Sunucunuzu Etkin Kullanmanız İçin İpuçları

Hosting TV İşin Uzmanı köşesine konuk olan Natro Sunucu Destek Uzmanı Kerem Emirhan, web sunucuların nasıl daha etkili kullanılacağı hakkında bilgiler verdi. Sunucu kiralamadan önce yapılacak olan web projesinin nasıl bir sistem üzerine kurulacağı ve hangi uygulamaların sunucuda kullanılacağına karar verilmesi gerektiğine değinen Emirhan, kiralanacak sunucuların sistem kullanımlarına bağlı olarak daha stabil çalışmasıiçin fiziksel sunucular ya da sanal sunucuların seçilmesi gerektiğini belirtti.

Çok fazla donanımın kullanılacağı projelerde fiziksel sunucuların seçilmesi gerektiğini belirten Emirhan, çok fazla donanıma ihtiyaç olmayan projeler için bulut teknolojisi ile tasarlanmış sanal sunucuları seçebileceklerini belirtti.

Sunucuları mail server olarak kullanmak isteyen kullanıcıların, sunucu yapılandırmalarının nasıl yapılmasını gerektiğini ve bu yapılandırmanın ne kadar önemli olduğunu aktardı.

Hosting sektörüne dair en güncel video içeriklerin tamamını Hosting TV Youtube kanalında bulabilirsiniz.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler
Devamını Oku

Ödüllü WordPress Testi

WordPress günümüzde dünyanın en çok kullanılan içerik yönetim sistemi olarak birçok web sitesinin altyapısını oluşturuyor. Sunduğu kolay kurulum ve…