WooCommerce Nedir, Nasıl Kullanılır? | Bilinmesi Gereken Ayarlar

Günümüzde, insanların alışveriş alışkanlıklarında internetin rolü büyüktür. Bu anlamda başı çeken şirketlerden olan Amazon, tek başına 12 milyondan fazla ürün satıyor. Şimdi dünyadaki 20 milyondan fazla E-ticaret sitesinde kaç ürün olduğunu hayal edebilirsiniz.

Bu kadar çok ürünü takip etmek elbette kolay değildir. İşte burada WooCommerce SKU devreye giriyor. Söz konusu sistem, her ürünü benzersiz bir kimlikle ilişkilendirerek bulmayı, bulmayı ve izlemeyi kolaylaştırır. Aşağıdaki başlıklarımızda WooCommerce SKU hakkında bilmeniz gereken her şeyi bulabilirsiniz. 

WooCommerce Ürün SKU’su Nedir?

WooCommerce ürünü Stok Tutma Birimi (SKU), envanter yönetimi amacıyla her ürüne atanan benzersiz bir kimliktir. Her ürünün benzersiz bir SKU’su vardır, bu da bir ürünü bulmayı ve izlemeyi kolaylaştırır. SKU numarası ürünlerin aşağıdaki bileşenlerini kapsar.

  • Marka
  • Ürün
  • Boyut
  • Renk

Bazı şirketler, SKU’larına stil ve fiyatlandırma gibi bileşenler de ekler. Bu da doğal olarak sistemin işleyişinin çok daha pratik ve organize şekilde yürümesini sağlar.

Alışveriş sitelerinde SKU’ları oluşturmak çok kolaydır. Tüm ürünleriniz ve ürün çeşitleriniz için otomatik olarak SKU oluşturan bir eklenti kullanabilirsiniz. Bu eklentiler, çeşitli SKU format seçenekleriyle birlikte gelir ve gereksinimlerinize göre çevrimiçi mağazanıza SKU eklemenize olanak tanır.

WooCommerce Ürün SKU’su Nasıl Çalışır?

SKU’ları ayarlamak, WooCommerce operasyonlarınızın arka uç kısmıdır. WooCommerce mağazanıza yeni bir ürün eklediğinizde, varsayılan olarak bir SKU yoktur. WordPress kontrol panelinize gidip “ürünler” kategorisinden manuel olarak bir SKU ekleyebilirsiniz. Ayrıca otomatik ürün SKU oluşturucu kullanarak SKU’ları otomatik olarak oluşturabilirsiniz. Bu yazının aşağıdaki bölümlerinde SKU’ları oluşturmak için gereken adımları ve süreci inceleyeceğiz.

Bir ürün için SKU eklemesi yaptığınızda, sistem, benzersiz bir ürün kimlik görevine kavuşur. Aynı SKU’yu taşıyan ikinci bir ürün olamaz. Bu nedenle envanterinizde bulunan herhangi bir ürünü aramanız gerektiğinde bu SKU numarası ile arayabilirsiniz. Müşterileriniz de bu SKU’lar yardımıyla belirli ürünlerde arama yapabilirler.

Bir WooCommerce Mağazasında SKU’ların Faydaları

Yeni bir E-ticaret işletmesiyseniz, SKU’lar gerekli bir şey gibi görünmeyebilir. Ancak yüzlerce değişken ürün içeren büyük bir envanteriniz varsa, bunları takip etmek ve envanterinizi yönetmek zor olabilir. SKU’nun işletmenin imdadına yetiştiği yer de burasıdır. Dilerseniz alt başlıklarımızda SKU kullanmanın avantajlarını sıralayalım.

Müşterilerin Belirli Öğeleri Aramasına ve Satın Almasına İzin Verin

Müşterilerinizin günümüzde her zamankinden daha akıllı olduğunu unutmayın. En iyi fırsatları elde etmek için aynı ürünü E-ticaret sitelerinde karşılaştırırlar. Bir üretici tarafından sağlanan bir ürünü satarsanız, diğer mağazaların da satma ihtimali vardır. Bir müşteri o ürünü Google’da aradığında, o ürüne sahip çeşitli mağazalar görünecektir.

Müşteriler belirli bir ürüne ihtiyaç duyduğunda, onu SKU’suna göre ararlar. Bir ürün, tüm sitelerde aynı SKU’lara sahip olacağından, bu SKU ile satış yapan her web sitesi görünecektir. Ürün SKU’sunu mağazanıza dâhil etmediyseniz, arama sonuçları arasında çıkma şansını kaçırırsınız.

SKU numaraları, kendi ürünlerinizi web siteniz, Amazon, eBay, Etsy vb. gibi çeşitli sitelerde satıyorsanız da yararlıdır. Bu mağazalar, diğer web sitelerinde daha önce yayınlanmış ürünlerin SKU’larını alır.

Sürekli Müşteriler İçin Satın Alma Sürecini Hızlandırın

Tekrar eden müşterilere satış yapmak, yeni bir müşteriye göre 9 kat daha kolaydır. Tekrarlayan bir alıcı web sitenizi ziyaret ettiğinde, tam olarak hangi ürünü satın almaları gerektiğini bilir. Satın almaları gereken ürünün adını girerek ürün listesinden bulup satın alacaklardır.

SKU’ları kullanarak ürünleri aramalarına izin vererek bu süreci daha basit ve hızlı hale getirebilirsiniz. Ürününüzü ilk kez satın aldıklarında, o ürünün SKU’sunu e-ostayla gönderin. Gelecekte aynı ürünü satın aldıklarında, SKU’yu arama çubuğuna yapıştırabilir ve ihtiyaç duydukları ürünü bulabilirler.

Diğer Mağazalarda Sorunsuz Satış

Amazon ve eBay gibi çok satıcılı pazarlar, satışlarınızı hızla artırabilir ve daha geniş bir kitleye ulaşmanıza yardımcı olabilir. Ancak, hemen hemen tüm çok satıcılı mağazalar, bir ürünü listelemek için bir SKU’ya ihtiyaç duyar. Bu ürünler aynı ürün kategorisinde yüz binlerce ürün sattığından, her bir ürünü tanımlamak için SKU’lara ihtiyaçları vardır. Ayrıca, tüm pazar yerlerinde aynı ürün için yinelenen SKU’ları kullanabilirsiniz.

Ürün Verilerini ve Diğer Bilgileri Bulun

Her ürüne SKU eklemek, bir satıcı olarak işlerinizi büyük oranda kolaylaştırır. Bir ürünü anında bulabilir, bilgilerini kontrol edebilir ve düzenleyebilirsiniz. SKU’larınız yoksa yapabileceğiniz tek şey ürünleri manuel olarak aramaktır, bu da sıkıcı olmasının yanında hatalara da açıktır.

WooCommerce Ürünleri için SKU’lar Nasıl Oluşturulur?

WooCommerce ürünleri için SKU eklemenin iki yolu vardır. İlk yol, satın alınabilir her öğe için manuel olarak bir SKU eklemektir. Önce manuel işlemi inceleyelim.

1. Aşama

WordPress yönetici hesabınıza giriş yapın ve kontrol paneline gidin. WooCommerce yüklü olan web sitelerinin her birinin “ürünler” bölümü vardır. “Ürünler”‘ butonuna ve ardından “tüm ürünler”e tıklayın. Mağazanızdaki tüm mevcut ürünler görünecektir.

2. Adım

Her ürünün üç seçeneği vardır. Bunlar: Düzenle, hızlı düzenleme ve çöp kutusu seçenekleridir. Bireysel ürün ayarlarını açmak için “düzenle”ye tıklayın.

3. Adım

“Ürün verileri”ni arayın ve “envanter” bloğuna gidin. Sağ tarafta, varsayılan olarak boş olan SKU alanını bulacaksınız. Bu alana SKU numarasını ekleyin ve değişiklikleri kaydedin.

4. Adım

SKU, herhangi bir çevrimiçi ürünün kimlik numarası olduğundan, ürünler sekmenizdeki tüm ürünler için bir SKU eklemeniz önemlidir. Bunu yaptığınızda, mağazanızda SKU’ya göre arama işlevini etkinleştirebilirsiniz.

Her değişken ürün için farklı bir SKU eklediğinizden emin olun. Örneğin, aynı tişörtü farklı renklerde satıyorsanız, her tişört için benzersiz bir SKU ekleyebilirsiniz.

Her ürün için SKU’ları manuel olarak eklemek zaman alıcıdır. Ayrıca tüm SKU’lar için aynı yapıyı izlemeniz gerekir. Aksi takdirde bir uyumsuzluk olacaktır. Eklentiler yardımıyla SKU oluşturma sürecini otomatikleştirebilirsiniz. Bu eklentiler, yeni eklenen ürünler için otomatik olarak SKU’lar oluşturur.

WooCommerce’e SKU Ekleme Yöntemleri Nedir?

WooCommerce’e SKU eklemek için birçok eklenti vardır. Bunlar arasında en iyi üç eklentiyi aşağıdaki başlıklarımızda bulabilirsiniz.

Ürün SKU Oluşturucu

Product SKU Generator by SkyVerge, harici ve basit ürünler için SKU’larla birlikte bir ana ürün için bir ana SKU oluşturur. Tüm ürün türlerini destekler ve kullanımı ücretsizdir. Bu eklentinin temel özellikleri aşağıdaki maddelerde sıralanmıştır.

  • Tüm ürünler için otomatik olarak SKU’lar oluşturun.
  • Toplu güncelleme.
  • Özellik adları ve sıralama.
  • Ürün kimliği veya bilgi kullanarak SKU’lar oluşturun.

Kolay Otomatik SKU Oluşturucu

Easy Auto SKU Generator for WooCommerce by Dan Zakirov, ürün SKU’larını otomatik olarak oluşturmanıza ve eklemenize olanak tanıyan kullanımı kolay bir eklentidir. Ayrıca tüm ürünlerin SKU’larını aynı anda toplu olarak oluşturabilir. Bu eklentinin temel özellikleri şunlardır:

  • Tüm ürünler için otomatik olarak SKU’lar oluşturun.
  • İstediğiniz SKU biçimini seçin.
  • Kategoriye göre tüm ürünler için SKU’ları toplu olarak oluşturun.
  • Ürün kimliğini SKU olarak kullanın.

WooCommerce İçin SKU Oluşturucu

WP Wham tarafından WooCommerce için SKU Oluşturucu, yeni ürünler için otomatik olarak SKU’lar oluşturmanıza olanak tanıyan eksiksiz bir SKU destek eklentisidir. Ayrıca mevcut ürünleriniz için SKU’ları yeniden oluşturmanıza olanak tanır. Bu eklentinin temel özellikleri aşağıdadır.

  • Önek, sonek, kategori, sayı uzunluğu vb. öznitelikleri kullanarak SKU’yu ayarlayın.
  • Yinelenen SKU’lar ekleyin.
  • SKU’ları müşteri e-postalarına gönderin.
  • Ön uçta SKU ve ürün adına göre ürün aramayı etkinleştirin.

Farklı bir eklentiye mi ihtiyacınız var? 2022 için en iyi WooCommerce eklentileri listesi ile ilgili kısa bir araştırma yaparak ihtiyacınız olan eklentiyi bulabilirsiniz.

WooCommerce Neden Tercih Edilmelidir?

E-ticaret platformlarının müşterilerinin alışveriş gereksinimlerine en iyi şekilde cevap vermesi çok önemlidir. İnsanlar alışveriş yapacakları web sitelerinde istedikleri ürünü hızlı şekilde bulmak isterler. Alışveriş sitesinde müşterilerinizin aradığını pratik şekilde bulamaması durumunda başka web sitelerine yönleneceği aşikârdır. Bu durumun önüne geçmek adına WooCommerce ve SKU’ların kullanılmasına ihtiyaç vardır. Söz konusu sistem bir ihtiyaçtan ziyade zorunluluk halini almıştır. İşletmeler ve e-ticaret platformları bu anlamda kendilerini sürekli geliştirmek zorundadır. Müşteri taleplerine karşılık veremeyen sistemler tercih edilmez.

İşletme ve müşteriler için son derece gelişmiş bir sistem olan WooCommerce, günümüzün alışveriş alışkanlıklarına ve stok kontrolüne en iyi şekilde cevap vermektedir. Bu kapsamda yapılan çalışmalar halen devam etmekte olup sistem kendini sürekli geliştirmektedir.

Bilişim konusunda sizlere en doğru ve güncel bilgileri vermeye çalışan Natro, sizlerin bu anlamda ihtiyacınız olan bir platformdur. Siz de güncel gelişmeleri takip etmek istiyorsanız Natro ile aradığınızı bulabilirsiniz. 

0 Shares:
Benzer İçerikler