WordPress’te Yüksek CPU Kullanımı Nedir, Nasıl Düşürülür?

WordPress, dünyanın en popüler içerik yönetim sistemlerinden biridir. Bu nedenle, geniş uygulama yelpazesinin de katkısıyla web yöneticileri tarafından tercih edilmektedir.

Ancak, WordPres sitenizde veya blogunuzda çok fazla trafik olmasa bile, barındırma hesaplarınız yüksek CPU kullanımı nedeniyle askıya alınabilir.

Böyle durumlarla karşılaşmamak ve CPU kullanımını düşürmek için WordPress sitenizde yapabileceğiniz optimizasyon önerilerini listeledik.

  • Kullanmadığınız, gereksiz eklentileri (Widget’lar) kaldırın

WordPress web sitelerde eklentiler, çeşitli özellikler eklemek için en yaygın kullanılan kaynaktır. Çok fazla eklenti, barındırma hizmetinizin CPU’sunun yüksek oranda kullanılmasına neden olacaktır.

Bu nedenle kullanmadığınız veya sitenizde fazla işlevselliği olmayan eklentileri kaldırın. Ayrıca, güvenilir eklentiler kullandığınızdan da emin olun.

  •  Veritabanı tablolarınızı optimize edin

Optimize edilmemiş veritabanı tabloları, WordPress sitenizin işlemci yükünün artmasına neden olur. Bu nedenle belirli aralıklarla gereksiz veritabanı tablolarını gözden geçirin ve silin.

Bu işlem için çeşitli eklentiler kullanabilirsiniz ancak bunun için tercih yaparken yüksek kullanım oranı ve değerlendirme puanına sahip eklentileri tercih etmenizi tavsiye ederiz.

  • Temaları dikkatle seçin

Sitenizde kullandığınız tema da CPU kullanımına neden olabilir. Temalarınız ne kadar karmaşık ve barındırdığı özelliği fazla olursa, o kadar çok CPU kullanılır.

Basit siteler için (blog, günlük vb.) daha sade yapıya sahip ve optimize edilmiş temaları kullanmak, işlemci kullanmak için en iyi seçimdir.

Ayrıca kendi eklentileri olan bir temanız varsa, eklentileri temanız ile birlikte güncellediğinizden emin olun.

  • PHP Sorgularını en aza indirin

WordPress sitenizde çok fazla istek meydana gelmesi de CPU yükünü artırır. Ortalama olarak sayfa başına 55 istek olduğunu varsayalım, bu her kullanıcı farklı sayfalarda her gezindiğinde katlanarak artar.

Bunu önlemek için cache eklentisi kullanabilirsiniz ancak bu, çok yüksek veritabanı sorgularına sahip sayfalar için yeterli olmayabilir ve daha profesyonel çözümler uygulamak gerekebilir.

  • Önbellekleme (Cache) kullanın

Önbellek uygulamaları (W3 Total Cache gibi) gibi eklentileri kullanarak sitenizdeki sorgu miktarını azaltabilir, CPU kullanımını kullanımını önemli ölçüde düşürerek, sayfalarınıza erişim hızını artırabilirsiniz.

  • Ana sayfanızdaki yükü azaltın

Yoğun saatlerde, ana sayfanızdaki içerik büyük bir yük oluşturabilir. Bu yüzden ana sayfanızı basitleştirmeye çalışın ve ana sayfanızdaki yüksek çözünürlüklü görüntüleri optimize edin.

  •  Google Analytics dışında sayaç eklentileri kullanmayın

WordPress istatistiklerini izlemek için çok fazla eklenti mevcut. Ancak sayaç tabanlı eklentiler kesinlikle işlemci canavarlarıdır. Bu nedenle, sitenizin istatistiklerini tutmak için mümkün olduğunca farklı eklentiler kullanmayın. Bunun yerine sitenize Google Analytics kodu ekleyin.

  • Resimlerinizin boyutunu azaltın ve kodlarınızı sıkıştırın

Sitenizin tüm optimizasyon ve minimizasyon işlemlerini CPU kullanımı artışını beklemeden yapmanız gerekir. Bu kapsamda sitenizdeki tüm resimlerin boyutunu optimize ederek küçültün.

Ayrıca, yine sitenizdeki kodları, CSS ve Java’yı da çeşitli eklentilerle sıkıştırarak işlemci yükünü düşürebilirsiniz.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler