Blog Nedir? Blog Nasıl Yazılır? Blog Ne İşe Yarar?

Son yıllarda sosyal medyanın da kullanım alanının artması ile birlikte blog yazarları ve yazıları oldukça artmıştır. İnternet istediğiniz her bilgiyi kolayca bulabileceğiniz bir platforma dönüşmüştür. Blog Bullettin Board System adlı ingilizce kelime öbeğinin kısaltmasıdır. Blog yazarlarına ise internet ortamında blogger denmektedir.

Kişiler özgür iradeleri ile yasa sınırları içerisinde her konuda bir blog yazısı yazabilirler. Son 10 yıldır blog denen kavram hayatımızda bulunmaktadır. Genellikle ücretsiz olan blog yazılarını paylaşan siteler sistemde bolca bulunmaktadır. Okuyuculardan da blog yazarlarından da herhangi bir ücret talep etmeyen bu sitelerin sayısı git gide hızla artmaktadır. Yurtdışından sonra ülkemize de gelen bu sistem kişilerin fikirlerini, deneyimlerini, hayatlarını kolayca paylaşabilecekleri bir alana dönüşmüştür. Kısa bir roman tadında da olan bu sitelerde bulunan yazarlar, sizlerin de bildiği üzere kitap yazımına kadar ilerleyen uzun bir süreci oluşturmaktadır. Günümüz dünyasında kişiler güvendikleri ve kalemlerini güçlü buldukları kişiler üzerinden birçok deneyimi yaşamadan elde edebilmektedir. Okuma alışkanlığı zayıf olan birçok insan bu kısa blog yazılarını çok sevmiştir. Örnek vermek gerekirse, yurtdışında görmek istediğiniz bir yer olduğunu düşünelim. İnternet üzerinden ya da bilinen kitapçılardan herhangi bir kaynak bulamamış olabilirsiniz. Ancak seyahat üzerine yazıları yayınlayan bir blog sitesi olduğunu varsayalım. Gerçek kişileri yaşanan tecrübeleri sizlerin o ülke hakkında çok daha ayrıntılı bilgi edinmesine yardımcı olur. Herhangi bir sınırlaması olmayan blog yazıları çok kısa ya da çok uzun olabilir. Kendinize çok daha yakın hissettiğiniz bir yazarın blog sayfasını takip ederek hiç tanımadığınız bir arkadaş edinebilirsiniz. Yazarlar da kendi deneyimlerini paylaşarak hiç tanımadıkları insanlar ile kusursuz bir bağ kurmaktadır. İstediğinize göre yazarlara mesaj atabilir ya da blog yazılarına yorum yapabilirsiniz.

Son yıllarda artan sosyal medya iletişiminin dostluk kavramını körelttiği herkes tarafından aşikardır. Görüşmek ya da aramak yerine gelişen like sistemi ne yazık ki insanlar arasındaki samimi bağı köreltmektedir. Ancak blog yazmak adeta günlük tutmak gibi hem yazanın yalnızlığını azaltmakta hem de otobiyografi okumak gibi okuyanın zihini geliştirmektedir.

 

Blog Nasıl Yazılır?

Blog yazarı olmak kural tanımayan olaylar silsilesidir. İsterseniz fotoğraf paylaşabilir, her türlü kişisel bilginizi anonim hesaplar üzerinden kolayca paylaşabilirsiniz. Her istediğiniz konuda deneyimlerinizi kolayca aktarabilirsiniz. Yalnızca samimi olmanız beklenmektedir. Bunu okuyucularınız için yapmalısınız. Yazılarınızda imla hatası ve anlatım bozukluğu olmamalı. Bu kurallara uygun bir blog yazarı olduğunuz zaman okuyucularınızın sayısı hızla artmaya başlayacak ve git gide daha fazla insana ulaşmaya başlayacaksınız.

 

Blog Ne İşe Yarar?

Blog sayesinde para kazamaya dahi başlayabilirsiniz. Yazılarınız üzerinden takipçi sayınıza göre reklam alabilir ve bunu işiniz haline getirebilirsiniz. Ancak kar amacı gütmüyorsanız yalnızca yazarak rahatlamak ve insanlara hızlıca ulaşmak için bile blog yazarı olabilirsiniz.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler