Özel Web Sitesi Oluşturmak mı Hazır Web Site Şablonu ile İlerlemek mi?

Yeni bir web sitesine sahip olmak istediğinizde cevaplamanız gereken sorulardan biri de özel web sitesi mi yoksa hazır web sitesi şablonu mu kullanmanız gerektiğidir. Pek çok marka sahibi ya da işletme sahibi, bu soruya doğru cevabı ararken ne yazık ki ya kendilerini bilmedikleri ve anlamadıkları bir işle uğraşır halde bulur ya da gereksiz maliyetler altına girerek zaman ve para kaybına sebep olurlar. Bunu önlemek adına, sizler için bazı soruları cevaplayacağımız bir blog yazısı hazırladık.

Öncelikle web sitesi hazırlarken ilk belirlemeniz gereken, sitenizin kullanım amacının ne olduğu olacaktır. Sadece müşterilerinizi yönlendirecek, hakkınızda bilgi veren az içeriğe sahip birkaç sayfalık bir web sitesine ihtiyacınız olabileceğiniz gibi, e-ticaret için uygun ürün sergileyebileceğiniz bir web sitesini de tercih edebilirsiniz. E-ticaret sitenizi kurarken hazır bir tema kullanmanın avantajları olabileceği gibi, eksik yönleri de olabilir ve bu sizi daha sonra çıkacak aksaklıklarla karşılaştırabilir. Ya da diğer sitelere benzemeyen eşsiz görünümde ve değişik özelliklerde bir site isteyebilir, ancak bunu hazır tema kullanarak yaratamayabilirsiniz. Bu tür sorunların önüne geçmek için yazımızı dikkatlice okuyarak daha doğru kararlar alabilirsiniz. 

Hazır Web Site Şablonu Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Hazır web sitesi kullanmak, özellikle yazılım konusunda bilgi olmayan ve daha pratik bir şekilde web sitesi kurmak isteyenlerin tercih ettiği en kolay yoldur.

Hazır web sitesi kullanmanın pek çok yararı bulunuyor. Ayrıntılı olarak öğrenmek için “Hazır Web Sitesi Kullanmanın Yararları” adlı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Kısıtlı Zamanda Kolayca Web Sitesi Hazırlamak

Eğer hızlı ve daha az maliyetli bir seçeneğe ihtiyacınız varsa hazır web site şablonu kullanarak web sitesi projenizi hayata geçirebilirsiniz. Hazır web siteleri, pratik kullanımın yanı sıra güvenlik ve bakım açısından da birçok avantaj sunar.

Hızlı, Kolay ve Maliyetsiz

Temaları ya da hazır şablonları kullanarak web sitenizi oluşturduğunuzda fazla emek harcamadan kısa süre içinde bir web sitesi sahibi olursunuz. Hızlı olmasının yanında aynı zamanda maliyeti de oldukça düşük olan hazır web site şablonları, aynı zamanda oldukça minimal yapıyay sahip alternatifleriyle de kullanıcı dostu olacaktır. Eğer içeriği az ve fazla sayfası olmayan bir web sitesi istiyorsanız, sizin için en ideal seçenek hazır şablon ya da tema kullanmak olacaktır.

Kodlama Bilmeyenlerin Dostu

Hızlı ve sade bir kurulumun en önemli artısı da kodlama bilmeyen ya da kodlama kısmıyla ilgilenmek istemeyenler için ideal bir çözüm olmasıdır. Hazır tema ya da şablon kullanarak oluşturulan sitelerde teknik bilgi sahibi olmanıza gerek kalmaz.

Hazır Web Site Şablonu Kullanmamanız Gereken Durumlar

Bir web sitesi hazırlarken müşterilerin en çok önem verdiği konu, site türünün kendilerine katacağı artılar ya da eksilerin neler olduğudur. Bir web sitesi hazırlanırken, web sitesinin kendisinden çok, ortaya çıkan iş ve sitenin karşıladığı fonksiyonlar daha önemlidir. Bu sebeple hazır web site şablonu kullandığınızda bazı şeylerden feragat ettiğinizi de göz önünde bulundurmanız gerekir.

Hazır web sitesi şablonu seçerken nelere dikkat etmelisiniz? Öğrenmek için hemen buradaki blog yazımızı ziyaret edin.

Benzeri Olmayan Bir Web Sitesine Sahip Olmak mı İstiyorsunuz?

Hazır web sitesi şablonlarından kaçınmalısınız. İnternet üzerinde yayınlanmış milyonlarca web sitesi arasında gezinirken mutlaka bazılarının birbirine ne kadar çok benzediğini siz de fark etmişsinizdir. Tema ya da hazır şablonlar kullanılarak hazırlanmış bu web sitelerinde, her ne kadar farklılıklar olsa da kalıp olarak birbirlerinin benzeri olduğu gerçeğinden uzaklaşmak pek mümkün değildir. Eğer web sitenizin ön plana çıkmasını, diğerlerinden ayrılan farklı özellikler ya da tasarımlara sahip olmasını istiyorsanız, hazır web site şablonu kullanmak sizin için doğru çözüm olmayacaktır.

Hız ve Performanstan Feragat Etmek mi İstemiyorsunuz?

Bu durumda hazır web sitesi şablonlarından kaçınmalısınız. Şablon ya da temalar oluşturulurken çoğunlukla hazır kalıp kodlar ya da görsel oluşturucular kullanılmaktadır. Bu kodlar sadeleştirilmemiş olabileceği gibi tüm cihazlarda çalışacak şekilde hazırlandığı için, özel olarak oluşturulmuş web sitelerinden onlarca kat daha uzun sürede yüklenebilmektedir. Bu da sitenizin performansını oldukça düşüren ve ziyaretçi için hoş olmayan bir durum olarak karşınıza çıkar. Temalar asla kullanmayacağınız özelliklerle dolu olabilir, işinize yaramayacak ekstra modüller ve belki ihtiyaç duymayacağınız cihaz opsiyonlarıyla birlikte gelebilir. Bu gereksiz kod yüküyle karşılaşmamak adında tema ya da hazır şablon kullanmamayı tercih edebilirsiniz.

Hazır Web Site Şablonu Kullanırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Hazır web sitesi için şablon seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken pek çok önemli nokta bulunuyor. Gelin, hep birlikte detaylı olarak öğrenelim.

Mobile Responsive Özelliği Var mı?

Bu soru, sitenizin hangi cihazlarda ziyaret edileceğine bağlı olarak önemlidir. Eğer sitenizin her cihazda ve özellikle mobil cihazlarda da rahatlıkla görüntülenebilmesini istiyorsanız, seçeceğiniz temanın “responsive” olmasına özen göstermeniz gerekir.

E-Ticaret ve Hazır Şablonlar

E-ticaret sitesi kuruyorsanız, tema seçiminde biraz daha ince eleyip sık dokumanız gerekebilir. Hazır temalarda e-ticarete uygun ve sorunsuz çalışan yapılar bulmak konusunda biraz zorlanabilirsiniz.

Neden Özel Web Sitesi Oluşturmalısınız?

Hazır şablonlar bazı avantajlar sunsa da beraberlerinde dezavantajlar da getirirler. Öte yandan özel tasarımlı web siteleri birçok avantaj sunar.

Özel Web Sitesi Oluşturmanın Avantajları

Eğer bütçeniz yeterliyse ve özel bir tasarıma sahip olmak istiyorsanız, kesinlikle özel bir web sitesi oluşturmayı seçmelisiniz. Avantajlarını göz önüne aldığınızda yapacağınız harcamanın elde edilecek sonuca değeceğini göreceksiniz.

Markanıza Özel ve Benzersiz

Eğer tasarımda öncelikli beklentiniz orijinallikse, özel web sitesi oluşturmayı tercih etmelisiniz. Siteniz sadece size özel olacak şekilde tasarlanacaktır. Görünüş olarak benzer bir siteye de denk gelmeyeceğinizden emin olabilirsiniz.

Daha Detaylı ve Alışılmadık Özellikler

Sitenizin kodlaması da özel olarak hazırlanacağı için, hazır şablonlarda ya da temalarda olmayan özellikleri kodlamanıza ekleyebilir ve sitenizi daha detaylı bir hale getirebilirsiniz.

Performansı Yüksek Bir Web Sitesi

Kodlamanız sizin isteklerinize ve ihtiyaçlarınıza özel hazırlanacağı için sitenizin performansını artıracak önlemler alabilir ve yüksek hızda verimli çalışan bir web sitesine sahip olabilirsiniz.

Özel Web Sitesi Kullanırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Sitenizi hazırlayacak zamanınız ve harcayacak büyük bir bütçeniz varsa özel web sitesi seçimini tercih etmelisiniz. Zamanınızın yeterli olduğundan emin olmanız, sitenizi yetiştirmeniz gereken bir zaman dilimi olmaması bu açıdan önemlidir. Bu dönemde bütçenizin ölçüsü de önemli bir kriter taşır.

0 Shares:
Benzer İçerikler