 milyar günlük izlenme sayısı ile öne çıkıyor. Youtube’da en çok izlenen r57 video ise son zamanlarda oldukça popüler olan PSY’nin Gangnam Style klibi.

Google’da 146 farklı dilde 1.2 trilyon arama yapılmış, en çok arananlara baktığımızda, Whitney Houston, Kate Middleton gibi ünlü isimlerin yanı sıra, son zamanlara damgasını vuran olaylar da top 10 listesinde yer alıyor.

nexumsocial

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler