WordPress’e Alternatif Diğer CMS’ler

WordPress pek çok açıdan web sitenizi oluşturmanız için size ciddi avantajlar sağlar. Kolay kurulum, sürükler bırak özelliği ile tasarım düzenlemeleri, hazır temalar, eklentilerle çözülebilen pek çok ihtiyaç bunların başında gelir. Peki bu kadar kolaylığı size sunmasının yanında WordPress’i tercih etmeme sebepleriniz neler olabilir hiç düşündünüz mü?

Belki biraz daha az detayla ilgilenmek istiyor ve tamamen hazır olarak bir web sitesi kullanmak istiyor olabilirsiniz. Her ne kadar WordPress şablonlar ve eklentiler üzerinde çalışsa da çoğu zaman yazılımsal ilgilenmeniz gereken bazı durumlarla karşılaşabilirsiniz. Eğer bu süreçlerden hiç anlamıyorsanız dışarıdan bir yazılımcı desteği almanız gerekebilir. bilmeden yapacağınız düzenlemeler web sitenizde veri kaybına sebep olabilir. Eğer daha az sorumluluk alarak yönetebileceğiniz bir web sitesi alt yapısı arıyorsanız birkaç öneriyi bu yazımızda sizinle paylaşalım.

Worpress Alternatifleri Nasıl Seçilir?

WordPress’e bir alternatif arıyorsunuz; fakat pek çok seçenek arasından hangisinden tam anlamıyla verim alabileceğinizi bilmiyor olabilirsiniz. Bu gibi durumlarda öncelikle ihtiyaçlarınızı belirleyerek işe başlayın. Web sitenizi hangi amaçlarla kullanacağınızı, ne kadar sıklıkla düzenleme yapmak istediğinizi ve buna benzer sitenizle ilgili detaylrı öncelikle düşünmenizde fayda var. Bu sayede seçimlerinizi yaparken çok daha hızlı ve net karar verebilirsiniz. Örneğin SEO araçları çok önemlidir, Worpress alternatifi olarak geçeceğiniz altyapıda bulunması olmazsa olmazdır.

WordPress alternatiflerini değerlendirirken birkaç farklı seçeneğiniz var. Başka bir açık kaynaklı içerik yönetim sistemi seçebilirsiniz veya tek bir yerde barındırma ve web sitesi oluşturma araçları arıyorsanız, tescilli yani dışarıdan bununla ilgili bir hizmet alabileceğiniz CMS türü seçebilirsiniz. Tescilli bir CMS, genellikle yerleşik SEO araçları ve gelişmiş güvenlik özellikleri gibi daha fazla işlevsellikleri size sunar. Ancak, bir CMS’nin tüm özelliklerini ve eklentilerini öğrenmek, keşfetmek veya bunlardan yararlanmak için zamanınız yoksa hazır bir web sitesi oluşturucu da tercih edebilirsiniz.

Hazır araçlar elbette size zaman ve yönetim kolaylığı açısından avantaj sağlayacaktır. Fakat burada da hazır şablonlar arasından yapmak istedikleriniz konusunda kısıtlı kalabilirsiniz. Satın aldığınız şablon özelliklerinin dışına çıkamayacağınız için ekstra bir ekleme çıkarma yapamayabilirsiniz. Aslına bakarsanız hiçbir platformun bir diğerinden daha kolay, tamamen avantajlı veya mükemmel bir yanı yoktur. Bu tamamen sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillenebilecek bir seçim olmalıdır. İhtiyaçlarınızı belirlerken dikkat edebileceğiniz noktalar konusunda sorun yaşıyorsanız birlikte değerlendirelim.

Konu ile ilgili daha detaylı bilgiye “WordPress Nedir? Neden WordPress Kullanılmalı?” yazımızdan ulaşabilirsiniz. 

  • Bütçeniz nedir? En önemli ve ilk soru elbette bu olmalı. Nasıl bir bütçeye göre hareket ettiğinizi bilirseniz incelediğiniz hizmetlerin size uygun olup olmadığını da kolayca öğrenebilirsiniz. Bazı hazır hizmetler diğerlerine göre çok daha maliyetlidir. Eğer sizin bütçenizin dışındaysa bu alternatifleri hiç incelemeden diğer alternatifleri değerlendirebilir böylece zaman kazanabilirsiniz.
  • Sitenize ne sıklıkla yeni sayfalar ekleyeceksiniz? Bu sorunun cevabı sitenizde ne kadar değişiklik yapacağınızı size verir. Eğer çok sıklıklar yeni sayfa eklemesi yapmıyorsanız statik olarak hazır bir şablonu kullanabilir ve uzun süre bununla idare edebilirsiniz. Fakat öte yandan her hafta sayfa eklemeniz gerekiyorsa yönetim paneline erişim, sayfa düzenleme yetkisi gibi özelliklerin muhakkak sizde olması gerekir. Bu özelliklere göre tercihinizi yapmalısınız.
  • Sitenizin görünümü üzerinde ne kadar kontrol istiyorsunuz? Örneğin temanızda bir değişiklik yapmak isteyecek misiniz yoksa bu işlere hiç girmek istemiyor musunuz? Site içindeki görselleri değiştirmek istiyor musunuz? Bu soruların tamamı site kontrol panelinde ne kadarlık bir erişime sahip olacağınızı belirleyeceğinden önemlidir. Tercih yaparken özellikle dikkat etmelisiniz.
  • Sitenizin hızı, güvenliği ve performansı ne durumda? Mevcut WordPress siteniz eğer iyi durumdaysa, yerine geçeceğiniz alternatifiniz de en az onun kadar iyi olmalı. Bu nedenle alternatifleri incelerken performans özelliklerini de iyi inceleyin. Mevcut WordPress sitenizden daha iyi performans almak bu noktada en büyük hedefiniz olsun. Hiçbir zaman mevcut sitenizden daha düşük bir performans kullanmamaya çalışın
  • Sitenizi çalıştırmanıza yardımcı olan birden fazla kullanıcınız olacak mı? Site yönetimini siz mi yapıyorsunuz, yoksa birden fazla yönetici atamanız gerekecek mi? Bu yöneticilere atanacak görevler, daha doğrusu sitede erişmesini ve görmemesini istediğiniz alanlar nelerdir? Bu belirlemeleri yeni geçeceğiniz hizmet altyapısında uygulayıp uygulayamadığınıza özellikle dikkat edin.
  • Barındırılan bir platform kullanmayı mı yoksa kendi barındırma sağlayıcınızı mı seçmeyi tercih edersiniz? Tamamen hazır bir site üzerinden ilerleyecekseniz hosting hizmeti satın almanıza gerek kalmadan direkt paket olarak satın alım yapabiliyorsunuz. Elbette bu ihtiyaçlarınıza göre belirlenmesi gereken bir durumdur fakat alternatifleri değerlendirirken göz önünde bulundurmakta fayda var. Eğer barındırmayı kendiniz yapacaksanız bu noktada doğru hosting sağlayıcıyı bulmak da devreye giriyor. Çünkü her ne kadar mükemmel bir web sitesi tasarlamış olursanız olun doğru hosting sağlayıcıyı kullanmıyorsanız performans problemleri yaşayabilirsiniz. Natro Hosting bu konuda en büyük yardımcılarınızdan biri olacaktır.
  • Sitenize bir blog ekliyor musunuz? Bloglar SEO açısında web sitenize ciddi avantaj getirir ve arama motorlarında üst sıralara yükselmenize olanak tanır. Bu nedenle web sitenizde bir blog barındırmak her zaman için avantajlıdır. Elbette bu kararı siz ve ihtiyaçlarınız verecektir fakat bir blog kullanım kullanmayacağınızı da göz önünde bulundurmanızda fayda var. Sonradan blog eklemek isterseniz ve geçmiş olduğunuz altyapı buna izin vermezse problem yaşayabilirsiniz. Öte yandan bloglar günlük güncelleneceği için hem ziyaretçi hem de performans altyapısı açısından güçlü bir altyapıya sahipse blog kullanmayı düşünmelisiniz.

Ücretsiz WordPress Alternatifleri

Eğer Worpress’e ücretsiz bir alternatif arıyorsanız odaklanmanız gereken iki çeşit yol vardır. Birincisi yayın platformları, ikincisi ise ücretsiz hazır sağlayıcılar. Yayın platformları daha çok ücretsiz olarak yazı ve içeriklerinizi kendi adınıza yayınlayacağınız platformlardır. Bu alanlarda yalnızca yazı içeriklerinizi yayınlayabilirsiniz. Ücretsiz olarak doğrudan yazılarınızı yayınlayıp diğer insanlarla paylaşabileceğiniz platformları düşünebilirsiniz bunlar için. Kişisel blog sayfaları için bu alanlar daha uygundur. Kurumsal yapılar için çok da uygun denilemez. Hazır şablon hizmet sağlayıcılar ise hazır olarak web sitesi ücretsiz şablonları ile kolay web sitesi araçlarından sitenizi kurabileceğiniz alanlardır. Ücretsiz hazır site şablon alternatifler bu noktada örnek verilebilir. Bu iki alternatifin de dezavantajlı olan yönü web sitenizi istediğiniz şekilde özelleştirememektir.

Web sitenizin genel yapısına müdahale edemeyeceğiniz için mevcut şablonların dışına çıkamaz, özel bir alan ya da farklı bir özellik eklemek isterseniz ekleyemezsiniz. Öte yandan büyük bir markaysanız ve yüzlerce veya binlerce müşteriyi ve potansiyel müşteriyi yönetmeniz gerekiyorsa, büyük ve karmaşık bir siteyi yönetmek için gereken gelişmiş özellikleri ve özelleştirme seçeneklerini sağlayan bir platforma ihtiyacınız olacaktır. Zaten eğer kurumsal bir yapıya sahipseniz hazır ve ücretsiz platformları bu kurumsal yapının parçası olarak kullanmanız çok da doğru olmaz. Bunun yerine biraz bütçe ayırarak daha profesyonel alternatifleri düşünebilirsiniz.

Bu başlık altında ise sizlere herhangi bir hosting hizmetine sahip olmadan kullanabileceğiniz ücretsiz içerik yönetim sistemleri hakkında bilgi vereceğiz.

Medium

Medium, blog odaklı bir platformdur. Bu sistem 2012 yılında Twitter kurucuları tarafından kullanıma sunulmuştur. Kurulum amacı ilk dönemlerde Twitter’da karşımıza çıkan 140 karakter sınırını aşmak ve insanların özgürce yazı yazmasını sağlamak iken günümüzde ise tamamen blog yazmak haline geldi.

Bu sistem ile herhangi bir kurulumla uğraşmanıza gerek kalmıyor. Çünkü Medium da blog sitesi kurmak, hazırlamak veya yönetmek gerekmiyor. Yeni bir hesap açarak dilediğiniz gibi blog yazabiliyorsunuz.

Blogger

Blogger, adından da anlaşılacağı üzere direkt olarak blog yazmanızı sağlayan bir içerik yönetim sistemidir. Bu sistem Google’nin sunmuş olduğu ücretsiz bir sistemdir. Oldukça hızlı çalışan bu sistemi kullanabilmek için gmail hesabı açmanız ve blogger sitesine giriş yapıp “Blog Oluştur” bölümüne tıklamanız yeterlidir.

Bu yazımızda sizlere WordPress’e Alternatif Diğer CMS’ler hakkında bilgi vermeye çalıştık. Artık sizlerde ilgili CMS’leri detaylı bir şekilde inceleyerek WordPress ile aralarındaki farkları bulup kullanıp kullanmamaya karar verebilirsiniz.

Profesyonel WordPress Alternatifleri

Eğer web siteniz üzerinde doğrudan profesyonel bir kullanım yapmak istiyorsanız sitenizin tasarımını kolayca özelleştirebilir, gönderilerinize multimedya ekleyebilir, içeriğinizi etiketlere ve kategorilere göre düzenleyebilir, birden fazla kullanıcıyı yönetebilir, temel kodu düzenleyebilir ve çok daha fazlasını yapabiliyor olmalısınız. Tüm bu özelliklere sahip olmadığınız taktirde mutlaka bir süreçte bunlara ihtiyaç duyacak ve kullanmak zorunda kalacaksınız. Web sitenizde iyi bir performans yakalamış, tüm iş süreçlerinize entegre etmişken ihtiyaç duyduğunuz bir özellikten dolayı tekrar altyapı değişikliği yapmak sizin için hiç hoş bir durum olmayacaktır. Bu nedenle başlangıçta özellikle özgür olabileceğiniz altyapıları tercih etmelisiniz.

Seçiminizi yaparken her platformun esnekliğini, maliyetini, kullanım kolaylığını, güvenliğini ve güvenilirliğini değerlendirerek ilerlemenizde fayda var. Tüketicilerinizin ihtiyaçlarını karşılayan, markanızla uyumlu ve zamanla ölçeklenebilen bir site oluşturmak her zaman için tam performans halinde kullanabileceğiniz profesyonel bir site örneğidir. Tabi bu özellikler arasında ilk önceliğinizin hangisi olduğunu belirleyin. Örneğin önceliğiniz bir e-ticaret sitesi oluşturmak mı, güvenlik mi, video içerikleri mi? Ya da içerisinde birden fazla içerik tipi barındıran bir web siteniz de olabilir.

Kullanacağınız içerik önceliğine göre belirlemeleriniz farklılaşabilir. Çünkü içeriklere göre web sitesi özellikleri de değişiklik gösterebilmektedir. Örneğin video içeriği fazla olan bir sitenin hızlı açılması beklenir fakat içinde çok fazla veri barındırdığı için site tersine yeterli alt yapıya sahip değilse yavaş açılır. Bu durumda doğru CMS’yi tercih etmezseniz ziyaretçileriniz tarafından ciddi kayıplarla karşılaşabilirsiniz.

Siteniz üzerinde temel kodu düzenleyebilir, istediğiniz herhangi bir temayı veya eklentileri yükleyebilir veya kendi eklentinizi oluşturup yükleyebiliyor olmak büyük avantaj getirir. Fakat elbette daha fazla kontrol, her zaman daha fazla sorumluluk da demektir. Ücretli hazır şablon siteler bu noktada sizin için hayat kurtarıcı olabilir. Şablon olarak sitenizi satın alabilir ve pek çok yönetim paneli özelliğine aynı zamanda erişebilirsiniz. Düzenleme yapabilir, ürün veya sayfa ekleyip çıkarabilirsiniz. Kısacası WordPress’de yapabileceğiniz tüm alternatifleri ücretli sağlayıcınız ile yapabilirsiniz. Elbette bu özelliklere sahip olmanın bütçesel bazı getirileri de olacaktır.

Bunun yanında, eğer bu özellikleri kullanmak istiyorsanız temel bir takım web sitesi argümanlarına da hakim olmanız gerekir. Hiç bilmeden yönetim paneli üzerinde işlem yapmak sitenizde geri getirilemeyecek bazı problemlere sebep olabilir. Eğer temel bilgilere sahip değilseniz daha basit ve az sorumluluk alabileceğiniz web sitesi araçlarını kullanmanızda fayda var.

En çok kullanılanlar listesi uzar gider. Çok farklı tercihlere göre farklı altyapıları seçebilirsiniz. Genellikle son zamanlarda e-ticaret sitelerinde Natro’nun hazır e-ticaret paketleri kullanılıyor. Natro’nun bu kadar çok kullanılmasının en önemli sebebi çok kolay şekilde ürün ekleme, ödeme gibi seçeneklerini size sunması. Tek yapmanız gereken kolayca profilinizi oluşturup size uygun hazır paketlerden birimi satın alarak satış alanınız kurmak ve dakikalar içerisinde satış sayfanızı açmak. Dilerseniz ürünlerinizi kolay ve hızlı şekilde yükleyip silebilir, dilerseniz satış raporlarınızı sistemden kontrol edebilirsiniz. Üstelik tüm hizmetleriniz için Natro’nun deneyimli ekibi de yanınızda olacak.

Yukarıdaki konuların tamamının özellikleri ve size sunduğu olanaklar farklıdır. Elbette fiyat konusunda da farklılıklar buna göre gösteriyor. En başta da belirttiğimiz öncelikleriniz bu noktada devreye giriyor işte. İhtiyaçlarınıza göre seçim yapmaya çalışırsanız nokta atışı bir sonuç elde edebilirsiniz. İhtiyacınız olmayan ve muhtemelen de hiç olmayacak özellikleri satın alarak ekonomik olarak kendinizi zora sokmayın.

İster marka bilinirliği oluşturmaya ister ziyaretçileri dönüştürmeye çalışıyor olun, bu ücretli araçlardan herhangi biri işletmenizi internete taşımanıza yardımcı olacaktır. Markanız için doğru olanı seçmenin anahtarı, neyi başarmaya çalıştığınızı bulmaktan geçiyor. Yayınlama platformları ve web sitesi oluşturucuları, hızlı bir şekilde web sitesi içeriği oluşturmanıza ve hedef kitlenizi büyütmenize yardımcı olabilirken, bir CMS zaman içinde işletmenizin hedeflerinin ihtiyaçlarını karşılayan bir site oluşturmanıza ve yönetmenize olanak tanır.

CMS Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

CMS seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç temel faktör bulunmaktadır. Bu faktörleri göz önüne alarak tercih yaptığınızda ilerleyen dönemde bu tercihinizden pişman olma durumunuzu minimize etmiş olursunuz. Maddeler halinde görelim:

  1. Tema: Kullanacağınız CMS için internette ücretli veya ücretsiz olarak rahatça tema bulabiliyor musunuz? Bulduğunuz temalar modern ve göze hitap ediyor mu? Bu gibi sorulara evet yanıtını verebiliyorsanız seçtiğiniz CMS ile yola devam edebilirsiniz.
  2. Eklenti: Kullanacağınız CMS için internette temalar bulabiliyorsunuz fakat temayı, içeriği farklılaştırabileceğiniz veya istediğiniz özelliği katabileceğiniz eklentileri bulabiliyor musunuz? Cevabınız evet ise yola devam!
  3. Kullanıcı Arayüzü: Kullanacağınız CMS rahat bir şekilde yönetilebiliyor mu? Yeni başlayan biri olabilirsiniz veya yeterli deneyime sahip olmayabilirsiniz. Bu noktada seçmiş olduğunuz sistem sizlere her şeyi rahat bir şekilde yönetim imkanı sunuyor mu? İstediklerinizi birkaç tık ile yapabiliyor musunuz? Eğer cevabınız evet ise CMS tercihi yapabilirsiniz.

Şimdi gelelim alternatif CMS seçeneklerine;

WordPress’e alternatif diğer CMS’ler listemizin ilk sırasında Joomla kendine yer buldu. İnceleyelim!

Joomla

Joomla, online uygulama veya web siteleri oluşturabileceğiniz içerik yönetim sistemlerinin bir başkasıdır. Bu sistem açık kaynak kodlu ve ödüllü bir CMS’dir.

Joomla’nın dünya üzerindeki en büyük rakibi tabii ki WordPress’dir. PHP dili ile yazılmış olan bu sistem wordpress de olduğu gibi MySQL veritabanı kullanmaktadır. Ücretsiz bir CMS olan Joomla dünya üzerindeki bütün web sitelerinin %3’ünden fazlası tarafından kullanılmaktadır.

Joomla Kullanmanın Avantajları

  • Güvenlik
  • Eklenti ve Modül
  • Çoklu Dil Desteği
  • Kullanıcı Dostu Arayüz
  • Erişilebilir Kaynak
  • Kurumsal Yapı
  • Gelişmiş Topluluk Desteği

Joomla Nerelerde Kullanılabilir?

  • Kurumsal/Kişisel Web Siteleri
  • E-Ticaret Siteleri
  • Dergi, Gazete
  • Organizasyon veya Devlet Siteleri
  • Portföy Siteleri
  • Dernek, Okul ve Cami Web Siteleri/Portallar

Drupal

Drupal, wordpress gibi oldukça popüler olan içerik yönetim sistemlerinden bir tanesidir. Bu sistem birçok büyük dernek, devlet kurumları, organizasyon ve kişisel kullanıcılar tarafından kullanılmaktadır. 

Drupal, PHP programlama dili ile yazılmış, istediğiniz projeyi oluşturmanız için hazırlanmış bir web geliştirme platformudur. Bu sistemi kullanarak hem zamandan hem de maliyetten tasarruf edebilirsiniz. Sistemin en büyük avantajı WordPress ve Joomla gibi açık kaynak kodlu olmasıdır. Böylece kaynak kodlara erişim sağlayabilir: beğenmediğiniz veya geliştirilmesini istediğiniz şeyleri kodlar üzerinden değiştirip, güncelleyebilirsiniz.

Drupal Kullanmanın Avantajları

  • Seo Dostu
  • Çoklu İçerik Desteği (Blog, forum, e-ticaret)
  • Kullanıcı Dostu Arayüz
  • Erişilebilir Kaynak
  • Kurumsal Yapı
  • Gelişmiş Topluluk Desteği

Drupal Nerelerde Kullanılabilir?

  • Blog Siteleri
  • Kişisel/Kurumsal Web Siteleri
  • Forum Siteleri
  • E-Ticaret Siteleri
  • Sosyal Medya Siteleri ve daha fazlası.

Ghost

Ghost, WordPress’in blog sistemine alternatif olabilecek bir içerik yönetim sistemidir. Oldukça basit bir alternatif olan Ghost ile web sitenize benzersiz özellikler ekleyemezsiniz ama içerik ve seo yapısına odaklanmak istiyorsanız rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Ghost, açık kaynaklı bir CMS olduğu için beğenmediğiniz yerleri direkt olarak kodlarla düzenleyebilirsiniz. En büyük artısı modern tasarıma sahip olması ve SEO konusunda iyi işler başarmasıdır.

Ghost Kullanmanın Avantajları

  • Kullanıcı Dostu Arayüz
  • Erişilebilir Kaynak
  • İç SEO Yapısı
  • Basit Arayüz
  • Modern Tasarım
  • Güvenlik

Ghost Nerelerde Kullanılabilir?

  • Kişisel veya Kurumsal Blog

WordPress mi Ghost mu? Cevabı için buradaki blog yazımızı mutlaka incelemelisiniz.

Grav

Grav, yüksek hızlı performans sunan, modern ve açık kaynak kodlu bir CMS’dir. Hızlı, basit ve oldukça esnek bir yapısı vardır. Grav diğer CMS’lerin aksine herhangi bir veritabanına ihtiyaç duymaz. ZIP dosyasını açmak kurulum yapmak için yeterlidir.

Grav Kullanmanın Avantajları

  • Performanslı Önbellek Sistemi
  • Gelişmiş Medya İşleme ve Görsel Düzenleme
  • Güçlü İçerik Filtreleme Sistemi
  • Güvenlik
  • Modern Tasarım
  • Kullanıcı Dostu Yedekleme Sistemi

Grav Nerelerde Kullanılabilir?

  • Kişisel veya Kurumsal Blog

WebsiteBaker

WebsiteBaker, özellikle geliştirici ve tasarımcı olan kişiler için mükemmel bir alternatiftir. Basit arayüzü ile XHTML, CSS ve Jquery yazılım dillerini kullanarak özel görünümdeki taslaklarınızı oldukça kolay bir şekilde oluşturmanıza imkan sağlar.

WebsiteBaker için yer alan indirilebilir modüller ile işlevselliği istediğiniz şekilde artırabilirsiniz. Bu modüllerin içerisinde: resim galerileri, abonelik formları gibi eklentiler bulunmaktadır. Aynı zamanda bu modüller de admin araçları ile özelleştirilebilir.

WebsiteBaker Kullanmanın Avantajları

  • WYSIWYG ile Anlık Kodlama
  • Çoklu Dil Desteği
  • Güvenlik
  • Modern Dosya Yönetim Sistemi
  • Yüksek Hız Performans
  • Droplet Sistemi

WebsiteBaker Nerelerde Kullanılabilir?

  • Blog Siteleri
  • Kişisel/Kurumsal Web Siteleri
  • Forum Siteleri
  • E-Ticaret Siteleri
  • Sosyal Medya Siteleri ve daha fazlası..

Yazımızda bulunan wordpress alternatifi CMS’lere çok daha fazla örnek verilebilir. Sizlere özellikle en popüler ve kullanılabilir olan CMS’ler hakkında bilgi vermeye çalıştık. Bunların haricinde de kullanabileceğiniz CMS’leri araştırarak bulabilirsiniz.

Peki bu CMS’leri kullanabilmek için neye ihtiyacınız var?

Burada anlattığımız veya anlatmadığımız birçok CMS’yi kurabilmek için iki temel şeye ihtiyaç duyarsınız. Bunlar hosting ve alan adıdır. Alan adınızı ve hostinginizi aldıktan sonra, almış olduğunuz hizmete bağlı olarak seçtiğiniz içerik yönetim sistemlerinden herhangi bir tanesini kurabilir ve hızlı bir şekilde kendinize uygun olacak şekilde özelleştirebilirsiniz.

0 Shares:
Benzer İçerikler