SSD Nedir? Nasıl çalışır? Avantajları nelerdir?

SSD Nedir? SSD Nasıl Çalışır?
SSD Nedir? SSD Nasıl Çalışır?

SSD nedir? SSD açılımı kısaca şu şekildedir; Solid State Drive – Katı Hal Sürücüsü, bunun anlamı ise verilerinizi bir yerde depolamak adına mekanik parçalar kullanmak değil de bellek yongaları adı verilen bu araçları kullandıran ve dâhili devreyi kullanan sürücülere verilen bir isimdir. SSD nasıl çalışır? Avantajları nelerdir? Sizlere bu yazımızda bu konulardan bahsedeceğiz.

Son Zamanların Gelişen Teknolojisi SSD

SSD Nedir? sorusuyla ilgilenen arkadaşlarımız karşılaşmıştır. Son zamanlarda oldukça sıkça duyduğumuz SSD kartların çalışma mantığı aslında basit. Kartlar hard disklerden ise oldukça farklıdır. Geleneksel olan hard disklerde veriler, bir plakaların üzerinde tutulurlar. Bu plakalar sayesinde hard disk içerisindeki mekanik parçalardan oluşan motorlar ile döndürülür ve okuma veya yazma komutası sayesinde okunur.

Son yıllarda gelişen teknoloji ile birlikte insanların bekleme süresinin sabrı da ters orantılı olarak azaldığı için hız vazgeçilmezdir. HDD’lerin karşısındaki en önemli farkı ise hızlı olmasıdır. SSD, sabit disklere göre var olduğu bilgisayarlar da çok daha hızlı açılmasına ve uygulamaları çok daha seri açmasına sebep olmaktadır. Bilgisayarınızı ne için kullanırsanız kullanın, SSD kartınızın farkını oldukça hissedeceksiniz. Hız şimdiki zaman için olmazsa olmaz bir önem arz eder.

SSD Nasıl Çalışır?

SSD kartlarımızın belli bir yazma kotası vardır ve bu kotaya ulaştıklarında ise kullanılmaz olur. Hareketsiz mekanik parçalara sahip olması nedeni ile, dışarıdan gelecek herhangi bir etki, herhangi bir sarsıntılar yüzünden HDD’ler gibi etkilenmediğini de gösterir. SSD’ler oldukça sakin çalışırlar. HDD’lere göre “parçalanma” sorununu yaşatmazlar çünkü bu sorunu mekanik olarak çözmektedirler. HDD’ler de giriş 500GB iken SSD ‘de 128 GB hacmine kadar indirgenebilir. Bu sebeple çok daha fazla para harcamak istemiyorsanız, SSD alıp daha hızlı bir bilgisayar edinmiş olabilir ve paranızı cebinizde tutabilirsiniz. Bu sayede ekonomiye katkı da sağlamış olurken bilgisayarınızı gelişen teknolojiye ayak uydurmuş olursunuz. Geleneksel HDD ile birlikte kullanıldığı takdir de daha çok iş görür. SSD daha sessiz ve daha düşük güç tüketimi olduğu için daha avantajlıdır. Dosyalara erişim hızı da oldukça yüksektir. Bu sebeple daha çok tercih edilir.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler