VPS Nedir, XCloud ile Arasındaki Farklar Nelerdir?

“VPS nedir?” sorusuna kısaca, size özel kaynakları bulunan bir sanal sunucudur yanıtını verebiliriz. Standart paylaşımlı web hosting hizmetinde, aynı sunucuda barınan yüzlerce web sitesi varken, VPS server hizmetinde bir sunucu içerisinde çok daha az sayıda sanal sunucu bulunur. Böylece daha fazla kaynak sahibi olabilir, yüksek kaynak gerektiren web siteleri ve projelerinizden daha iyi performans alabilirsiniz.

VPS Hosting Nedir?

Standart paylaşımlı hosting servisinde, bir fiziksel sunucu içerisinde yüzlerce web sitesi barındırılır ve tüm bu siteler mevcut sunucunun kaynaklarını ortak olarak kullanırlar. Sunucu üzerinde bir yetkiniz bulunmaz ve mevcut konfigurasyonu ile hazırlanmış olan paket dahilinde web sitenizi barındırabilirsiniz.

VPS sunucu ise, bir fiziksel sunucunun sanallaştırılarak belirli sayıda parçalara bölünmesi ve size özel ayrılmış kaynakları ile kullanabildiğiniz yapıya verilen isimdir. Bu sanal sunucu üzerindeki tüm yönetim size aittir ve satın alırken seçtiğiniz kaynaklar tamamen size ayrılmıştır. Bu modelde fiziksel sunucu üzerinde bir yönetim yetkiniz bulunmaz; ancak, sahip olduğunuz sanal sunucunun yönetimi tamamen size aittir. Alttaki görselde bu ayrımı daha net görebilirsiniz:

VPS Nedir?

Standart hosting hizmetinden daha fazla kaynak kullanımı imkanı sunan VPS, temelde içerisinde bulunduğu fiziksel sunucunun kaynakları limitinde işlem gücü sağlar ve bu kaynakları diğer VPS kullanıcıları ile ortak kullanırsınız.

Peki, VPS sunucu ile Natro XCloud uygulama sunucusu arasındaki farklar nelerdir? XCloud kullanıcılarına ne gibi avantajlar ve kullanım kolaylıkları sunar? Gelin, birlikte inceleyelim.

XCloud Nedir?

Natro Hosting’in geliştirdiği XCloud ürünü ise, ‘VPS’ten Daha Fazlası‘ mottosu ile sunduğu, donanım ve yazılım altyapısı sayesinde kullanıcılarına esneklik sunan, kişisel veya kurumsal ihtiyaçlar doğrultusunda şekillendirilebilen, yüksek performanslı, uygulama ve veri barındırabilme özelliğine sahip yeni nesil sanal sunucudur.

VPS Cloud sunucu hakkında merak ettiğiniz bütün soruların cevabını buradaki yazıda bulabilirsiniz.

VPS sunucuda tüm yönetimi sizin gerçekleştirmeniz ve içerisine işletim sistemi, uygulama, bileşen gibi tüm gereksinimlerinizi kendiniz yüklemeniz gerekirken XCloud, tek tıkla bir uygulama sunucusuna sahip olmanıza olanak tanır ve herhangi bir sunucu yönetim bilgisine sahip olmasanız dahi müşteri paneliniz üzerinden kolayca sunucunuzu yönetebilmenizi sağlar.

Yeniden Kurulum, Yedekleme, Uygulama Kurulumu gibi birçok işlemi tek tıkla ve herhangi bir teknik bilgiye sahip olmadan gerçekleştirebilirsiniz.

%100 SSD Disk altyapısı sunan XCloud, 100’den fazla bulut uygulamayı tek tıkla kurabilmenize olanak tanır ve dakikalar içerisinde bir WordPress, E-Ticaret ya da Mail sunucusuna sahip olmanızı sağlar. Bunun için, sipariş esnasında kurulmasını istediğiniz uygulamayı seçmeniz yeterli olacaktır.

Sunucunuz, seçtiğiniz uygulama için özel olarak ve otomatik konfigüre edilerek, uygulamanız kurulmuş bir şekilde teslim edilir.

Bununla birlikte tüm XCloud paketlerinde standart olarak Ücretsiz Yedekleme, DDoS Koruması ve 1 Adet IP Adresi de sunulmakta. Herhangi bir uygulama kullanmayacaksanız, sipariş esnasında ücretsiz olarak Vesta Hosting Kontrol Paneli‘nin kurulmasını tercih edebilirsiniz. Kurulum sonrası kontrol panelinize erişerek arayüzden yeni hesaplar oluşturabilir, sitelerinizi yayınlamaya başlayabilirsiniz. 6 GB‘a kadar RAM ve 50 GB‘a kadar SSD Disk seçenekleri sunan XCloud sunuculara ayda sadece 3,99$‘dan başlayan fiyatlarla sahip olabilirsiniz.

Natro XCloud sunucu paketlerini incelemek için tıklayınız.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler
AKN ve AKK Nedir?
Devamını Oku

AKN ve AKK Nedir?

Bu İçerikte Bahsedilen Konular Adil Kullanım KotasıAKK ne anlama geliyor?Adil Kullanım Noktası Nasıl Belirlenir?Sınırsız İnternet Avantajı;AKK ile Sınırsız…