Yeni Nesil Bir Web Sitesine Nasıl Sahip Olabilirsiniz?

Kişisel, hizmet veya kurumsal içerikli bir siteniz var ve dikkat çekmek, benzer içeriğe veya hizmete sahip alternatifleriniz arasından sıyrılmak, öne çıkmak istiyorsunuz. Peki web sitenizin görselliğine, tasarımına ne kadar dikkat ediyorsunuz? Bu konuda ne düzeyde yatırım ve çalışma yapıyorsunuz?

web-tasarım-nasıl-olmalı

Projenizin veya sunduğunuz hizmetin ilgi çekici olması kadar bunu sunuş şekliniz olan web sitenizin görünümü de bir o kadar önemlidir ve bunun bir çok sebebi vardır. Bunlara birkaç örnek vermem gerekirse;

  • Oluşturduğunuz imaj
  • Verdiğiniz güven
  • Kalite algısı

gibi temel maddeler şeklinde sıralayabilirim. Kişiler web sitenizi ziyaret ettiğinde ilk izlenimleri de oldukça önemlidir. Bu ilk izlenimi yaratan en önemli unsurlardan birisi de web sitenizin tasarımıdır. Eğer düzgün ve düzenli bir web siteniz yoksa, ziyaretçilerinizin alternatiflerinize yönelme ihtimali oldukça yüksektir. Çünkü bir çok kişi, yüzünüz olan web sitenize bakarak bir ön değerlendirme yapar ve web sitenizin görünüşü, yaptığınız işin kalitesine veya özenine dair bir ön yargı oluşturabilir.

Böyle bir durum ile karşılaşmamak için bu konuda yatırım ve çalışma yapmanız oldukça önemlidir ve size artı puan kazandıracaktır.

Özellikle hizmet veya kurumsal içerikli web sitelerinin bu konuya dikkat etmeleri yerinde olacaktır.

Ayrıca günümüzde mobil teknolojilerin geldiği noktada, web sitenizin de HTML5 / CSS3 mobil ve tablet uyumlu olması da oldukça önem taşımaktadır ve kullanıcıların ziyaret, etkileşim ve dönüşüm oranlarını da ciddi seviyede etkilemektedir.

Peki, web sitenizin tasarımı konusunda yatırım ve çalışma yapmak, kaliteli ve dikkat çekici bir görünüm kazandırmak istiyorsunuz ama bu aşamada nasıl hareket edeceğinizi veya tercihlerinizi ne yönde kullanacağınız bilmiyor veya karar mı veremiyorsunuz? Ya da bütçeniz mi sınırlı?

Öncelikle, ülkemizde kurumsal veya freelance olarak çok kaliteli tasarım çalışmaları yapan seçenekler olduğunu belirtmek isterim. Bütçeniz çerçevesinde kurumsal şirketlere kısa bir Google araması ile ulaşabilir, daha kısıtlı bir bütçeniz varsa da genelde webmaster forumlarında bulabileceğiniz freelance çalışan tasarımcılara ulaşarak çalışmanızın detayları konusunda görüşebilirsiniz.

Responsive-web

Bu iki seçeneğin de dışında bir alternatif arıyorsanız, işte yazının bundan sonrası oldukça önemli. Uygun fiyatlı ve kaliteli tasarımlar için çeşitli kaynaklar bulunmakta. Bu kaynaklarda yine kurumsal tasarım şirketleri veya freelance tasarım işi yapan kişilerin çalışmaları yer alıyor. Ancak bir farkla, belirli bir fiyatlandırma politikası olduğu için, kurumsal veya bireyler çalışmalar olmaları fark etmeksizin, işin boyutuna ve kalitesine göre belirli sınırlarda ve genelde aynı oranlarda fiyatlarla çok kaliteli tasarımlar satılıyor.

Web sitenizin alt yapısına göre (HTML, WordPress, E-ticaret vb.) ihtiyacınız olabilecek bir çok kategoride bulunan binlerce hatta milyonlarca tasarım arasından inceleyerek ve online olarak test ederek ihtiyacınıza yönelik yeni nesil çözümler bulabilirsiniz.

Beğendiğiniz tasarımın ödemesini yaptığınızda ise, tasarımcı şirket veya kişi ile herhangi bir iletişim kurmanıza gerek kalmadan, anında panelinizde indirilebilir bir şekilde tasarımınıza sahip olabilirsiniz. Satın aldığınız tasarıma ait arşiv dosyasının içerisinde mutlaka kurulum, yerleşim, tasarıma özgü özellikler ve ayarlamalar ile ilgili resimli ve metin içerikli anlatımlar bulunan dokümanlar yer almaktadır ve takıldığınız noktalarda bu dokümanlardan yardım alabilmektesiniz. Ancak yine de atın aldığınız tasarım hakkında sorularınız veya yardıma ihtiyacınız olan konular varsa da tasarımın satıldığı sayfadan herkesin görebildiği mesaj panosu aracılığı ile tasarımcıya bu soruları iletebilir ve kısa süre içerisinde yanıt alabilirsiniz.

Bazı durumlarda tasarımcı sizden panel bilgilerinizi isteyerek bizzat kendisi ayarlama veya düzeltmeler yapabilmektedir. Tasarıma ait mesaj panosuna yazılan her şey, herkes tarafından görülebildiği için de yine ekstra bir kaynak niteliği taşıyabilmektedir.

Şimdi gelelim asıl konuya, bu tasarımları nereden edinebilirsiniz?

Altta benim kişisel olarak kullandığım veya incelediğim 2 alternatifi de yazıyorum, incelemenizde fayda var;

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler