Thunderbird Nedir, Nasıl E-Posta Kurulur?

İnternet ortamında kullanılan birçok mail yazılımı bulunmaktadır. Bu yazılımların her biri farklı yazılım şirketleri tarafından geliştirilir ve farklı özellikler sunarlar. Bu e-mail yazılımlarından biri olan thunderbird dünyada en çok kullanılanlar arasındadır.

Thunderbird Nedir?

Thunderbird, Mozilla tarafından geliştirilen bir mail yazılımıdır. Bu yazılım, ücretsiz olarak yayınlanmaktadır. Windows, Linux ve Mac Os sistemleri tarafından desteklenmektedir ve ücretsiz olarak kullanılabilmesi de önemli bir avantaj olarak kabul edilmektedir. Dolayısıyla günümüzde dünyada birçok kimse thunderbird aracılığıyla e postalarını yönetmektedir.

Thunderbird Ne İşe Yarar?

Thunderbird e-posta istemcisi ile kullanıcılar, e-posta almak ve göndermek işlemlerini kolayca gerçekleştirebilirler. Ayrıca spam e postaların belirlenmesi, önemli e postaların işaretlenmesi gibi işlemleri de yine thunderbird üzerinden gerçekleştirmek mümkündür.

E-postaların yedeklenmesi işlemi de yine thunderbird üzerinden kolaylıkla yapılabilmektedir. Gelişmiş kullanıcı ayarları sunan thunderbird, sürekli geliştirilmekte ve sık sık güncellenmektedir.

Thunderbird E Posta Kurulumu

Thunderbird üzerinde e posta kurulumu yapmak oldukça basittir. Kurulum sırası basitçe şu şekildedir;

– Öncelikle Tuhnderbird programı üzerinde Araçlar > Hesap Ayarları bölümüne girilmelidir.

– Hesap ayarları kısmında “E-Posta ve Haber Grubu Ayarları” penceresine tıklanır.

– Açılan sekmeden “E-Posta Ekle” kısmına girilir.

– Bu bölümde karşınıza açılan kutucukta, e-posta adresiniz ile ilgili bilgileri girmeniz istenecektir. İstenen bilgiler, adınız, soyadınız ve e-posta adresiniz olacaktır.

Bilgilerinin girilmesi üzerine sistem sizden son olarak şifre belirtmenizi ister. Şifreyi girerek “Parolayı Hatırla” kısmını işaretlemeniz işlerinizi kolaylaştırabilir. Bu durumda sisteme her girişte sizden şifre istenmeyecektir. Bu işlemlerin sırasıyla yapılmasından sonra e-posta kurulumunuz başarıyla tamamlanmış olmaktadır.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler