DİKKAT | SSL sertifikası azami geçerlilik süreleri 1 yıla düşüyor!

SSL Sertifikası sürelerine gelen bu düzenleme önemli değişiklikleri beraberinde getirecek. Mevcut durumda en fazla 2 yıllık satın alınabilen ve kurulumu gerçekleştirilen SSL sertifikaları, düzenleme sonrası en fazla 1 yıllık satın alınabilecek.

Geçtiğimiz Şubat ayında Apple’ın Safari tarayıcısının 1 yıldan uzun SSL sertifikalarına güvenmeyeceği duyurusu sonrası Google da Chrome tarayıcısında 1 Eylül 2020 itibariyle 1 yıldan uzun süreli ssl sertifikalarını güvensiz işaretleyeceğini açıkladı.

15 Ağustos 2020 tarihine kadar satın alınan ve kurulumu gerçekleştirilen 2 yıl süreli SSL Sertifikaları, bu güncellemeden etkilenmeyecek!

2 Yıllık SSL Sertifikanızı bugün %70 İNDİRİMLİ alarak, değişiklikten etkilenmeden uzun süreli ssl sertifikası sahibi olmak için tıklayın.

Google Chrome ve Apple Safari’nin dünyanın en çok kullanılan iki web tarayıcısı olması nedeniyle diğer tarayıcıların da ilgili karara uyması oldukça yüksek bir olasılık.

Kaynak: W3Counter

SSL sertifikalarındaki süre kısıtlaması ilk olarak 1 Mart 2018 yılında Comodo tarafından azami sürenin 3 yıldan 2 yıla düşürülmesi ile başladı. Geçen 2 yılın ardından, yeniden düzenleme ile 1 Eylül 2020’de bu süre 1 yıla indirilecek.

Düzenleme, 15 Ağustos’tan sonra kurulan 2 yıllık ssl sertifikalarının geçerliliğini 1 yıla düşürerek kalan 1 yılın geçersiz olmasına neden olacak. Bundan etkilenmemek ve 2 yıllık ssl sertifikalarından yararlanmaya devam etmek için acele etmeniz gerekiyor.

2 yıl süreli SSL sertifikanızı şimdi satın alarak 15 Ağustos 2020 tarihine kadar kurulumlarını gerçekleştirebilirsiniz. Bu süre içerisinde işlem yapılan SSL sertifikaları 2. yıl geçerlilikleri iptal edilmeden önümüzdeki iki yıl boyunca tarayıcılar tarafından güvenli sayılacaklar.

Siz de 2 Yıllık SSL Sertifikanızı bugün %70 İNDİRİMLİ alarak, değişiklikten etkilenmeden uzun süreli ssl sertifikası sahibi olmak için tıklayın.

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler